tisdag 31 juli 2012

Att kunna äta ute

Altanen är färdig i det första steget sedan i fredags då den sista brädan lades. Så underbart härligt det är! I söndags kom ett gäng med kompisar till Clara och hon hade sitt allra första barnkalas. De (ja vi vuxna också) fikade ute, badade, lekte och så håvade de upp varsin påse i fiskdammen.

Vi har fått lånat lite möbler att ha ute på altanen tills vi införskaffat fler egna. Och där äter vi mest vi kan i det fina vädret som de sista dagarna har bjudit på. Till helgen blir det mer kalasande ute på altanen, då en lite fröken fyller 3 och en fru 30.

söndag 22 juli 2012

Denna altanhelg till ända

 Denna helg har det verkligen hänt massor med altanen. Vi är så tacksamma för all hjälp vi fått. Pappa, Andreas, F och hans pappa har kört från ca 9 på morgonen till 22-23 på kvällarna. De har varit så duktiga. Jag har hållit markservice med mat och kaffepauser så att de har kunnat jobbat maximalt. Jag och barnen och min syster har även åkt på några små utflykter.

Fredag eftermiddag runt 16.
Spännande att prova att klättra bland reglarna!

Busungarna, de gillar att det börjar komma en uteplats.

Min pappa, vår hjälte.

 Lördag morgon, innan arbetet ska starta för dagen.

 Lördag.
Clara tycker att det har varit så kul att gå ut och kika på när de bygger. Hjälpa till ville hon också, men sågen är ju farlig, det säger Alfon Åbergs pappa.

Det är en viss charm med reglar.

Söndag, efter dagens avslut.
Det blir så fint! Sedan ska vi bygga tak en bit över på denna sidan också. Det blir även en spaljévägg på denna kortsidan.
Fris ger verkligen lite mer struktur, en fin detalj som dock lägger till några timmars arbete.
Ja det var helgens arbete. Nog kan vi ha 3-års barnkalas här ute nästa söndag för Claras kompisar.

fredag 20 juli 2012

Altanen växer fram

Hur i hela friden gör ni som bygger altan på en helg?

Vi har hållt på i flera veckor nu med markarbete, dvs grävning, fyllning och paddning.

Utrullning av markduk och på med massor av singel.

Sen har F skruvat över 60 formar till gjutning. Sen gjöts de i två omgångar, första rundan var för en vecka sedan och andra omgången gjordes i tisdags.

Igår kväll såg det ut såhär och nu ikväll (fredag) har de kommit väldigt mycket längre. Tyvärr så var det så mörkt att jag inte kunde ta några kort.

Vad skulle vi göra utan min älskade, hjälpsamma pappa? Samt den hjälp vi får av mamma, Andreas, Jonas, Jim, Per mfl i detta bygge?!? Frågan är också hur mycket mer det skulle kostat.

onsdag 18 juli 2012

Snyggaste brandsläckaren

I eftermiddag/kväll har vi haft besök av mon mammas bästa väninna med man och två döttrar. Vi växte upp som kusiner och det är roligt att fortfarande träffas. En paj blev det och mycket prat. Med sig hade de också presenter, superfin tårtspade med tillhörande kniv och snyggaste brandsläckaren jag någonsin sett.

Visst är den snygg!
(superdålig kvalité på bilden men ändock)

fredag 6 juli 2012

Mormor Claras fascination över grävaren

Idag har vi min mormor här på besök. Hon går under namnet mormor Clara här hemma, hon tyckte själv att det låter så gammalt med gammelmormor.
Just nu sitter hon som fastklistrad vid köksfönstret och tittar på F när han gräver storsten på kortsidan av huset.

Hon tänker tillbaka på tiden då de byggde sitt Soltorp 1953 och hur morfar slet med storsten med bara ett spett. Hon är riktigt fascinerad över vad grävmaskinen orkar med.

torsdag 5 juli 2012

Markarbete inför altanbygge

Min kära man (och min pappa) har senaste veckan hållt på med markarbete bakom huset. Grävt, lagat grävar X antal gånger och fyllt igen och planat ut. Nu har vi kommit så långt som till paddning av den delen som fixats under veckan.
Det dammar rätt bra och jag som tvättade fönstren förra veckan. Men det är så härligt att det flyter på nu!
Första veckan tillbaka på jobbet för mig är det också. Jag känner mig en aningen snurrig men det är härligt att träffa barnen och kollegorna igen. Mysigt är det också med sommarlov och sommarlovsaktiviteter. Vattenlek har största delen av veckan bestått av i det underbara vädret och det är så kul att se deras glädje.