onsdag 25 maj 2011

Grävning

Nu är grävningen igång igen. Det är så otroligt mycket som ska grävas planeras och grejas med på vår tomt. Köper du en "färdig" tomt som är till för att bygga hus på är det en hel del som ska fixas, men när du köper en skogstomt är det nästintill bedrövligt mycket som ska fixas. Å andra sidan är den sjukt mysig och potentialen är enorm. Bara vi kan tänka små steg åt gången och ha tålamodet att den är ett evighetsprojekt i sig så blir det kanon.
Nu blir det snart lunch, jag håller nämligen på att grilla lite kyckling. Vi låtsas att det är helg eftersom F är ledig nu i två dagar och jobbar i helgen.

tisdag 24 maj 2011

Världens bästa mamma

Sitter här med Clara i soffan och pussas och kramas. Snart ska vi borsta tänder, göra välling och lillfia ska hoppa i säng. 
 Jag kramar om henne och säger, "du är världens finaste tjej, världens goaste tjej, världens bästa tjej, världens bästa tjej Clara!" Då tittar hon på mig men sin sjukt finurliga blick och säger; "mamma, min mamma, världens bästa mamma!" på sitt alldeles egna urgulliga vis. Mitt hjärta smälter och ögonen tåras. Jag har världens bästa, finaste, älskvärda, underbaraste dotter! 
Tack Clara!



Märklig känsla

Jag har nyss varit och lämnat Clara på föris, hon ska gå 9-14 nu när jag är sjukskriven och F jobbar. Det känns himla märkligt att sitta här hemma och ingen Clara är här. Men jag måste vila nu och det ska jag göra, bara plocka lite i köket och dona. Sånt som man inte alltid hinner med annars, sen ska jag ta min bok och lägga mig på soffan, leta efter den där listan vi hade till BB väskan med Clara, på den har jag skrivit upp också vad som var onödigt att ha med sig osv. Kanske börja packa den lilla väskan också? Den här gången ska vi ha med filmkameran så att jag kan få se efteråt hur det var, för hur det än är så är man så fokuserad just i stunden av födandet att många detaljer glöms bort även om det stora hela koms ihåg. Det blir spännande att ha. 

Sitter och klurar på om jag ska lägga upp ett inlägg om knodden, som jag skrivit, vem h*n kan tänkas vara och om namn. Har inte bestämt mig än får se hur det blir, skulle behöva lite tankar om olika namn, vi har ju ett som vi tänkt länge men sen finns det några till som vi gillar. Kan ju vara så att när h*n väl kommer så ser vi att det är en O eller inte men era tankar kan ju hjälpa. 

Nä hur var det nu, lite dona och sen vila. 
Ha en underbar dag!

Skogen i mörkret

Jag ligger här i mörkret och tittar in i vår nya skog. Den är inte riktigt klar, därför blir det bara en smygkik. Nu ska jag sova gott med skogens lugna inverkan, kl är rätt mycket den också inte så ofta jag orkar till efter 00 minsann.

måndag 23 maj 2011

Ergo baby carrier

Funderar på att köpa en ny bärsele. Inte för att vi inte har någon, vi har en vanlig svart Baby Björn och en knytbar bärsjal vi som köpte och fick när vi väntade Clara. F gillar baby Björn, men den funkade inte för min rygg när Clara blev lite tyngre efter några månader (ca 3). Jag orkade inte ha henne i den långa stunder alls. Bärsjalen använde jag nästan inte alls för knuten tryckte på brösten och det var ju inte bra, vi köpte ringar som jag skulle sy på för att det inte skulle bli någon tryckande knut och för att den skulle bli lättare att sätta på och spänna när jag var ensam. Så långt kom jag aldrig.
Bilden är lånad, klicka på den för ursprungskällan.

Har läst om Ergo baby och nu för någon vecka sedan träffade jag en gammal bekant som hade en ergo baby, hon var supernöjd och använde den nästan jämt. Den fördelar tyngden ergonomiskt och är bekväm tyckte hon. Min vän Elin har nån annan form av bärsele och hon verkar använda sin mycket nu när hon har lilla Sixten men samtidigt vill hinna med och kunna hjälpa och leka med storasyster Ella. Det gör att jag är ännu mer intresserad av att hitta en sele som funkar för min rygg. Tittar runt lite och ser om man kan hitta en begagnad annars blir det att skicka efter på nätet.

Ha du erfarenhet av Ergo baby?

söndag 22 maj 2011

Tapetsera

Imorgon efter jobbet kommer min moster Carin hit och ska hjälpa mig att tapetsera. Jag hade tänkt mig väggen i Claras rum men Carin tror att det kommer att gå så fort att vi kan göra väggen  i vårt sovrum också. Spännande, får se hur vi hinner. Det är dessa fototapeter som ska upp, gissa vilken som ska vart?

 Bilden är lånad, för ursprungskällan klicka på bilden.

 Bilden är lånad, för ursprungskällan klicka på bilden.

Kommer bilder senare i veckan på resultatet.
Ha nu en fin vecka allihopa, själv går jag ju inte tillbaka till jobbet något mer och det känns konstigt. Känslan i fredags var den samma som sommaren -09, märklig. Men nu vet jag hur fort det går så jag lovar, jag ska njuta av mina underbara, vackra barn!

Fin hjärtlampa

Klicka på bilden för att komma till utlottningen.
Hittade till "Det vita dårhuset" idag och såg att Erika hade utlottning på en superfin hjärtlampa. Den skulle passa super i vår hall. Därför är jag med och tävlar.

onsdag 18 maj 2011

30 dagar

Wohoo, mycket bebisprat blir det men ni får hålla ut. Idag är det 30 dagar kvar till beräknat födelsedatum! 30 dagar, det är ingenting. På fredag jobbar jag min sista dag, har fått inse att kroppen och knoppen inte orkar med allt just nu. Stressen tar över mig och hjärnan sprängs nästan nu. Därför checkar jag ut på fredag. 
Bilden är lånad, klicka på den för att komma till källan.

Vi var upp till min kära mor på förlossningen i söndags (jo hon arbetar där som barnmorska) vi skulle titta om bus O hade vänt sig tillbaka med huvudet ner. Jag tyckte att det kändes så och det tyckte min mamma med men vi ville kolla. En sån där superduktig UL barnmorska jobbade samma pass som mamma så hon gjorde det istället (mamma har inte gått UL utbildning). Efter vi sett att h*n låg ner med huvudet så frågade barnmorskan om vi hade gjort något tillväxtultraljud och det har vi inte gjort, man gör väl vanligtvis inte det om allt ser normalt ut, men eftersom vi var där så började hon mäta för att se. Det visade sig att lilla O är en liten bebis. H*n ligger på -18,5% av snittvikten på bebisar i samma vecka. 80% av alla barn som föds väger mellan -20% och +20% av snittvikten så h*n ligger fortfarande inom ramen för vad som är normalt. Men för säkerhetsskull ska vi på en till koll nästa fredag. Vi tror dock inte att det är nått som är avvikande, vi var på barnmorskemottagningen idag och magen har växt 2 cm på 2 veckor vilket är precis som det ska, ligger alltså på min kurva. Tycker att vi har varit på så få kontroller den här graviditeten så nu helt plötsligt blev det massor. Vi kommer att sluta med att ha varit på minst 5 ultraljud, med Clara gjorde vi bara det vanliga standard ultraljudet som är vid v. 17-19. Men har lill*n bestämt sig för att snurra upp och ner så vill man ju gärna veta hur det slutar. 

Hur som helst 30 dagar och viiiiila. Har en klipptid inbokad och ska boka in en tid för naglar också. Den dagen har mormorn bestämt att hon och Clara ska åka till Furuvik och hälsa på aporna och alla de andra djuren.

Ha det så gott!

Matplatsen

Vi möblerade om matplatsen efter sista April. Vi var många som åt då och eftersom vi grillade och sprang ut och in genom altandörren kändes det trångt att ha bordet stå på längden framför dörren. Speciellt då iläggsskivan var i, när vi sedan tog ur den och lär bordet stå så kändes det så bra att vi har låtit det stå kvar. Utrymmena kring bordet känns luftigare så nu får det vara såhär.



lördag 14 maj 2011

Kosläpp

Idag har jag och Clara varit till Storvik med fröknarna E och lilla Sixten för att titta när korna fick komma ut på bete. En riktigt mysig och rolig förmiddag har vi haft. Clara skratta så hon tjöt och satt och studsade på mina axlar ett tag.

Det blir garanterat ett besök nästa vår igen och då hoppas vi att pappan också kan följa med, han låg nämligen och sov efter nattens arbetspass.

Sen bar det av på kalas för att fira mostern Anna som fyllde år i veckan. Hennes bästa present var nog att hennes fina Andreas lånat sig en bil och tog en paus i C-uppsatsskrivandet nere i Jönköping och kom upp.

tisdag 10 maj 2011

Fritidshemmensdag

Idag är det fritidshemmensdag och det har vi firat på vårt fritids med aktiviteter som fritidsklubben ordnade för de yngre barnen, grillning av korv till mellis och drop-out fika för alla barn och föräldrar hela eftermiddagen. En superfin dag har vi haft med kanon väder! Härligt jobb har jag!

Hoppas att också ni har kunnat njuta av värmen.

Nu ska jag och Clara snart bege oss upp till mormorn där vi ska fira fina mostern Anna som fyller år idag. Det blir grillat på altanen för ett litet sällskap då Anna jobbar sent och resten av familjen med.

söndag 8 maj 2011

40 dagar kvar

Det är glest mellan inläggen nu. Magen växer fortfarande och det börjar kännas ordentligt att man faktiskt väger en del mer och bär på en annan person. Nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och tagit ut 1 semesterdag per vecka fram tills det att jag går på den semestern som är sammanhängande med föräldraledigheten. Det känns riktigt bra! Imorgon är alltså jag och Clara lediga och nått roligt bus ska vi nog kunna hitta på samtidigt som jag faktiskt ska vila när hon sover.

Idag är det 34+1 alltså vecka 35 och 40 dagar till den 17 juni. Vi längtar! Clara hon pussar på magen och säger "kom ut nu O!" Fina storasystern.

Får se om jag kan ta och skärpa upp mig lite. Har tagit kort på hur matplatsen ser ut nu efter lite nytänkande men har inte kommit så långt som att få in dem i datorn. Hade korten med mobilen inte blivit så mörka hade de redan legat uppe.

Hoppas att ni alla får en underbar vecka i sommarvärmen!