onsdag 17 februari 2010

Vända bebis "hoppa" från kant

Idag är det ju onsdag och här hos oss betyder det babysimsdag. Vi var borta förra veckan och missade när de började träna "hoppa" från kant, men vi körde det idag igen så vi fick prova. Det går ut på att barnen ska lära sig hur de ska agera om de ramlar i vattnet. Vi satte bebisarna på en flytmadrass och höll i dem, sen sjöng vi en sång och räknade till tre och sen fick de "hoppa" i vattnet och fort vända om för att ta sig tillbaka till "kanten". Clara älskar att hoppa i vattnet så det där var riktigt kul. Desto mer de utvecklas (kan sitta själva och vara under vattnet själva) så kommer de att få hoppa av kanten helt själva också. Vi har en ettåring tjej i gruppen och hon gör det. Sen fick vi prova ett grepp som ska stimulera barnen att vända om på rygg om de skulle trilla i vattnet. Vi har en ny fröken nu jämfört med i höstas och jag gillar henne som tusan, hon förklarar syftet med alla grepp som vi gör och förklarar hur de små kommer att ha nytta av detta sen. Hon är toppen! Clara har ju såklart också dykt idag och plaskat, "karusellat" och slängts över axeln mm.

Tyvärr så hittar vi inte laddaren till den ena av våra kameror, och den andra som vi hade med oss hittar vi inte USB-kabeln till, så tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder med Clara på min rygg. Måste verkligen hitta den där laddaren, tar ju kort i princip varje dag och det är så tråkigt när det blir hinder.

Imorrn blir det mamma-barnpromenad med lunch hemma hos E och Love. Ska bli kul att träffa dem igen, känns som att det var jättelängesen nu när vi inte sågs alls förra veckan, eller det gjorde vi, på måndagen, men ja det ska bli superkul ändå!

2 kommentarer:

  1. Hejsan.

    Javisst har butiken öppet mitt på dagen.
    Du är så välkommen så :-).

    Kraam
    Melinda

    SvaraRadera
  2. Heejsan!

    Falurött med vita knutar är väl fint! Det funkar alltid, och speciellt på den husmodellen ni har valt. Kommer bli så fint!
    Vi har ljus grått hus, jag ville abslout ha ett vitt hus men min sambo vägrade att ha vitt så det blev vi eniga om ljus grått tills slut :) Inte lätt att ta alla beslut med 2 olika viljor ;)

    6 månader var rätt lång tid men förmodligen kommer det INTE att ta så lång tid. Vårt tog bara 1-2 månader.

    Ska ni hitta på i helgen då?
    Kram Maria

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda