måndag 15 februari 2010

Ritningarna

Idag var en stor dag! 
Vi lämnade nämligen in våran bygglovsansökan. Tänkte att jag skulle dela med mig av våra hemmagjorda ritningar. Vi hoppas verkligen att de duger åt proffsen uppe på Miljö och Bygg i Gävle Kommun, annars så får vi lämna in dem hos en arkitekt som får proffsrita. Vi tänkte att vi provar och om det går bra så spar vi ju några tusenlappar. Det kan tyckas som en liten summa i sammanhanget, men det är faktiskt så att "många bäckar små blir till en å" och så mycket vi kan spara, utan att rubba på kvalitet, är bra. Ritningarnas standard kommer inte att påverka husets kvalité.


 Här är huset från alla väderstreck och situationsplanen. Den vänstra delen av tomten är den ursprungliga och det som är tillagt är det som köptes till i höstas, allt som allt ca 1800kvm.


 Här är planlösningen som jag redan lagt upp och även sektionsritningen, vi kommer att ha 2,60 i takhöjd i huset och i entrén blir det 2,40.


 
Detta är garaget, denna ritning har vi gjort helt för hand. De andra har vi tagit hjälp med dator till. Det syns ju men vi blev faktiskt nöjda ändå. 

Så nu håller vi alla tummarna att det ska gå bra! Eller hur!?! Så kanske bygget kan starta framåt sommaren!

1 kommentar:

  1. Godmorgon!

    Vad roligt att se era ritningar, vilket vackert hus ni kommer att få.
    Håller tummarna att de blir godkända, som sagt att varje krona man kan spara är ju guld värt! Allt kostar när det gäller husbygge så pengarna går åt ändå ;)

    Vad har ni tänkt er för färg på huset? Det blir träpanel eller?

    Ja, vi kommer ju få en släng av sommar på Kuba. Det tackar vi för, kanske resten av vintern inte blir så lång..

    Ska ni hitta på för roligt idag då?
    Kramar Maria

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda