onsdag 18 maj 2011

30 dagar

Wohoo, mycket bebisprat blir det men ni får hålla ut. Idag är det 30 dagar kvar till beräknat födelsedatum! 30 dagar, det är ingenting. På fredag jobbar jag min sista dag, har fått inse att kroppen och knoppen inte orkar med allt just nu. Stressen tar över mig och hjärnan sprängs nästan nu. Därför checkar jag ut på fredag. 
Bilden är lånad, klicka på den för att komma till källan.

Vi var upp till min kära mor på förlossningen i söndags (jo hon arbetar där som barnmorska) vi skulle titta om bus O hade vänt sig tillbaka med huvudet ner. Jag tyckte att det kändes så och det tyckte min mamma med men vi ville kolla. En sån där superduktig UL barnmorska jobbade samma pass som mamma så hon gjorde det istället (mamma har inte gått UL utbildning). Efter vi sett att h*n låg ner med huvudet så frågade barnmorskan om vi hade gjort något tillväxtultraljud och det har vi inte gjort, man gör väl vanligtvis inte det om allt ser normalt ut, men eftersom vi var där så började hon mäta för att se. Det visade sig att lilla O är en liten bebis. H*n ligger på -18,5% av snittvikten på bebisar i samma vecka. 80% av alla barn som föds väger mellan -20% och +20% av snittvikten så h*n ligger fortfarande inom ramen för vad som är normalt. Men för säkerhetsskull ska vi på en till koll nästa fredag. Vi tror dock inte att det är nått som är avvikande, vi var på barnmorskemottagningen idag och magen har växt 2 cm på 2 veckor vilket är precis som det ska, ligger alltså på min kurva. Tycker att vi har varit på så få kontroller den här graviditeten så nu helt plötsligt blev det massor. Vi kommer att sluta med att ha varit på minst 5 ultraljud, med Clara gjorde vi bara det vanliga standard ultraljudet som är vid v. 17-19. Men har lill*n bestämt sig för att snurra upp och ner så vill man ju gärna veta hur det slutar. 

Hur som helst 30 dagar och viiiiila. Har en klipptid inbokad och ska boka in en tid för naglar också. Den dagen har mormorn bestämt att hon och Clara ska åka till Furuvik och hälsa på aporna och alla de andra djuren.

Ha det så gott!

2 kommentarer:

  1. För mig gör det ingenting med bebispratet :) 30 dagar är inte långt kvar, trots att jag tycker att 22 dagar känns som en evighet haha. Men det är ju bara för att man längtar så mycket och dessutom har en rätt så osmidig kropp.

    Visst är det skönt med kontroller ändå. Jag har ringt förlossningen någon gång när man känt sig orolig och inte vet vad allt står för. De är helt suveräna här måste jag säga. Väldigt empatiska och vänliga.

    Nu har jag(vi) valt kakel och det blir 10x20 med ljusgrå fog. Hoppas nu att det blir bra i vårt kök. Kan fortfarande stå och svaja mellan vit och ljusgrå fog, men det blir nog bra vilket som. Nu orkar jag inte bry mig längre hehe.

    Sköt om dig. Kram Josefin

    SvaraRadera
  2. Skönt att få gå hem! Tänk att snart kommer den lille.. Kram kram!

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda