tisdag 10 augusti 2010

Bröllopet i Dogmersfield/Hamshire

Helgen ute på the Four Sesaons Hotel Hamshire började med en BBQ som Niklas och Ali hade ordnat för de som bodde på hotellet och dem som bodde i närheten. Kul med en fest innan festen då man fick chansen att träffa dem och de andra gästerna mer, man hann då lära känna några stycken och det var roligt på lördagen.
Vi fick åka utsmyckad röd dubbeldäckare från hotellet till kyrkan.
Utanför kyrkan, kusin Björn, kusin Caroline, moster Carin med kusin Niklas och Andreas och Anna.
Som taget ur en saga var kusin Niklas och Alexandras bröllop. Så otroligt vackert och magiskt. De hade hittat det största hotellet i hela regionen (kändes det som) och en av de mysigaste minsta kyrkorna. Det var fullsmockat med ca 130 gäster i den lilla kyrkan och det kändes så familjärt i den. Jag hade fått äran att läsa 1 korinterbrevet 13 under ceremonin och jag tror att kyrkans storlek bidrog till att det gick så bra som det gick, för även om det var många där så var det lätt att fokusera blicken ovanför församlingen även om jag såklart tittade på brudparet då och då. Ofta kan jag tycka att texter ur bibeln är gammaldags och svårförståeliga men denna var vacker;
1 Corinthians 13
Love
If I speak in the tongues of men and of angels, but have not love, I am only a resounding gong or a clanging cymbal.If I have the gift of prophecy and can fathom all mysteries and all knowledge, and if I have a faith that can move mountains, but have not love, I am nothing. If I give all I possess to the poor and surrender my body to the flames, but have not love, I gain nothing.
Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast, it is not proud. It is not rude, it is not self-seeking, it is not easily angered, it keeps no record of wrongs. Love does not delight in evil but rejoices with the truth. It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres.
Love never fails. But where there are prophecies, they will cease; where there are tongues, they will be stilled; where there is knowledge, it will pass away. For we know in part and we prophesy in part, but when perfection comes, the imperfect disappears. When I was a child, I talked like a child, I thought like a child, I reasoned like a child. When I became a man, I put childish ways behind me. Now we see but a poor reflection as in a mirror; then we shall see face to face. Now I know in part; then I shall know fully, even as I am fully known.
And now these three remain: faith, hope and love. But the greatest of these is love.
Herr och fru Nilsson anländer till mottagningen.
Mottagning som var när vi kom från kyrkan hölls i en av hotellets "små" trädgårdar, det bjöds på bubbel och drinkar. Sen var det fotografering av brudparet med släkt och familj i olika konstellationer. Efter mottagningen fick följet gå en bit upp till "the wedding pavillion" där ett stort, och faktiskt vackert, tält var uppslaget. Borden vi satt placerade vid hade namn efter husdjur som funnits i brudparets liv, vi satt vid Sveas bord, mamma och pappa vid Ztardust och Anna och Andreas vid Malous bord. Roligt och faktiskt riktigt schyssta placeringar där man fick sitta med sin respektive, jag tror att detta kommer sig av att Niklas inte är ett så stort fan av bordsplaceringar, han tycker att de ofta känns krystade.
Mingel ute i trädgården vid mottagningen, jag själv i mitten. Om ni undrar över alla hattar och huvudbonader så är det kutym i England att ha det som kvinna, det tyckte vi var roligt och hängde på.
Brudparet med Niklas föräldrar, brudparet med fäder, bestman och toastmaster, bruden med brudtärnorna.
Under middagen och festen hade Niklas och Ali ordnat med barnvakt åt Clara genom hotellet, en söt tjej som själv hade två små hemma, hon fick en väldigt lätt kväll. Clara tittade knappt på oss när vi vinkade hej då hon hade fullt upp att leka med Alice och sen när F gick upp för att natta henne satt barnvakten (Alice) och läste tidning och Clara sov sen en timme tillbaka. Härliga unge, det kommer att gå kanon på förskolan!
Bordsdekorationer.
Tårtan, såå läcker och supergod!
Middagen spräckte tidplanen som de hade gjort upp och dansen började ganska sent men vi hann ändå dansa ordentligt innan kl blev 1 och barnvakten skulle gå hem. En helt underbar dag var det i Hamshire!
Dansen, ingen vals här inte utan en supersnygg dans! Som vi gissar att de hade tränat en hel del på.
Tack Niklas och Alexandra ni är underbara och vi önskar er all lycka och kärlek i ert liv tillsammans!

1 kommentar:

  1. Men åh va fint! Och jättesnyggt med huvudbonaderna ju, mer sånt i Sverige :)Puss

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda