söndag 30 januari 2011

Helgen är slut

 Så var helgen över. Vi har hunnit mysa, läsa böcker, varit till Ikea och köpis, F har klippt sig två gånger det vart inte så bra hos den första frisören. Vi har varit på stan och köpt ny jacka till Clara och sin allra första baddräkt har hon också fått. Vi har städat och plockat både hemma och i lillstugan. Vi har haft besök av min moster på söndagsmorgonen och sen av fina vänner från Falun på kvällen. Solsidan är ett måste och nu blir nog Sherlock på svt kl 21 också det på söndagskvällen.









lördag 29 januari 2011

Nu har vi honom



I torsdags jobbade F sin sista dag på jobbet i Dalarna. Nu får vi äntligen ha honom hos oss på riktigt. Han blev avtackad med tårta och blommor så nu har vi en underbar tulpanbukett på köksbordet.

Solen skiner ute så vi ska dra oss ut i det fina vädret. En promenad med Svea och den plock i huset. Vi har äntligen fått luckorna från Ikea men såklart vi har lämnat tillbaka en grej som vi inte trodde att vi behövde. Kanske blir det en tur ut dit i helgen också.

måndag 24 januari 2011

lördag 22 januari 2011

Mys med Greta och Ulla






Clara har sprungit runt med sina dockor här på morgonen, Ulla, Greta och Peggy. Hon donar med dem och sätter dom vid bordet i lekrummet och sen i soffan. Dockorna får smaka på det hon lagar och mjölken hon häller upp. Jag fascineras lika mycket varje dag hur hon utvecklas och hur hon utvecklar sin lek. Hon är minst på förskolan men ändå känns hon så stor här hemma.


onsdag 19 januari 2011

17 juni 2011

är det beräknat att Clara blir storasyster! Igår var vi på UL (det är vecka 19 nu) och allt som gick att se såg bra, friskt, proportionerligt och fint ut. Vi såg även vad det var för en liten en men än så länge kör vi med arbetsnamnet "knodden" som vi redan använde innan vi fick veta. Är man nyfiken är det bara att fråga men det finns några i vår närhet som inte vill veta och därför skriver jag det inte här.

Glädjen är stor, stor, stor och precis som med Clara mår jag prima ballerina. Hoppas att hela graviditeten löper lika bra som den första, då sprang jag upp för en ganska brant backen dagen innan vattnet gick och mådde kanon, dagen då hon kom till världen släpade jag en gigantisk domkraft upp för en ännu brantare backe och det gick det med. Svullna fötter framemot slutet och lite sånt får man räkna med men vad är det i sammanhanget? 




måndag 17 januari 2011

Ny liten upphängning



När julen åkte ut igår passade jag på att få upp lite grejer på en av alla väggar. Dessa hänger precis nedanför trappen, jag är riktigt nöjd med resultatet.

Ha det gott!

söndag 16 januari 2011

Att städa 180 kvm

Nu tyckte även vi att det var dags för julen att flytta ut. Jag började igår men har inte kommit speciellt långt så idag blir det städning på hög nivå för oss båda två. Det tar ganska lång tid att städa 180kvm.

Börjar bli riktigt, riktigt less på Ikea också, som inte verkar kunna uppbringa våra sista luckor. Gissa hur mysigt det är att vara utan lucka under diskhon där soporna ska stå med en 1,5 åring och en hund. Inte så mysigt.

Nu ska jag och Clara mysa lite mer innan vi väcker F och det är dags för söndagsfrukost.

Ha en fin söndag!

tisdag 11 januari 2011

Matplats och soffhörna

Älskar verkligen vårt nya köksbord och våra fina stolar. Man får plats upp till 14 personer runt det med iläggsskivan.


 Myspys i nya soffan, den är vi också nöjd med. Önskar oss (mig) dock ett nytt soffbord. Jag vill väldigt gärna ha ett vitt, tycker att hörnan är så mörk annars.
Kuddar - ett måste.

måndag 10 januari 2011

Entrén/hallen

Vi har börjat komma i ordning i entrén eller den lilla hallen, hur man nu vill benämna den. Lite hyllor, hatthyllor och fina kökssoffan från min mormor och morfar som de måttbeställde när de byggde ut sitt Soltorp för många, många år sedan.

 Vi väntar med att städa ut julen till helgen som kommer, tjugondag Knut får komma först. Vi har ju inte haft det juligt lika länge som alla dem som började vid första advent.
 Plats för två vagnar i bredd är det till och med, så när kompisarna hälsar på får deras vagn/vagnar också plats.
Clara har egna krokar som hon når.

söndag 9 januari 2011

Claras lekrum

Nu när vi äntligen fått ordning på internet och jag har tagit mig tid att ta lite bilder ska ni få se på Claras lekrum. Som jag tidigare skrivit är det ännu inte färdigt men det blir mycket lek i det ändå. Hon donar och grejar. Hämtar skålar i köket för att ta in och leka med. Ikväll hämtade hon ett tomt mjölkpaket och stod och "hällde" upp i en skål sen sa hon "så" och så vispade hon och smakade på det hon rört ihop. Det är så fascinerande vad de små liven snappar upp och imiterar.

 Lilla kökshörnan, det ska till mycket i denna delen, men det fungerar. Hon vet såväl vad allt är till för.
 Matplatsen, dockan Peggy sitter där hon blivit placerad.

Andra sidan av lekrummet. Myshörna med bokhylla och en avdelare i mitten med alla leksaker i lådor. Till höger ska vi få upp en slags gunga från Ikea som Clara fått i julklapp.

lördag 8 januari 2011

Winnerbäckcitat

Jag och min vän Elin pratade om tavlor och skyltar med Winnerbäckcitat igår. Hon hade sett nånstans någon som gjort så fina och hon var sugen på att göra egna. Så när vi var på staden med barn och karlar igår så köpte hon stämplar på Claes Ohlson och vit lera. När jag kom hem kom jag ju på att jag gjorde en tavla i våras med ett Winnerbäckcitat på men att jag nog aldrig visade den för att min syster, som läser bloggen flitigt, skulle få den i födelsedagspresent och sen glömde jag av det. Nu kom jag iaf på det och jag är supernöjd med tavlan. Nu hittade jag de andra två canvastavlorna i flytten så om tid och lust faller på kanske det blir någon ny som kan passa in på någon av alla våra tomma väggar.



På staden var vi även in på Trebutiken så nu sitter vi här med ett mobiltbredband och hemtelefon via en mobil och en Iphone (som jag ännu inte kan använda pga nummerflytt). Härligt är det med internet och förhoppningsvis kan jag se till att torka av linsen på kameran och ta några kort i helgen så kan ni få se lekrummet på riktigt. Det fungerade ju inte med mobilen häromdagen.

torsdag 6 januari 2011

Lekrummet

Vi grejade i Claras lekrum dagarna innan nyår då sex av hennes kompisar kom hit och lekte med sina föräldrar. Förhoppningsvis lyckas jag få upp bilderna från rummet nu. Jag är verkligen inte kompis med min mobil just nu.

Roligt är det iaf att greja i hennes lekrum och nu ska det målas lite på väggarna och en blandare till hennes diskho ska upp.

onsdag 5 januari 2011

Utan internet.


Slutfakturan från vår kära snickare har kommit. Kan inte påstå att det känns tokigt på något sätt. Hur många hamnar en bra bit under offerten?

Hur som helst så är det sjukt irriterande att inte ha något internet mer än på mobilen. Inte har jag Iphone heller med bra nät. Hoppas på att kunna åtgärda problemet med någon form av trådlöst nät snarast. Då ska jag försöka uppdatera vårt hem bättre. Claras lekrum börjar bli riktigt fint och roligt.

Kram från ett snöigt Skrolycka!