fredag 14 maj 2010

Vattkoppor?

Nu får ni som har erfarenhet av utslag och vattkoppor  och barn hjälpa oss. Clara har under de senaste (ca) 2 veckorna haft mer eller mindre utslag över mage och rygg, vi har inte funderat så mycket kring detta då barn ofta får utslag av olika anledningar. Ringde dock till BVC efter typ 9 dagar för att höra då jag hade googlat på nässelutslag och utslag och det stod att om de funnits längre än en vecka skulle man konsultera BVC. Vår sköterska sa precis det som vi trodde, att barn kan få utslag av olika anledningar och vi skulle smörja in henne med antingen raps eller olivolja inte ge henne så mkt mat med tomat i osv. I helgen var Clara mer gnällig än vanligt och vi gav henne alvedon, febern låg runt 37 höga-38 låga. Sen igår har dessa utslag blivit extremt många fler och riktigt knottriga och vissa ser ut att få en gulaktig nyans i mitten. Vi hade inte ens tänkt vattkoppor för vart skulle vi ha fått det ifrån? För ca en timme sen skickade jag ett mms till min mamma för att höra vad hon trodde, fick tillbaka "vattkoppor?"
Klicka på bilderna för att se dem större.
Tyvärr gör blixten magen inte riktigt rättvis, utslagen är illröda.
Hon har mest på rygg och mage men de har spridit sig uppför halsen nu.
Hon har lite utslag på armarna också och några få på benen inte alls i samma utsträckning som på bilderna.

Vad tror ni? Om det nu skulle vara vattkoppor så kan alla de som vi träffat de senaste två veckorna, som inte haft detta tidigare, blivit smittade. Det positiva med om det är vattkoppor är att ju mindre barnen är, så länge de passerat spädbarnsstadiet, desto lindrigare brukar symptomen vara.

Snälla kommentera om ni tror er kunna ana vad detta kan vara!
Uppdatering: Det är inga vattkoppor, hon såg redan dagen efter ut mycket bättre. Dock är hon fortfarande knottrig och det kliar men imorgon ska vi till BVC på vanlig kontroll, så vi får se vad sköterskan säger då.

Upppdatering 2: Nässelutslag sa sköterskan på BVC.
 

6 kommentarer:

  1. Vid vattkoppor skulle det blivit blåsor (vätskefyllda ) vid det här stadiet (vita, nej, vätska!).Det ha gått för lång tid utan att man ser tillstymmelsen till skorpa då barn kliar sig på en gång ... jag tror inte på vattkoppor däremot kanske någon sorts allergi. Byt tvättmedel, tvål m.m? Kliar hon på detta? Feber över 38 - 38,5? Kissar hon ordentligt, är hon hängig? Sådant skall man fråga på BVC mn nu frågar jag.
    Har hon förresten ätit något hon inte brukar eller varit i gräset nu med värmen utan så mycket kläder?
    Lycka till!
    (jag tror inte det är något farligt iaf så länge hon inte får andningssvårigheter! Och föräldrar vet alltid bäst när det gäller deras barn! Stå på er om det behövs!)

    SvaraRadera
  2. Ni kan nog med gott samvete gå på kalaset! Smittsam (om det vrit vattkoppor) är man så länge man har vätskefyllda blåsor , är det bara skorpa är de ok. Dessutom är de bara bra att barn smittar varanrdra nä de är små. Jag tror att ni kan vara lugna vad gäller smittorisk ... hon kanske har fått smaka en ny maträtt?
    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Hej Linda. nej det där kan inte vara vattkoppor. De slår ut snabbt och blir vätskefyllda snabbt. Sedan försvinner de också mycket snabbare än som du beskriver. Det har ju bara blivit fler? Men det kan vara värmeexem, tex som reaktion på tvättmedel eller material i tyg när man blir varm (det börjar ju bli varmt ute nu och svårt att klä dem ibland...). Tycker nog att dus ka ta henne till BVC så de får titta på det, och kanske få en salva som är bra mot allergi. Lycka till! Det är säkert inget att va orolig för, men det kan ju vara skönt för Clara att slippa kli-iga knoppror. Kramar Belle

    SvaraRadera
  4. Men lillskruttan då! Vi har haft mor å far här i helgen och mamma tyckte inte heller att det såg ut som vattkoppor. Har ni blivit nå klokare på det hela? kram!

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Jag satt och googlade på lite bilder på vattkoppor och hittade dina bilder. Det ser precis ut som min dotters utslag och jag tvivlar oxå på att det är vattkoppor. Tycker inte att hon har haft nå feber direkt och är hur pigg som helst. Vad fick ni för svar av Bvc? Min dotter har snart haft sina prickar i en vecka men det verkar som att dom är på väg över nu.

    Tacksam för svar :)
    Mvh Marija

    SvaraRadera
  6. Hej Marija,
    BVC sa att det inte var vattkoppor utan vanliga utslag av något slag. Barn har ju ofta utslag och man vet inte varför. Vi fortsatte att smörja in henne så huden hölls fuktig och mjuk. Sen gick det över.

    Lycka till!

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda