måndag 1 februari 2010

Dopet

Kan inte annat än att säga vilken lyckad dag det blev! Vi är så nöjda, dopceremonin vart jättefin med diktläsning (med en snyftande mamma och en snyftande gudmor) och sång, Emma är grym! Jonas, F's bror och Claras gudfar, läste med klar och hög stämma om Jesus och barnen. Ceremonin var lagom lång och vi hade valt så fina psalmer, "Tryggare kan ingen vara" (248) och "Lilla liv" (901) den sistnämnda kan jag verkligen rekommendera om det är någon som planerar dop, den är så vacker. Dock så blev det ju så att den inte sjöngs lika högt som "Tryggare kan ingen vara" eftersom nästan ingen hade hört den tidigare, men kantorn hon tog i och sjöng så det blev fin ändå.

















Jag läste:
Du älskade barn
Så kom du då till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft. Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft. Du ler så du strålar, din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring. Små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbart skapat allting.
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig och dela din glädje och sorg. När skuggorna hotar ditt solsken, är vi din tryggade borg. Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått att bevara; Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara.
Av: Jessica Marie Nilsson


















































Anna läste:
Till Clara

Kom till mig när du är ledsen
och jag ska trösta dig.
Kom till mig när du är ensam
och jag skall hålla dig sällskap.
Kom till mig när du behöver prata
och jag skall lyssna.
Kom till mig när du är rädd
och jag skall hålla om dig.
När du än behöver mig
ställer jag upp för dig.
Vad det än gäller, när det än är,
Finns jag här för dig, min älskade guddotter.
skriven av: okänd med tillägg av Anna

Fikat blev också det lyckat även om det blev mycket kvar av allting, tyvärr så ringde 5 gäster på lördagen och avböjde pga sjukdom. Det är ju så det är lite svinn blir det alltid när det kommer till sjukdomar. Vi hade ett litet missöde med kaffet innan vi skulle till kyrkan. Det skulle vara 2-2,5 dl kaffepulver till varje kanna och jag trodde att jag mätte med en dl mått. Icke, när mamma skulle ta över så tyckte jag att hon hade i så mycket pulver och frågade varför? Linda det är ju ett 1/2 dl mått det här, åååå nej vi som hade bryggt över tio kannor med för lite pulver. Det var bara att hälla ut allting och börja om. Men det löste sig för mamma (mormorn) sprang från kyrkan ner till Mariagården efter gudstjänsten och började på med kaffet, sen fick gästerna mingla lite innan vi satte oss till bords. Det var väl bara trevligt hoppas jag.

De fina doptårtorna kommer från Ica Maxi här i Falun








En superfin dag som vi är så nöjda över, gästerna skrev i gäst/minnesboken och Clara fick massor med fina presenter och slantar. Flickan har ett större sparkonto just nu än både sin mor och far!
















Tack alla ni som var med och förgyllde den här dagen!

2 kommentarer:

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda