söndag 22 augusti 2010

No dogs in the couch policy

Vi har beställt soffa idag. Såg annons på Lindholms Möbler i tidningen i går morse så vi for dit för att kolla in rean. Hittade en soffa som vi blev kära i (nedsatt 2700 kr) och som var stOr! 3,95 m lång närmare bestämt, vi for hem för att mäta på ritningarna och japp den kommer att passa som en smäck. Så idag tog vi en avstickare dit, för att beställa den, emellan vändorna till återvinningscentralen. Ja det är sånt man sysslar med på helgerna när man bygger hus har vi märkt, fram och tillbaka med full släpvagn. Nu är det städat och fint runt huset så de kan börja stöka igen. Spännande att se hur huset utvecklar sig under veckan. 

Såhär ser soffan ut fast den vi har beställt är i antracitgrå så mörkare än den på bilden, detta betyder att vi framöver kommer att vara tvungna att försöka få till en "no dogs in the couch policy" vi får väl se hur det går. Svea måste isf få en egen mysig bädd bredvid.

Har varit dålig på att uppdatera bygget den här gångna veckan, kan väl säga att snickarna på onsdagen inte var så nöjda med vädret, det regnade visst mest i hela landet här hos oss då. Vräkte ner i ca 24 timmar, så i helgen har vi även fixat till dräneringen på huset så att det rinner bort utanför stensluttningen på norrsidan. De skulle ha arbetat med taket redan på onsdagen- torsdagen men pga av vädret så fick det vänta och de reglade mer inne i huset. Halva taket kom upp i fredags och de ska fortsätta med den andra halvan imorgon.

19 augusti. Vi var förbi en sväng i torsdags för att se hur regnet hade behandlat marken och huset, då hade de kommit såhär långt. Värt att nämnas är att det är endast vår snickare och en lärling som jobbar än så länge, snart kommer det två killar till och jag antar att det kommer att gå ännu snabbare då.

22 augusti. Här ser man hur taket mot skogen har kommit upp och huset känns ännu större nu när det är uppe!

22 augusti.

22 augusti. Jag klättrade upp på ställningen en bit idag och knäppte och tittade, vågade mig dock inte ända längst upp, det är ordentligt högt.

2 kommentarer:

  1. Det är jätte roligt att fota regelverk tycker jag. Man hittar många roliga vinklar när man är uppe o klättrar.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att få följa ert bygge så här! Tycker att det händer massor mellan gångerna!:)
    Kram

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda