tisdag 6 april 2010

Den där påsken

Den kom och gick påsken och full rulle har det varit hela helgen. Anna och Andreas kom på torsdagskvällen och vi fick rå om dem ända till måndag dag. Vi promenerade, tittade på film och hade det allmänt fint. Vädret slog till med varma varmgrader på påskafton och då kom mina bröder och Camille hit. Vi har alltid som tradition att leta ägg på påskafton. Pappas uppgift har det varit i alla år att gömma äggen men i år bestämde sig mor och far för att åka med en av mina mostrar till London och kusin Niklas med fästmö. 

Bokmys med moster Anna.

Såklart mostern ville bada med sin Skrutt.

Påsken firades alltså här hos oss på 63kvm istället för i deras hus på ca 160kvm. 7 vuxna och en bebis fick plats för finns det hjärterum så finns det stjärterum. Jag och F gömde ägg till de andra som fick ge sig ut på promenad medan vi försökte komma på bra gömställen. När de kom tillbaka och började leta så var Anna först ut att hitta sitt, inte ens 3 minuter tog det, F gav en omedveten ledtråd till Jim så han var ganska snabb han med. Andreas var på sitt ägg men missade det på nått vänster, så det tog lite längre tid. Till Jonas och Camille var vi tvungna att ge många ledtrådar för att de skulle hitta fram. Clara kröp fram till sitt ägg ganska fort och hon älskade äggen hon fick.
Påskägg från gammelmormor var medskickat på påskaftonen.
 Hittar ägg i nya fina klänningen som också den var en present.
 Det tog ett tag och sen var det dags för förrätten, paltmuffins med västerbottensost och kallrökt lax, hackad rödlök, kaviar och creme fraich - västebottens landskapsrätt ur ICA's nya receptbok. Riktigt gott var det och dessvärre den enda rätten som jag kom ihåg att ta kort på. Till huvudrätt var det oxfilé med potatisgratäng, rödvinssås och sallad. Till det serverades det rödvinet Masti, till dem som inte var så illamående pga av kvällen innan vill säga. Till efterrätt hade vi fått en tårta av mormor som hon hade skickat med, det var bland annat arrakssmak i den och så himla god!
 Förrätten, supergod.
Mera mys på söndagen och en tripp till lager 157 i Sågmyra. Alla hittade kläder utom jag för jag försökte för allt i världen att inte ens se dem. Dock fick det bli en "svea" tröja till Clara, fast inte en sån som vi letat efter utan den här är mer som en långärmad jumper som det står "Svea bara för mig" på. Sen åkte Gävlesällskapet hem och Anna stod för matlagningen på söndagskvällen. Himmel va gott det var, hon gjorde kyckling i en supergod marinadsås och potatisklyftor. Ett litet hemlighetsmakeri hade vi haft under kvällen och när maten var klar vid nio så kom mamma och pappa in genom dörren. Anna blev överlycklig, hon har alltid varit väldigt familje- och hemmakär men är nog det lite extra mycket när hon bor så många mil bort. Vi åt och tittade på film och sen for mamman och pappan hem vid halv ett tiden.
 Tröttis som fick svårt att somna när det kom mera besök - mormorn och morfarn!

På måndagen packade A&A in Malou i bilen och for hem. Vi packade in oss i bilen och åkte till Claras farmor och Micke. Där var också farbror Jonas och Emma. Clara fick påskägg av farmorn och Micke med två böcker och sen fick hon en riktig fotboll också. Jonas och Emma hade spenderat en vecka uppe i Lappland så Clara fick en liten lappmössa.
Påskägget från farmorn och Micke!
Lappmössan och farbror Jonas.

Helt översållad av presenter har hon blivit denna helg också, helt sjukt vad grejer ungen får. Visst bidrar vi också men alla andra är mer än köpglada. Kanske vore bra med ett syskon till henne så att hon inte blir för bortskämd, när hon börjar förstå att hon ofta får en massa presenter.

Godis har vi såklart ätit i massor!

2 kommentarer:

  1. Paltmuffinen var helt underbara. Tack för att vi fick smaka. Var de lätta att göra?

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt ni verkar ha haft det :) Och jag ser att du lä'ser Anna ritar- bloggen! Visst är den bra? Läste också den förut sedan bytte hon och jag hittade inte på den, men nu ska jag lägga till den igen :) Puss och kram

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda