lördag 24 april 2010

Tomtröjning i solsken!

Det blev ingen tomtröjning i snön, det blev i strålande sol. Vädret har varit så härligt så svetten har runnit, det hade den säkert gjort ändå med allt detta arbete. Jag och Jonas tyckte dock att vi kunde fått jobbat mer, men motorsåg och röjsåg skulle visst vara farligt med de stora träden. F han fick lära sig att handskas med motorsågen och fick i uppdrag att kvista av alla de stora granarna som fälldes. Vi fick i uppgift att släpa sly och kvistar och ordna stora högar som sen kan transporteras bort till Majkasen 300 m bort. 

På morgonen gick vi dit för att visa F´s pappa vart han kunde börja att slya av, för kl 9.00 skulle vi träffa lösvirkesbyggaren för en sista mer specificerad kalkyl. Jag måste säga att denna känns "bättre" än den tidigare som vi hade fått, nu har han kontaktat alla underentreprenörer för deras kalkyler och sammanställt. Vi får se, beslutet måste tas under måndagen eller tisdagen om han ska kunna vara redo i augusti ,om han är med i rullarna som han sa. Endast framtiden kan utvisa vilket vårt val blir. Vi har ett möte inbokat på måndag också med en husfabrikant.

Det är synd att bilderna inte gör verkligheten rättvis, för har man sett tomten innan och efter så tror man knappt att det är samma ställe. Roligt var också att de närmsta grannarna kom och tittade och tycker att det blir så bra. Här kommer iaf vår dag.

 

Här är tomten före, den ligger på högersida om vägen.

Här är kortet taget från ungefär samma ställe som det tidigare, 
men den är inte rättvis arbetet som utförts. Stugan som står där ska rivas.

Jag, redo för arbete! 
Otroligt snygg outfit, speciellt huvudbonaden.

F fäller sitt första träd.

Tomten från en annan vinkel, många granar var det som föll under dagen. Vet faktiskt inte exakt hur många, men det kan räknas på.

Imorgon drar vi igång igen kl 9 för mer röjning. Det är himla kul att vara med och verkligen se det konkreta resultatet. Hoppas på lika fint väder imorgon!

Ha det gött i helgsolen!

3 kommentarer:

  1. Jag var ju där och tittade och man kände inte igen sig, det var verkligen som ett helt annat ställe. Tur med vädret hade ni ju också och det var härligt.

    SvaraRadera
  2. Oj vilken rolig tid som väntar er! Massa jobb förstås men det är en otrolig förmån att få bygga sitt eget hus, det gjorde vi 2002. Också ett lösvirkeshus. Lycka till!
    Och kul att du är med i min utlottning!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  3. Woho spännande! Uppdatera fort nu pliis så vi får senaste nytt ;) puss

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda