onsdag 29 februari 2012

Vackra Thailand

Tänkte bjuda på några av bilderna från våra veckor i Thailand. Vi bokade en komboresa, vilket betyder att man delar upp vistelsen. Vi var i Khao Lak första veckan och bodde på Palm Galleria Resort. Vi badade och solade på White Sand beach, spenderade våra kvällar inne i Khao Lak centrum. En dag var vi iväg på "djungel safari" då vi red elefanter vid nationalparken Khao Sok och paddlade kanot. Det var verkligen som att befinna sig i landskapet i Avatar.

 Första kvällen, en promenad längst med Pakarang stranden som låg nedanför hotellet. 
Tyvärr obadvänlig.
 Fint längst med den var det i alla fall.
 Vid White sand beach tog vi promenader varje dag och naturen var fantastisk.
 Vy mot poolområdet på Palm Galleria.
 En sväng vid White sand beach. Undrar om palmerna blev fällda under tsunamin och har blivit kvar.

 Lunch vid White sand beach.
 Khao Sok nationalpark.
En tur längs med floden.

Andra veckan hade vi bokat in på Sunprime Kamala beach resort i Kamala. Det här hotellet var av det lyxigare slaget. Precis vid stranden och med inte mindre än fyra pooler på området. Vi höll dock till vid en, en av de som låg nära stranden, då vi inte var på stranden. Kamala är en liten och lugn by och vi strosade snabbt igenom. En hel del av våra kvällar spenderade vi i Patong som det bara tog 20 minuter att åka till. En mulen dag åkte vi också till shoppingcentret Central Festival inne i Phuket. Där shoppade vi loss en del. Många våningar (fyra eller fem) med massor av affärer.
 Inne på vårt rum. Sunprime Kamala beach.
 Kamala beach.
 Tsunami monument, Kamala.
 En av poolerna på hotellet.
Kamala beach, sista kvällen.

Bröllopsresan har varit fantastisk. Vi har njutit i fullo och haft det sjukt mysigt. Det var superbra att dela upp veckorna tycker vi. Hade vi varit två veckor i Khao Lak hade vi nog blivit lite uttråkade då det inte fanns så mycket att göra kvällstid. Däremot Kamala var perfekt om man inte vill dela upp sin semester på olika ställen. Litet och lugnt men inte långt till håll igång och massor med shopping inne i Patong. Inte heller speciellt långt till Karon och Kata. Åker vi igen blir det nog alldeles säkert en vecka i Kamala och sen något annat ställe att upptäcka. Nu efter en vecka hemma börjar solbrännan blekna ordentligt, men minnena lever kvar. Vi är så tacksamma till alla som bidrog till vår underbara vistelse. Nästa gång får barnen följa med också, men man har faktiskt bara en bröllopsresa och då är det kärleken till varandra som ska dominera.

Jag älskar dig min fina man!

1 kommentar:

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda