lördag 27 mars 2010

Mammamaffia och fredagsmys

För näst sista gången, med den ursprungliga mammamaffian, hade vi promenad- och lunchdejt idag. Nästa vecka är sista gången för mammamaffian, sen blir vi väl föräldramaffia eller mamma-pappamaffia. E börjar jobba veckan efter påsk och då tar hennes S över hemma med Love.  Mycket köpa lägenhet/hus prat blev det idag då Mollys föräldrar försöker hitta något nytt och större boende åt dem och jag fick dra historien kring vårt. Sen är det ju som alltid massor med barnprat, de har blivit så stora. Första gången som jag och A-S träffades var i oktober och då var Clara 3,5 månad och Ingrid bara några veckor, det har hänt så mycket sen dess och tiden springer iväg. Det är bara att se till att hänga med och njuta.

Sen när vi kom hem så blev det några timmars fredagsmys med F innan han skulle iväg och jobba natt. En till natt efter denna sen så är han ledig i två dagar, tycker att hans schema har varit riktigt schysst den här senaste schemaperioden. Några dagars jobb och några dagar ledigt. På måndag ska vi till tomten för att se hur de nya gränserna ser ut och bestämma om vi vill flytta på huset innan situationsplanen blir fastställd.

Under dagen så hörde J av sig för hon visste att F skulle jobba och det skulle hennes L med ,så då hyrde vi film köpte lite gott och hade eget tjejfredagsmys, fyra bruttor i olika storlekar. Clara somnade sött (efter otaliga nattsånger) innan nio och då satte vi igång filmen "allt för min syster" en berättelse om en familj med ett cancersjuk dotter och en syster skapad för att vara donator åt sin äldre syster. Vid 11-års ålder kräver Anna att få rätten att bestämma över sin egen kropp och huruvida hon ska "behöva" donera mer till sin svårt sjuka storasyster. En djup film med en smått hysterisk mamma, men vem är jag att säga hur man som förälder reagerar i en sådan situation. Frågan kring "donatorbarn" är komplex och filmen är vacker. En mysig kväll med film och massa prat.

Ha en fin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda