torsdag 25 mars 2010

Snurr i huvudet

Mitt huvud känns som en boll full med bomull, alldeles luddig. Vi fick kalkylen från vår tilltänkta entreprenör häromdagen men det kändes som att det kommer att bli så sjukt dyrt. Vi har därför sett oss om efter en ytterligare åsikt/kalkyl/offert. Allt bara snurrar i huvudet, än hit än dit. plötsligt blev det så jobbigt, tur nu att F tar tag i saker när jag gick ner på lågvarv tidigare har jag varit väldigt drivande, men nu står det still i huvudet. Får se hur det slutar, ska på ett möte på måndag kl. 11 för att se hur den andra hustillverkaren tänker. Vi var på ett möte hos samma firma idag och pratade men vi måste ju prata med en av deras säljare i den staden vi ska bygga. Efter dagens möte kändes det ganska bra och tryggt och företaget är stort och vi vet några st som har byggt med dem och är nöjda. Vi får la se, vi får la se... Banken var vi till idag också för att se hur vår ekonomi ser ut och vilka marginaler vi har att spela med. Har också sökt om ett lånelöfte, det får vi svar på på tisdag så det blir riktigt spännande att se om banken tror på oss och våra tillgångar.

Tittar på lyxfällan varje vecka och fuskbyggarna också och båda dessa program gör att man blir lite rädd. Iofs så kan jag inte riktigt påstå att vi ligger i riskzon att hamna så lågt som dagens deltagare i lyxfällan, hon har inte öppnat sina räkningar på 8 år och impulsköper hästar och bröst. Galet, men man måste ändå tänka långt när man bestämmer sig för att bygga ett hus och ta lån, räntorna kommer garanterat att börja stiga rätt snart.

4 kommentarer:

  1. Det ser ut som om ni är på samma plan som vi är för tillfället. Vi springer runt till olika husföretag och får den ena kalkylen efter den andra som är DYR!! Vi har en tomt som är avstyckad och som vi gärna får köpa, men det gäller "bara" att ta det stora beslutet att faktiskt göra det och alla andra frågor runtomkring. Är ett hav av olika valmöjligheter.

    Hoppas ni hittar något som passar er!
    Marika

    SvaraRadera
  2. Ja, det finns folk som är så oföretagsamma så man har lust att svara när de klagar: gör något åt det! Eller?
    Ha en trevlig fredag!
    :)

    SvaraRadera
  3. Vilken mysig blogg du har! Så härligt med en liten plutt, min lilla har blitt 15 månader och är inte så liten längre, tiden går så fort! Ha en fin helg! Helena

    SvaraRadera
  4. Tack snälla du för kommentaren!
    Jaa du, jag minns våndan från vårt eget bygge 2002.... Pengarna rullar iväg onekligen men jag har aldrig ångrat att vi byggde nytt!
    Hoppas ni hittar den rätta och att allt går bra!!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda