onsdag 27 juni 2012

Balkongkik och fika

Kom på att jag inte visat hur det ser ut på balkongen sedan den blev färdig.
Inte kan jag hitta kameran heller så jag får fortsätta med mobilbilder. Tur att jag har önskat mig en systemkamera i 30-årspresent av älsklingen.
Idag har min moster varit här för att uppvakta Anton då hon åker till London för att fira hennes lilla barnbarn Melina som fyller 1 år på lördag. Det blev fika ute på balkongen. Mysigt och mumsigt.
Jag har gjort minicupcakes från receptet jag la ut tidigare. Chokladmoussen hade jag i frysen och attans vad gott det blev. Men till kalaset på lördag tror jag att jag gör en vaniljmousse istället för det blev ganska mastigt.
Nu är det sängen som gäller för imorrn blir det paket på sängen för Anton. Stora killen! Dessvärre har inte de stora paketen från Lekmer kommit som jag förutsatte. Tur att han är så liten att han inte förstår.

Älskade góunge!

tisdag 26 juni 2012

Sagt av Clara

"Det snöar snart efter regnet. Då kommer tomten tillbaka."

Inte bara vi vuxna som tycket det känns som höst, när regnet fullkomligt öser ner, med andra ord. Det är bara att försöka göra det bästa av denna sista föräldraledighetsveckan.

fredag 22 juni 2012

Obligatorisk tårta

Glad midsommar önskar vi!

Snart kommer goda vänner på lunch sen blir det dans kring stången kl 14. Till det kommer vi avnjuta kaffe, saft och smaskig tårta. Först skall kransar till barnen bindas.

torsdag 21 juni 2012

Genom mitt bilfönster

Hej då Småland!

Tack för den här gången. I Småland träffades jag och min man 2005 och här blir det garanterat fler semestrar.
Underbar semester har vi nu varit på. Tors-mån i Göteborg hos barnens kusin Ella med föräldrar.

På måndagen åkte vi mot vackrare väder och destinationen var Lysingsbadet i Västervik. Vi förstår verkligen varför det kallas för ostkustens pärla. Vi har tillsammans med bästisfamiljen (Larsson) varit här och njutit av vackert väder, glada ungar och härliga dagar. Astrid Lindgrens värld var såklart ett måste. Mer om det en annan dag. Nu är vi påväg hem igen, där har brorsan sett om hushållet och trimmat hela tomten.

onsdag 13 juni 2012

Sommarlov

Idag hade skolorna här i stan skolavslutning. Så även på mitt jobb men i år åkte vi inte dit. Clara hade sin sista dag på förskolan innan hon nu är ledig till 15 augusti. Då ska hon börja på en ny avdelning. En av dem som är för de större barnen. "När jag blir så här stor ska jag gå på stora sidan" sa hon igår och måttade ca 1 dm över huvudet. Lillgullan va stor hon börjar bli. Igår bakade vi massor med muffins till fröknarna och köks- och städpersonalen på förskolan. Det blev några påsar med vita presentsnören om.
Ner i picknickväskan åkte de i morse och fick följa med. Men Clara vart nästan lite blyg och ville knappt ge bort dem. Anton fick rycka in och hjälpte mig med det.
Sjukt goda och saftiga blev de. Hittade receptet hos "Life of a cookiemonster"

Recept på chokladmuffinsbas, ca 10-12 muffins från boken Muffins av Johan Åkerberg

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
0,5 tsk salt
2 ägg
2 dl socker
175 g smält smör
1,75 dl mjölk
0,5 tsk vaniljsocker
+ eventuell smaksättning/fyllning som nötter eller hackad choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sikta ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke.
3. Vispa samman ägg och socker poröst, tillsätt sen smör mjölk och vaniljsocker. Blanda försiktigt ner detta i den torra blandningen.
4. Vänd i eventuell smaksättning/fyllning och fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
5. Grädda i ugnen 20-25 minuter. Jag grädda dem kortare mellan 14-18 minuter. Beror så mycket på hur ugnen är och jag gillar saftiga muffins.

Jag gjorde tre satser så att smeten skulle räcka så att det blev sex st i varje liten påse.
Medan Clara hade sin sista dag på föris hade jag och Anton våra kompisar på sommaravslutningsträff. Vi åt mumsig västerbottenpaj med kräftstjärtar i och sallad. Till kaffet åt vi mammor en varsin lite större muffins. Smeten räckte precis till tre stora förutom de till personalen. När jag skulle ställa in dem i ugnen kom jag på att jag hade lite mörk choklad i kylen sen tidigare bak så jag stack ner lite sånt i och himmel de var så sjukt goda och saftiga!

lördag 9 juni 2012

Skissar på tomten

Oj vilken rolig sida jag har suttit och lekt med idag. Läste inne hos Emma och Per att Emma suttit och använt sig av det här verktyget för att skissa lite på deras tomt så jag tänkte att jag provar jag med. Letade rätt på tomtritningarna så jag skulle veta alla mått osv. Nu kommer det inte att se ut såhär än på ett bra tag men det är ändå kul att rita i datorn också. Det är lättare att trixa och flytta saker än med papper och penna. Prova du med om du är sugen HÄR.
Som ni ser så har jag i tanken här redan rivit lillstugan som står ungefär där körsbärsträden är ritade. Sedan har jag även ritat in garaget till vänster som ska byggas inom några år. Det ljusa gräset är vår tomt, där går gränsen mot kommunens mark. Mycket skog och träd är det men det orkade jag inte sitta och rita i, det väsentliga är det som är på tomten. 
 
Här har jag zoomat in bilden mer på tomten och hur vi tänkt. Runt grusgångarna är det inte stenbumlingar som det stod i programmet utan det blir alltså stenkanter. Vi har så mycket sten så det är väl lika bra att använda oss av den. Nu när balkongen är klar, sen några veckor tillbaka, så påbörjas snart nästa projekt. Det blir till att gräva och förbereda för altanbygget. Från början tänkte vi ha altan/trädäck runt tre av sidorna på huset, så att det även följde med runt på framsidan men nu har vi tänkt om lite och är mer inne på att göra stenläggning på framsidan istället. Kul att sitta och hålla på är det iaf och visualisera målbilden som jag har i mitt huvud. 

Hoppas att ni har en mysig helg!