fredag 31 december 2010

Gott nytt år!


Önskar er alla en underbar nyårsafton. Nu har nästan alla våra vänner kommit och vi ska njuta in det nya året.

Kram!

torsdag 30 december 2010

Full rulle och lite till.


Dålig på att hålla till här ute. Julen har gått och jag har missat att önska er en god sådan. Vi är utan fast telefoni och internet här på vår nya adress, mobilen får duga ett tag till. Vi myser iaf i vårt fina hus även om det är kanonmycket att göra hela tiden. Imorgon firar vi in det nya året här hos oss i goda vänners lag, tur att vi hunnit montera nya köksbordet.

Ha en fin dag alla fina!

söndag 19 december 2010

Mysmorgon i nya huset.

I natt sov vi första natten här på Skrolycka. Clara har sovit i sitt eget rum och det har gått hur bra som helst. Nu blir det mysfrukost utan matbord, som vi inte fått hit än. Ha en fin fjärde advent!

onsdag 15 december 2010

Huset innan besiktningen


Här är köket efter städningen i söndags. Nu är det fullt med kartonger som vi packar upp så smått så det är inte lika ordningsamt längre, men snart så. 

Vardagsrummet och ut mot hallen.

 Hallen och in mot wc/dusch och tvättstugan.
 Underbara trapp!
 
Tvättstugan.

Wc/dusch nere och badrummet uppe, dock utan badkar än så länge.
Svea verkar trivas i huset. Idag när Clara fick följa med så sprang hon från rum till rum på övervåningen och tjoade och skrek så vi gissar att hon gillar det också.

måndag 13 december 2010

Besiktat och godkänt!

Hipp, hipp, hurra för Villa Skrolycka idag, som fått godkänt på besiktningen!

Jag är helt slut, F är helt slut, Clara är helt slut och mormorn med. Men nu mina vänner är huset besiktat och klart för inflytt. Det var några få anmärkningar bla. två saker som rörmokarna inte hunnit med innan besiktningen (satt foder runt rören till värmepannan och satt manschetter runt rören till elementen på övervåningen). Annars var det bra, besiktningsmannen sa till F när de stod ensamma i vardagsrummet att han tyckte att bygget var väl utfört. Snickaren fick också beröm och det känns så himla bra, nu har vi så smått börjat flytta in några kartonger. Nu ska jag strax sova, hade tänkt att ni skulle få se bilderna som jag tog igår kväll efter helgens långa slit med att få färdigt inför besiktningen men det står bara "avvisad av servern" jag gör ett nytt försök imorgon.

God natt!

torsdag 9 december 2010

Trappen!


Tänk för att nu har den kommit och snickarna har satt upp den. Vår fina, fina trapp. Mamma var där idag på dagen när de hade fått upp den och denna bild skickade hon i ett mms till både mig och F. Lycklig! Nu har snickarna tömt huset på sina verktyg och grejer för nu är de färdiga. Imorgon är det målaren och vvs-killen som har lite grejer kvar att göra sen ska allt vara färdigt inför måndagen, sånär som på att vi måste slita häcken av oss i helgen med att städa och göra i ordning det som är vår bit. Har haft strul med barnvakt men min kära mor pressar och donar så hon tar Clara hela helgen. Hon får sova inne hos dem också så är det bara att köra för oss. Så för Clara blir helgen fylld av julklappshandling med mormor bland annat.  
Välsignade mormor(mamma)!

tisdag 7 december 2010

En del av kökets historia.

Det här köket vi köpt visade sig vara inte bara roligt att fixa. Snickarna hade i förra veckan satt upp alla stommar, bänkskivan och satt in spishällen. I helgen skulle vi sätta upp alla luckor och lådfronter. Kul tyckte vi men hade inte så stor tillgång på barnvakter, mamma har mycket att stå i inför jul (såklart) så hon måste ju få fixa hemma hon med. 

På lördagkvällen bokade vi in min ena bror för att vara babywatch vakt, alltså Clara sov och han spelade tv-spel och höll koll. Vi började och tyckte att det gick väl rätt bra, med kanske de första fyra lådorna, sen började allt braka ihop. Vi öppnade kartong på kartong med delvis skadade luckor/lådfronter och lådbottnar. Vid ettiden på natten slutade vi, då var högen med trasiga saker lika stor i antal som de saker vi fått upp. Lördagen resulterade alltså i en låååång tur till Ikea, killen på återköp/byten/reklamation var jättetrevlig och hjälpte oss, vi trodde allt skulle gå smärtfritt. Tänk så fel vi hade, vi skulle gå och hämta de saker som vi lämnade tillbaka kompletta och killen skulle fixa de sakerna som vi bara hade med oss delar av. Vi kom in på lagret och då var tre av sex saker slut. När tjejen vi frågade om hjälp börjar säga att det är dålig tillgång på dessa saker och att leveransen tidigast kan bli vecka 51 känner jag hur tårarna tränger fram bakom ögonlocken och det slutar med att de trillar ner för kinderna. Hoppsan, det blev fart på tjejen när jag berättade om hur allt låg till, hon ringde till killen på återköp/byten/reklamation och de bestämde tillsammans att varorna skulle beställas och skickas hem till oss fraktfritt. Då skulle det gå fortare trodde de, runt 12 dagar. Det är fortfarande 12 dagar för länge men ändå bättre än vecka 51. Är verkligen glad över den servicen som vi fick av de båda och nu känns det lite bättre. Dock är det tråkigt för lådfronterna till diskbänksskåpet är något av de saker som vi inte fick med oss hem och de gör så mycket för intrycket av köket. Men det är världsliga ting ändå.

 Älskar kaklet!




Igår var VVS killen  och satte upp blandare till tvättställen i båda badrummen och i köket, vattnet rinner så fint och med bra tryck. Toaletterna är också de insatta men inte fastskruvade. Trappen har ännu inte kommit. Börjar bli lite panikslagen över det då snickaren vart lovad av trapptillverkarna leverans i början av förra veckan, som sköts upp till onsdagen som sköts upp till igår. Får se vad som händer under dagen. Kanske är den där när jag kommer hem!


Kaminen är installerad och ska besiktas på fredag, håller tummarna för att allt är som det ska vara så vi kan sätta på brasan i mellandagarna.

måndag 6 december 2010

Vatten!


Vi har vatten i huset nu! Köket är i princip på plats förutom några luckor som var trasiga och inte fanns på lager. Köket blivande är en historia i sig. Har tagit bilder i helgen som ni snart får se. Nu blir det lussebullsbak.