fredag 5 februari 2010

Svininfluensavaccin till 6 månadersbebis

Japp så är det, Clara har fått sin första dos av svininfluensavaccinet idag. Vi funderade faktiskt lite grann innan vi bestämde oss över hur vi skulle göra. Det finns ju så mycket skrivet om vaccinet och huruvida man ska ta det eller ej. När vi skulle få sprutan i höstas så tvekade vi inte ens, men på nått vis blir det annorlunda när det gäller barnet. Så liten, kommer hon att få några biverkningar senare i livet? Men nu blev det så att hon fick den. En bidragande händelse var att en av mina vänner och hennes, då 10 månaders, son fick svininfluensan i höstas efter de hade varit till Paris. Han blev så dålig den lilla plutten så han låg inlagd på sjukhus i två omgångar och rasade i vikt. Hon sa att det var fruktansvärt, att se honom må så hemskt dåligt och inte kunna göra annat än att finnas där och trösta och hålla honom. Det slutade ju bra men det var veckor av fruktan där hemma hos dom, ambulans in till sjukhuset och kaos i deras hjärnor.


Skrev ju att jag var så pysselsugen, har ni varit in och hälsat på hos frökenfräken? Hon är en av dem som gjorde mig så inspirerad. Så idag efter BVC gick jag förbi Claes Ohlson och köpte deras stämplar. Tyvärr så hade de slutat sälja cernitlera och Kukelikana hade slut och visste inte när de skulle få in igen. Panduro ligger "ända" borta i Borlänge på Kupolen så det får bli en annan dag. Vi ska ändå dit och handla bröllopspresent till kusinen som ska gifta sig den 20 februari. Så det där pysslandet får vänta nån dag. När vi åker till mormorn och morfarn nästa gång ska jag dyka ner i hennes tygstuvskorg och leta spetstyger. Vet att det finns, för det tog jag av när jag gjorde tavlorna sist och hon använder ändå inte bitarna så de lär ju finnas kvar. Tjohoo! Ska göra en handavtryckstavla sen också med alla våra handavtryck, kan man göra Sveas tassavtryck också kanske? Eller är det dumt med färg på tassarna?


Igår träffade vi de andra mammorna och bebisarna igen, mysigt! Vannas mamma hade lagat så god soppa och bakat lingonsyltsbröd, mums! Det är så roligt att se de små liven interagera med varandra, dom spanar och skrattar och jollrar.

I onsdags var det babysimdag igen och vi fick lära oss ett nytt grepp, vi skulle slänga runt bebisen bak på våran rygg. Det var inte det lättaste och lite läskigt också. Sen dök Clara sju gånger, det är det mesta hon har gjort. Hon var helt slut sen lilla gullan. Nästa vecka missar vi simmet för då är vi i Norge hos Emma och Jonas!

Ha en underbar fredag!


2 kommentarer:

  1. Spoven & Tranan är riktigt fina hus, men som sagt man vill ju ha för onödigt stort. Man ska ju ha råd & orka städade sitt palats *ler*
    Vi har ca 170 kvm, helt lagom!
    Har du ritningarna på ert kommande hus på bloggen? Så man kan kika på hur det kommer se ut *nyfiken* :)

    Skönt att flytta en sista gång, och till ett flång nytt hus också! Det är hur häftigt som helst,kan jag lova...

    Ska ni hitta på i helgen då?
    Ha en mysig fredag kväll! Kramar Maria

    SvaraRadera
  2. Hej Linda!
    Vilken fin och härlig blogg du har! =)
    vad härligt att ni är på gång med hus. Vilken dröm! Angående din fråga om loppisar... I borlänge har du exempelvis "ta till vara" och emmaus, där man kan göra fynd till rätt pris. Det handlar nog mest om att vara runt på loppisarna ofta och regelbundet, och gärna i början på dagen. Tulavippan i Gagnef är stor och har massor, men har tyvärr börjat bli väldigt dyra. Passa på nu i sommar, då lever byar som exempelvis Gustafs upp, och det är loppisar på var och varannan gård. Här i Gustafs har vi ju även "pärlan" där man ibland kan göra riktigt fina fynd! =) Lycka till i letandet, och ha tålamod, för just nu råder en riktig hysteri med ofattbara överpriser.
    Ha en riktigt mysig helg!
    Med vänliga hälsningar
    Jennica

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda