lördag 30 oktober 2010

Äta krita


Det här med att rita är inte jättelätt i början. Det är så spännande att smaka på kritorna.

söndag 24 oktober 2010

Rundtur med gipsade väggar

Nu så tog jag mig i kragen idag och tog kort i hela huset, både nere och uppe. Har även tagit bilder på kaklet men de kan vänta en dag eller två. Jag knäppte lite runt om på tomten också, tar det samtidigt som kaklet i veckan tror jag. Huset känns super nu när det är gipsat överallt, det känns stort och luftigt och nästan, nästan klart. Tjohoo! En månad till och kanske vi kan börja flytta in saker, det säger jag med otroligt mycket naivt hopp i rösten. Men om en och en halv iaf, kanske, kanske.

 Entrén, utifrån sett och inifrån sett. Fyra fönster är det allt som allt i den.
 Hallen, till vänster kommer trappan att vara, mittenbilden är lite snett mot höger och den högra bilden är den delen som är in mot wc/dusch och tvättstugan.
 Tvättstuga x2 och wc/dusch.
 Kök, vardagsrum, kök.
 Claras lekrum, innanför köket.
 Hallen uppe, det vänstra kortet är taget så som man ser det när man kommer upp från den blivande trappan. Mittenkortet är raktfram in mot biblioteket, och det högra är taget inifrån mot balkongen.
 Biblioteket.
 Vårt sovrum, med klädkammare och inbyggdgarderob.
 Badrummet.
 Korridoren och ena klädkammaren.
 Claras sovrum.
 Gästrummet.
Huset.

Högvakt på Stockholms slott

Igår åkte vi en sväng till huvudstaden. Lillebror Jim gick högvakt. Han ligger inne på luftstridsskolan i Uppsala. Kommer inte ihåg vad regementet heter. Men där håller han hus om dagarna och gör den absolut frivilliga lumpen. Han gillar det verkligen och igår var det riktigt, riktigt roligt att se honom. Duktig och stilig!


Nu ska jag genast sätta igång med bilderna från husets alla gipsade vrår.

fredag 22 oktober 2010

Att baka barn.


Det här är en grej som Clara verkligen gillar just nu. Hoppa in i ugnen hos mormor och morfar när den är avstängd. Tur att vi kommer att ha en högre ugn sen.

torsdag 21 oktober 2010

Imorgon hoppas jag på en ny rundtur.

Imorgon efter jag hämtat Clara på föris, hoppas jag att jag hinner gå till huset och ta lite nya kort. Har inte varit dit idag men var där en sväng igår. Då höll de på att gipsa nedervåningen. Mamma och min moster C var där idag och de sa att hela den våningen nu är gipsad. Igår höll Interkakelkillarna på att flytspackla WC/duschen och tvättstugan. Idag hade det tydligen kommit kakelleverans. Spännande! Detta betyder ju att jag måste dit imorrn för att kolla läget efter veckans sista arbetsdag.

Vi önskar er en god natts sömn och hoppas att ni får en fin fredag!

måndag 18 oktober 2010

Att hinna med


Är inte det lättaste. Det är bloggen som får lida när tiden inte räcker till. Man får prioritera och då går familjen i första hand, följt av jobb och husbygget på andra plats.

I helgen hade vi vuxentid. Mormorn och morfarn var barnvakt på lördagen och vi var på 30+ 40 årsfest. Min vän Linda fyllde 30 i augusti och hennes J har fyllt 40. De hade hyrt en festvåning och det var mat, dryck och dans. Så himla roligt att dansa. Det var så längesen. Sovmorgon fick vi på söndagen också, det var riktigt skönt. Annars så har F, pappa och bror jobbat med avloppet i helgen. Nu är det inte mycket kvar! Det ska bli så skönt när det är färdigt, en stor sten kommer att lyftas från F's axlar.

Jag och Clara var och lekte och fikade hos stora kompisarna Emma 7 och Alva 4 igår. Clara tyckte att A var superrolig. Hon nästan slängde sig på ryggen på henne när hon satt hukad på golvet och tjöt av skratt. Idag har vi haft middagsbesök av våra vänner M och T med bebismagen. Snart är det dags, i början av december är h*n beräknad att komma. Spännande, och roligt att hinna med att träffa kompisar också. Det är inte mycket sånt som hinns med nu för tiden heller. De här senaste dagarna har med andra ord slagit rekord det.

Nu ska här sovas, för imorgon är en ny dag! Kram på er!

söndag 10 oktober 2010

Vi har jobbat på med isolering

Under veckan som gått har tiden att skriva inte funnits, det här med att jobba 100%, bygga hus och ha en liten stjärna hemma gör att tiden ibland inte räcker till. Tisdag och onsdag kväll efter C somnat satte vi på babywatchen och gav den till mor min för att kunna isolera, tre av snickarna åkte nämligen till sthlm mån-tors så då hann vi med det. En av dem var kvar och han skivade på dagarna där vi hunnit isolera. Nu lördag och söndag har vi också isolerat, förutom att städa bygget och varit till återvinningen två gånger. Claramys har även det hunnits med, kanske inte lika mycket för F som för mig men han är ledig mån-tis i veckan så då får han mysa, sen åker han iväg och jobbar och kommer inte hem förrän på fredag igen. Jag önskar så innerligt att han skulle kunna hitta ett jobb här i stan så vi slapp ha honom så långt borta mellan varven.

Mormor min och mammas kusin från Sundsvall var och hälsade på igår och var med vid huset. Min mormor hon är galen, 87 år med blodtryckts problem bla. tror ni det stoppade henne från att klättra upp för stegen för att kika upp på övervåningen? Nä inte alls, hon klättrade hon och jag och F stod nedanför, något nervösa, och höll i henne i benen så hon inte skulle ramla, än det är krut i gumman brukar hon säga ibland. Söta mormor, hon tycker att det är så roligt att vi bygger nytt. När hon och morfar flyttade hit på 50-talet så byggde de ett stort nytt fint vitt hus här i stan som de döpte till Soltorp. Huset heter det fortfarande och busshållplatsen utanför gör det med. Hon säger ofta att doften av ett nybyggt hus inte går att återskapa, att hon fortfarande minns doften från när de flyttade in. Hon hoppas att hon ska orka med ända tills vi får flytta in, jag hoppas att hon orkar mycket längre än så!

Rundtur igen med skivade och isolerade väggar!
Sett från ytterdörren, entrén, och hallen. Sen upp i trapphålet, till höger väggen in mot lilla Wc/dusch.
 Tv. Tvättstugan. Mitten, sett från köket ut i vardagsrummet. Th. Sett från vardagsrummet in i köket.
 Vårt sovrum! Den enda rummet som än så länge är gipsskivat, wow va häftigt det var att komma in där!
 Tv. badrummet uppe, värmeslingorna ligger klara. Mitten och th skortstensschaktet både ner och upp.
 Tv. Biblioteket. Mitten, Claras rum. Th. gästrum.
Clara på upptäcktsfärd i sitt blivande lekrum!

Att läsa bok med en t-shirt på huvudet.

Hon röjde runt bland sina kläder ett tag här på kvällskvisten, sen slog hon sig ner för att "läsa" lite Alfons Åberg.

måndag 4 oktober 2010

Vitvaror - check!

Nu har vi varit på Elgiganten igen, vi var nämligen där i lördags också, och diskuterat priser. Vi tycker verkligen att vi fått bra service av Tony i Gävle och självklart av en av mina vänner, Emelie, i Sickla, tillsammans har de fixat fram en bra paketdeal åt oss. Slutligen beslutade vi oss för Bosch rätt igenom på köket, förutom fläkten som är från upo. I tvättstugan blev det Elektrolux även om de båda sa att Miele är bäst på marknaden med längst livslängd, men när det är så mycket som ska köpas och byggkreditivet växer med rask takt så får man ibland kompromissa. Vi valde samma leveransdatum som köket, 4 nov, detta hämtar vi dock själva så det blir antagligen under första helgen i november.

 I köket kör vi på rostfritt även om det vita är på intåg igen. Vi känner att det blir en snygg brytning med alla de vita köksluckorna samt att de matchar snyggt med handtagen på dem.
I tvättstugan kör vi på enkelt, stilrent vitt. Den klinker som vi valt på golvet kommer även den att vara vit med lite, lite gråa inslag.
Alla bilder är lånade från nätet.

lördag 2 oktober 2010

Kick ass!

Filmkväll med älsklingen, "Kick Ass" fy tusan vilken skön film. Så himla underhållande, rekommenderar den starkt! Det vill säga om du gillar filmer som baseras på serietidningar, typ spindelmannen och dyl.

Bilden är fram googlad.