lördag 31 juli 2010

Kniven

Jag har stuckit kniven i benet nu. Höll på och skar till isolering som ska ligga under betongen och så, dum som jag var, satt jag mot låret. Nu blir d en tripp till sjukhuset för att se om de vill sy eller tejpa. Ont gör det iaf, krampar och hugger. Hoppas att det fort går över för sånt här har jag inte tid med. 

Uppd. Nu är kl 23.10 och jag är relativt nyss hemkommen från akuten. Fyra stygn och en stelkrampsspruta senare. Fick vänta i fyra timmar på att doktorn skulle komma in till mig, lagom less var jag då, sa till sköterskan vad halv nio att nu går jag nog hem snart, hon hade redan då sagt att hon tyckte att det minsann var min tur då. Jaja, roligt doktor och sköterska var det, vi skämtade om jacket, nålar, fett som syntes och lite av varje. Nu ska jag ta och hoppa i säng snart. Imorrn blir det kakbak och tårtfix för min del. Familjen (syskonen och pappa) har suttit och delat upp uppgifter på bygget inför imorrn så alla vet vad som ska göra och hur. Systern har utnämnt sig själv till byggledare imorrn...

fredag 30 juli 2010

Clara inspekterar

Nu är lillstumpan här och inspekterar hur singlet ser ut. Hon vill ju att det ska bli gjort ordentligt!

onsdag 28 juli 2010

Bvc status

Vi har varit på BVC idag för ettårskontrollen och sprutorna, duktiga Clara grät lite precis när de stack henne men det gick fort över. 78,6 lång och 11.9 kg, stora tjejen, hon fick efter det följa med moster sin ner på staden medan jag åkte hem och donade. 

Om regnkaoset kommer

Det talas om ett regnkaos som drar uppåt landet. Gävleborg kan bli berört men det är inte säkert. Himmel vad vi inte vill ha hit det nu när vi kämpar som tokar. Far min är på tomten från 8 på morgonen till efter 22 på kvällen, han åker bara hem en snabbis för middag, annars har han en fikakorg där borta. F gick upp tidigt imorse för att hinna jobba några timmar innan han var tvungen att sova inför nattens jobbpass. Nu är han borta tom söndag och jag gillar inte hans schemaläggare just nu. Systerns karl A har visat sig vara en riktig pärla, han är där och sliter från 10 på morgonen och lika länge på kvällen som pappa, brorsorna de byter av med varandra lite nu och då. Måste erkänna att jag börjar känna mig ordentligt stressad över hur situationen ser ut nu, vi bör ju ha fått klart plattan innan torsdag nästa vecka då vi far på bröllop i London. Vår snickare har sagt att det inte gör dem något om det blir en veckas försening men pappa har ingen mer semester inlagd efter han och mamma kommer tillbaka, de ska nämligen stanna i Storbritannien och bila runt en vecka efter bröllopet.

Jag har inte haft möjlighet att vara där så mycket idag då vi ska ha kalas för den blivande ettåringen på söndag och jag skulle baka kakor och muffins. Jag har också varit iväg och handlat för tårtan så att det är klart sånär som på jordgubbarna, som det faktisk fortfarande verkar gå att köpa. 

tisdag 27 juli 2010

Avloppsdragning


F och svågern står i avloppsdiket och grejar. Fyra karlar och jag jobbar på tomten idag. Snälla mamma och syster har hand om Clara. Nu är det bäst att jag fortsätter istället för att stå och skriva på mobilen. Heja oss och avloppet, vi ligger nämligen fortfarande efter.

fredag 23 juli 2010

Håll alla tummar ni har!

För nu ligger vi två dagar efter, tidsmässigt, i arbetet med tomten. Grävare som går sönder, reservdelar som måste fixas, den mindre grävaren är väldigt sönder och kan inte lagas i helgen och egentligen är det lättare att göra finliret med den. Idag är marken utjämnad i rätt nivå, vi har märkt ut vart huset ska stå  och imorrn ska vi (läsa pappa) gräva ur 2 dm där singlet ska på och sen plattan gjutas. Det som gör att vi inte vet om vi kan komma ikapp, tidsmässigt, eller ligger ännu mer efter är grävningen för vatten och avlopp. Tomten består, som vi redan vet, till stor del av sten och blir det trixigt att gräva ner rören så tar det längre tid än vad vi har. Tur är iaf att min far är duktig och kan, och att F´s pappa har den stora grävaren som vi fått lånat. Om vi inte besuttit dessa tillgångar så hade vi fått pungat ut med mycket mer slantar än vad vi gör i dagsläget.

onsdag 21 juli 2010

Sussar sött


Sussar sött, här på min arm, gör hon nu vår skatt. Så ljuvlig hon är, kan inte förstå att hon om redan två veckor fyller ett år. Det var ju alldeles nyss vi låg på BB på samma vis och mös.

måndag 19 juli 2010

Tjat om tomten

Bilder från hur det ser ut på tomten efter igår. Pappa var där och schaktade, grävde och mätte höjden på marken för att se vilka stenar som måste sprängas. Vi var också där för att mäta ut (lite grovt) vart huset ska stå, efter det så insåg vi, med glädje, att det inte behövs sprängas så mycket som vi trodde.

 Fler stenhögar har grävts undan och marken plattats till.
Pappa i den lilla grävaren.  
 Börjar likna något nu! Där framme ska vårat hus stå, med baksidan hitåt.
Mycket sten är det, i princip bara sten, 
klonk, klonk låter det över hela området för varje skoptag som görs.

söndag 18 juli 2010

Axels 1-årskalas

 Världens bästa Axel 1 år!

Idag har vi varit på världens sötaste Axels ettårskalas. Gullekillen har blivit så stor, tänk att nu är det över ett år sen som vi tillsammans gick och väntade på våra små gryn fast i varsin stad. Axels mamma och pappa visste när Axel skulle komma för det var ett planerat snitt, men från början så hade vi BF med en dags mellanrum, nu blev det ju nästan tre veckor istället eftersom Axel kom 11 dagar tidigare och Clara 10 dagar senare än beräknat. Vad tiden har gått fort, och snabbare går den säger de som vet. Sex små barn sprang, kröp, badade, åt tårta och hade roligt hemma hos Axels mormor och morfar, där kalaset hölls. Så himla roligt att se de små tillsammans. Mot slutet av kalaset skulle vi försöka ta ett kort på de fem av barnen som hör till oss mammor från gamla kompisgänget, tror ni det var lätt? Absolut inte, men sötast i världen var de iaf!

 Clara och Axel "leker".

Fina barnen, Ronja 4 år, Clara snart 1 år, Ella 10 månader, Axel 1 år och Lova 2 år. 
De sitter ju lite huller om buller på bilderna men man kan nog gissa sig fram
till vem som är vem om man inte känner dessa góa guldklimpar.

lördag 17 juli 2010

Bassning

Bassning på mig. Jag och den här kameran, laddningssladden låg/ligger fortfarande nedpackad i en av alla kartonger som står på mor och fars garagevind. Nyckel tappades såklart bort och har varit spårlöst försvunnen i flera veckor. Så typisk, när man inte har kameran till hands och tar kort så blir det inte lika roligt att skriva för bilderna säger, som sagt, mer än ord. Nu är iaf nyckeln återfunnen och jag ska väl ta mig för att titta igenom alla kartongerna, måste hitta våra pass också då vi snart ska ut och flyga. 

Efter det ska jag ta mig en tur till tomten och visa vad som händer, grävning och fyllning och sen hoppas far min snart kunna fixa sprängmedel till en av bamsestenarna som måste sprängas. Det paddas en hel del och mer blir det, sen mina vänner så är det inte långt kvar till grunden läggs! Gahh, så himla nervöst på något vis, har pirr känslor i magen hela tiden för snart är vi igång på riktigt. Den 27 sparkas byggkreditivet igång och pengarna kan sättas i rullning.

måndag 12 juli 2010

Dag på stranden!

Vi kör en dag på stranden idag. Först med Axel och hans familj och sen kom Ella och hennes familj. Mys med havet nära!

fredag 9 juli 2010

By the way

Det är ändrade förskoleplaner för Clara, häromdagen ringde kvinnan från placeringen och sa att vi fått den förskolan som vi hade som enda alternativ (den vi hade tackat ja till nu tog vi eftersom det var fullt på vårt önskemål och sedan tänkte vi placera om henne till nästa höst).

Wohooo, jag hoppade nästan högt av lycka, underbart. Den här förskolan har väldigt gott rykte om sig. Vi var där en sväng igår för att se hur det ser ut i verkligheten och himmel vilken fräsch förskola, inte alls nybyggd men fräscha väggar, pedagogiskt upplagt och små rum i rummen och även små rum för mys. Barnen sover middag varje dag ute i vagnar som de har på fsk:an, hur bra är inte det då på en skala. Om jag var lycklig innan vi var dit så är var jag än lyckligare när vi gick därifrån. Personalen som vi träffade verkade hur mysiga som helst, och en som jobbar där känner vi redan då hon bor granne med vår tomt. Hon trivs på jobbet och tycker att det är ett bra ställe, det är ju nämligen så att även om föräldrar tycker att det verkar som ett bra ställe så är det många gånger saker som kan röra sig bland personalen som man inte har en aning om, och om personalen inte trivs på arbetet så påverkar det barnen. Jag vet det alltför väl utifrån egna erfarenheter inom förskolans värld. Tur för mig att jag nu jobbar på en skola där personalen trivs, barnen trivs och föräldrarna med. Hoppas att det är så när jag kommer tillbaka också.

Just nu sitter jag med ritningar till rörmokaren, har väl hållt på i tre timmar nu, skallen är full av skalor, siffror och mått. Så blir det när man ska rita allting själv och inte anlitar arkitekt, men man lär sig mycket påvägen också!

onsdag 7 juli 2010

Dejt

Idag har Emma varit och hälsat på oss. Vi har tagit med henne på biltur runt stan och visat lite hur det ser ut. Såklart en tripp förbi tomten också, två veckor sedan hon var här sist och det har ju hänt massor Hon fick följa med oss på möte hos rörmokaren också och lekte med Clara under tiden vilket lilltjejen behövde. 

Bilden är lånat från google.

Sen hade vi bokat bord på O´learys till 18 och åt supergott alla tre, lillstrumpan var hemma med mormor och morfar. Efter maten åkte Emma hem till Dalarna igen och vi fortsatte till bion, älskar verkligen "The twilight saga" och Eclipse var riktigt bra. Ibland är det mysigt att kunna gå på bio, bara jag och kärleken. Mycket mysig eftermiddag/kväll och nu ska vi väl ta och krypa till kojs. Utan barn fast med hund, sovmorgon imorrn alltså, mamma har sagt att vi inte "får" komma förren kl. 11. Får se hur det går, sist när jag hade sovmorgon vaknade jag vid 7.20  men lyckades somna om någon timme till.

Sov gott!

lördag 3 juli 2010

Muren och presentdax

Igår var det minsann tjejkväll. Jag, Mango och Luna möttes upp i Bourlongerskogen för att sätta oss borta vid muren, för att återuppleva gamla tider, vi hängde ofta vid muren i parken förr. Superhärligt ställe, Gavleån precis nedanför och solen som stannar länge. Vi vart kvar där längre än vad vi trodde, och snackade massor, det är inte alltid som man hinner prata om allt man vill. Antingen så bor nån, Luna, för långt bort eller så är det barn med och mammorna hinner inte tjöta ur sig. Igår hann vi och underbart var det. Ett bra tag efter 22 eller om den var 23 så drog vi oss in till stan för att gå på Harrys, Elin skulle möta upp oss där för hon var på personalfest men hon kom ännu senare. Roligt var det där också och vi svängde våra inte så lurviga för vi hade minsann rakat benen.  Imorse var jag tröttare än tröttast för inte nog med tjejkvällen så hade jag, mamma och Clara varit på Ockelbo marknad på dagen. Det tog också på krafterna i hettan men kul var det och jag hittade en supersnygg väska för 100 kr, som hittat!

Dagen idag har med andra ord varit lugn. Inte förren efter tre hoppade jag och Clara in i bilen för att åka till barnens hus för att hitta presenter åt fröknarna Nyqvist. Mango hade tipsat om att de behövde vattenflaskor så vattenflaskor fick det bli, fyllda med godis. Barnen lekte och hade roligt och föräldrarna var rätt slitna. Ronja och Lovas pappa hade också varit ute och svirat igår och sen jobbat på det. Sen hade de hela familjen varit på marknaden i prins Daniels hemby i ännu mer hetta än vad vi hade igår. Kaffe blev det och munkar, mums! Clara var helt fascinerad av alla tjejernas leksaker, det är ju alltid roligare att leka med nya grejer så hon tultade runt och plockade med det mesta, även gruset såklart. Lova skulle visa Clara hur man lekte i sandlådan och sen gungade de alla tre samtidigt. 

Vilka sötnosar!

Nu sover lilla C sött, helt utmattad efter dagen som legat runt 30 strecket och jag ska nog också hoppa i säng inom en snar framtid. Imorrn kommer F hem igen!!!

torsdag 1 juli 2010

Utflyktsdag

Igår var vi på utflykt. Första stoppet på Claras blivande förskola. Kul hade hon med de "stora" småtjejerna och blivande fröken fick en kram. Det blir nog bra det där! Blev även glatt överraskad när jag hörde att de håller på att få rustat på avdelningarna. Tyckte det såg slitet ut när jag och F var dit och kikade. 

Sen var vi ut till mitt jobb och Clara fick äta mat i matsalen med alla de stora barnen, det blev inte så mycket mat för stumpans del. Alldeles för mycket att titta på. Sen blev hon ompysslad av två av mina "gamla" barn. Superroligt att leka i sandlådan!

Efter mellisstopp hemma åkte vi till sjukhuset där mormor/gammelmormor höll hus. Så glad att vi kom förbi men småbarn rekommenderades inte att vara inne på avdelningen pga att de ibland har TBC patienter. Så vi satt utanför i sofforna istället, lika bra gick det. Nu är hon hemma igen mormor och vi hoppas att det dröjer tills nästa sjukhusbesök!

Imorrn drar vi till prins Daniels hemstad för att gå på marknaden.