måndag 29 november 2010

Perpektiv

                             Slutet av juni 2010.                              Fem månader senare, slutet av november 2010.


Ibland kan det vara bra att få lite perspektiv och faktiskt inse hur mycket som har hänt sedan starten.

söndag 28 november 2010

Leka i snön!





Clara hon gillar snön, den är häftig
och man kan ha massor av skoj i den.
Det har vi haft idag, tyvärr också en
tipp med lillpulkan ute på promenad
så Clara doppa kinden i snön.
Det var inte lika populärt.





 Påväg hem till huset.

Tadaaa!

Men visst, jag kom ihåg kameran idag tanken var igår men då hade jag och Clara fullt upp med att åka runt på Rusta, Owe Jansson, Valbo Köpcentrum och IKEA. Alltså man kan tro att det vore pest och pina att fara runt med en 16 månaders och shoppa till huset men icke. Vår solstråle strålar nästan jämt och hela dagen igår, hon charmade varenda människa som tittade på henne och efter 6 timmar var hon lika glad som när vi började. Mitt kort brann igår, det gick alltså inte bara varmt. På rusta hittade jag matta till vardagsrummet och prydnadskuddar bla. På Owe Jansson fyndades tyger till gardiner i lekrummet och köket, även en vit Nusnäs ljusstake hittade jag för bra pris. Nu har vi två vita och två röda så nu fattas det bara 2 vita, tycker att de är så otroligt fina och skulle vilja ha dem överallt. Men omväxling förnöjer ju det med. På Köpis vart det lite allt möjligt, dock inte en enda julklapp men fästen till gardinstängerna! På Ikea blev det tre lampor till köket och fyra kuddöverdrag. Dessvärre så har jag nu ställt in allting i min farmors hus där det finns plats så inte ett enda kort har jag tagit på allt det fina. Av tygerna sydde jag färdigt gardiner redan igår kväll, tänkte att det var lika bra annars blir det så stressigt sen. 

Idag har jag och Clara lekt i snön och sen har vi varit och fotat huset. När hon sov passade jag på att gå och få upp lite fler spröjs och tvätta fönstren också. När jag kom tillbaka hem hade mormorn lånat med sig Clara ner på stan för att gå på invigningen av vår fina bock som vi har här i Gävle. Så himla snällt tänkt så jag kunde jobba klart. Hur skulle denna höst gått om det inte vore för min kära mor?! Hon ställer upp och är barnvakt var och varannan dag och man vet inte riktigt hur man ska kunna tacka för all den hjälp vi fått av henne och pappa med såklart som sliter sin arma kropp tills sent varje kväll på helgerna för att hjälpa oss att få iordning. Det är tur att man fått de föräldrar man fått, hade jag fått välja så hade valet blivit detsamma!

Nu ska ni få se bilder. Det börjar likna något nu, hoppas att det kan bli klart till lucia. Vad tror ni!?!

 
Entré.
Wc/dusch nere, är så otroligt nöjd med kakelvalet. Den röda glasmosaikranden är urläcker, dessvärre syns inte det så bra på kort..
Värmepannan håller på att installeras.
Vardagsrummet, färdigmålat och färdigtapetserat.
Tapeten.
Köksstommarna börjar komma på plats. Allt står där det ska stå och är fastskruvat.
Clara checkar köket och skåpen.
Lekrummet är färdigt och väntar bara på leksaker och möbler!
Fönsterväggen med altandörr.
Sett från vardagsrummet in mot köket, dock står det en kamin med tillbehör mitt i vägen.
Trapphuset, fortfarande utan trapp, färdigmålat!
Badrummet uppe, vi valde att ta golvet upp i duschhörnan och vi är så nöjda med valet av kakel även här. De vita plattorna är stora och supersnygga i sin vithet. De är matta med inslag av glans och inte helt släta.

Balkongdörren, om ni undrar varför vi inte har något räcke på balkongen så är det för att vi tänkt göra det själva i vår. Ska vid inflytt se till att skruva fast en hasp på dörren så inte lilltjejen hinner lära sig att låsa upp och öppna dörren innan våren.

Det var allt för denna gången! Tack för att ni kikar in här och tack för kommentarerna!

fredag 26 november 2010

Claras nyaste kompis!


Idag kl 11.22 föddes Claras nyaste kompis, Alice. Vi välkomnar henne till världen och önskar henne lycka till på färden. Lilla familjen ligger nu på BB och myser i lyckorus. Vi tänker på er och hoppas att ni alla mår toppenbra!

Nya lilla Alice är inte det enda födelsedagsbarnet som vi håller kärt idag. En annan Alice fyller också år, nämligen Claras farmor Barbro Alice. Grattis på födelsedagen fina svärmor! 
 
Ha en underbar helg! 
Imorgon ska jag se till att ta mig till huset med kameran i dagsljuset, mycket har hänt under de senaste dagarna och det känns underbart!

onsdag 24 november 2010

Liten vinterskrud

Lite snö runt huset var det igår, idag är det desto mer och virvlar runt, runt. Fick upp några av spröjsen i helgen Dessvärre var några fellevererade men vi hoppas att de dyker upp snart då jag informerade vår snickare om detta redan på lördagen.  Ytterdörren är också på plats och det blir så fiint! Vi var i valet och kvalet om vi skulle ha en vit eller "dala"blå men valet föll tillslut på vit och vi är mycket nöjda.

tisdag 23 november 2010

Liten kik

F sa till mig igår att han tycker att jag är dålig på att uppdatera bloggen med bilder, men det är svårt att få till bilder när man jobbar hela dagarna och det är mörkt på eftermiddagarna. Så idag tog han kameran och knäppte kort när han och Clara var ute en sväng.

 Här är hallen uppe, badrummet och vårt sovrum.
Biblioteket (det enda rummet som vi ska tapetsera själva), Claras rum, hallen/korridor och gästrummet.

Vi har valt att måla nästan överallt utom två väggar nere i vardagsrummet, där det blir tapet. I hallen uppe är det en ljusgrå färg som heter alcrofjäder men sen kommer det även att vara två väggar som kommer nerifrån som är mörkare grå, den färgen heter alcro silverpil. I alla sovrummen uppe har vi valt äggskalsvit, vi kommer även att tapetsera med fototapet en bit i Claras rum och en vägg i vårt sovrum.

Pratade med besiktningsmannen igår och som det verkar har han möjlighet att besikta den 13 eller 14 dec. jag hoppas lite på 14 eftersom de har luciafirande på Claras förskola kl 7.30 på morgonen den 13 och det vill vi såklart se.

lördag 20 november 2010

Att nästan vara framme

Ni vet känslan man har om man sitter på tåget och har en lång resa framför sig på kanske en sex timmar, i början går det bra, det rullar på, man slumrar lite, läser i en bok, tar en fika och kanske sover lite till. Sen, när du börjar närma dig din slutstation, går de sista 20 minutrarna innan tåget är framme på något märkligt vis väldigt sakta. Du vet att snart är jag framme, du vrider och vänder på dig, vill vara beredd att stiga upp men inte stiga upp för tidigt. Du känner men åhh nu måste vi ju vara framme snart.

Bilden lånad från google.

Precis så känns det nu i den här resan, det är bara det att än så länge har vi inte ens datumet utsatt för besiktning vilket gör att vi inte vet när den här delen av husresan tar slut och vi får flytta in. Jag tycker att det är jobbigt, jag vill in NU jag vill pyssla och göra fint inför advent och jul och sen nyår. Det blir inte nu men förhoppningsvis om två veckor. Idag har jag spikat spröjs på vissa av fönstren på huset, de flesta nere är klara tyvärr, har vi fått en felleverans vilket gjorde att fönstren uppe inte kunde göras och de var egentligen min prio ett eftersom alla golv uppe är lagda, alla väggar som målaren ska göra är klara sånär som på den höga där trappen ska vara. I badrummet är väggarna fogade och golvet är lagt. Allt detta göra att övervåningen i princip är färdig! Wowkänsla på det men tåget är ändå inte riktigt framme än.

söndag 14 november 2010

Avlopp och vatten!


Man ska inte ropa hej innan man är över bäcken men nu är det nära. Alla rör ligger nere och vattenslangen också. Nu ska de packa och fylla och förhoppningsvis så blir de färdiga idag! Vattnet kommer in i huset, F har testat. Den här helgen blev nog rätt bra ändå. Min snälla moster K har Clara nu på eftermiddagen så att jag kan torka väggar och golv på toan nere och sen skruva badrumsmöbler.

Tjolahopp!

fredag 12 november 2010

Feber



Men hon hänger med ändå. Nu blev jag hemma hela den här veckan. Sjukskriven för ryggen de första 4 dagarna och idag när jag skulle vara med så planeringsdagen så har Clara feber. Typiskt, men det är  väl så att vara småbarnsförälder. Vi har ju ändå klarat oss väldigt bra. 

Ha en fin helg! 
Vår är fullproppad och ingen barnvakt har vi heller för mamma jobbar natthelg.

tisdag 9 november 2010

Om tre veckor

Om tre veckor räknar vi med att ni kan flytta in sa snickaren idag. De håller på att sätta upp lister, foder och fönstersmygar nu. Väggarna på wc:n nere är kaklade, tvättstugan är målad och klar sånär som på all inredning vill säga. Det går undan, det går bra, allt verkar åtminstone flyta på smidigt. I slutet av veckan kommer de för att borra för bergvärmen. 

En spännande vecka, men också en vecka med ofantlig ryggvärk, jag är sjukskriven tom torsdag då min rygg strejkar totalt. Lyfte tungt och fel i helgen när jag och syrran skruvade köksstommar. Alla är iaf färdiga sånär som på benen som visst ska på. Jag fattade inte det där först att det ska vara både ben och sockel. Ni som har Ikeakök gjorde ni så eller byggde ni en list bakom till sockeln som skåpen står på?

Kanske kan ta mig till huset för att ta lite kort i veckan, var dit en sväng idag för att se hur långt jag orkar gå med ryggvärken som går ner i benen, tror att det är ischiasnerven som spökar. Dock så glömde jag kameran eftersom syftet var att gå med en stor godisskål till grabbarna som jobbar så bra!

onsdag 3 november 2010

Bortregnat arbete

I helgen slet de, min man, min far och även min svärfar som kom hit och hjälpte till på söndagen. De hade grävt upp nästan hela diket för avloppet, de hade sandat hela bottnen, paddat stor del och lagt i rör och slang där de paddat. Idag skulle F gå dit för att padda det som var kvar. Vissa av avsloppsrören nästan flyter i diket pga av allt regn. Skitväder rent ut sagt, tänk om det blir så att avloppet är det som sätter stopp för vår flytt, allt kanske hinner bli klart i någorlunda tid men inget vatten och avlopp. Då bryter vi nog ihop, F hade ångest i rösten när han ringde mig på jobbet idag. Nu håller vi alla tummar och tår för att det inte kommer något mer regn!

Fog jag grät över

När jag kom hem den där dagen och kakelkillen hade fogat i förra veckan så kunde jag inte låta bli att fälla tårar. Tydligen hade det blivit en miss i vad vi ville ha för fog så han hade ringt till F som inte visste för det var jag som tyckte mest. F fick inte tag på mig så de bestämde sig för mellangrå då denna färg står sig mest kvalitetsmässigt och inte varken mörknar eller ljusnar ojämt. De tyckte att det var jättebra, jag blev helt knäckt. Jag hade tänkt mig antracitgrå fog i entrén och ljusgrå i tvättstugan. Nu är det som det är och jag tycker inte längre att det är lika illa. Jag vill fortfarande ha mörk fog på golven i de båda badrummen och därmed basta!

Ni tycker säker att jag är helknäpp, F tycker att det blev supersnyggt och min mamma tyckte också att det blev snyggt. De fattar inte alls vad jag menar, kanske gör inte ni det heller och det vore väl bra om jag var den enda som inte gillade fogen då.