söndag 1 januari 2012

Surrealistisk nyårsafton

Gårdagen blev verkligen inte som vi tänkt. Precis innan vi ska åka iväg till vårt nyårsfirande så är vår fina, fina Svea med om en bilolycka och jag trodde hon skulle dö. Snabbt fick vi åka med Clara till mamma och pappa för att åka till Uppsala och universitetsdjursjukhuset. Så många tankar man hinner tänka i bilen påväg ner, vad har hon brutit, är något krossat, har hon inre blödningar, ska hon inte få finnas kvar hos oss längre. Svea var modig, låg stilla och slumrade i mitt knä inlindad i en filt hela vägen. När vi kom fram fick vi genast komma in på ett rum och de var snabba med dropp av olika slag och smärtlindrande spruta. Sen bar det iväg på röntgen och hon var så duktig hela vägen, låg alldeles stilla och sa knappt ett pip. 

Bilderna visade att hennes vänstra höftkula på bakbenet hoppat ur led, inga andra skelettskador och inga inre blödningar. Vilken änglavakt hon hade! Hon fick vara kvar och vi fick åka hem, när vi åkte bestämde vi oss för att ändå åka hem till våra vänner. Det kan vara bra att vara bland goda vänner i kristider. Clara hämtade vi också så hon fick vara med, halv elva kom vi till Mariana och Tobbe och hann fira in det nya året. Idag har veterinären ringt två gånger och på eftermiddagen sövde de henne och drog ledkulan tillrätta, förhoppningsvis stannar den kvar så de slipper operera henne. Vi ska ringa imorgon för att se om vi får hämta hem vårt lilla hjärta. I så fall kommer hon att få ha bakbenet uppbundet i ca 7-10 dagar och sen väntar sjukgymnastik. Stackars liten!

Hoppas att alla ni andra hade en mycket bättre nyårsafton än vad vi hade!
Gott nytt år och god fortsättning!

Uppdatering 3/1; Tyvärr fungerade det inte att dra tillbaka höftkulan så att den stannade kvar, de provade två gånger men båda gångerna hoppade den ur igen. Nu väntar operation imorgon för lillhjärtat.

4 kommentarer:

  1. Vi tyckte det var roligt att ni ville och orkade komma trots chocken och oron! Nu ser vi fram emot att pussa på lillvovsan när hon är hemma igen! Kramar

    SvaraRadera
  2. Ja tänk vad det kan vända fort. Den trygga vardagen, familjelivet och så plötsligt händer det. Vilken tur i oturen gällande allt. Hoppas hon mår bättre snart och att ni får ett nytt fint år framför er.

    Kram Josefin

    SvaraRadera
  3. Hej! Åhh, jag har inte kunnat kommentera från i-phone! Men fy vad otäckt för eran lilla Svea, jag tänker verkligen på er! jag hoppas att operationen går bra och att ni får hämta henne snart... lilla lilla hjärtat <3

    Massor med kramar till er!!

    SvaraRadera
  4. Stackars Svea! Hoppas att det blir bra med operation nu.
    Kram

    SvaraRadera

Hej på dig!
Lämna gärna en kommentar, jag blir så glad. Om du inte har ett google konto eller egen webbadress/blogg så kan du välja namn/webbadress och bara fylla i ditt namn!
Kram/Linda