torsdag 30 september 2010

Köket är beställt!

Idag har min underbara familj varit på Ikea för fjärde gången sen förra onsdagen för att försöka beställa kök, vi var nämligen dit igår kväll igen men då hade de inte tid med oss. Molokna for vi hem och undrade om vi någonsin får vårt kök, men F tog Clara idag på förmiddagen och for till Valbo, gissa vad som hade hänt idag?! Datorerna hade havererat men killen som vi träffat den här veckan slog an på den enda fungerande datorn för att hjälpa F. Det gillar vi, superbra kille och som "plåster på såren och för att vi höll lågan uppe" så fick F och C matkuponger till restaurangen så att de fick gratis lunch. Preliminärt datum för leverans är den 4 Nov, så vi får väl se hur det går med det.

Övrigt på byggfronten; elektrikern har dragit färdigt i princip all el på övervåningen och snickarna har slagit upp det första lagret med skivor på insidan av ytterväggarna. Rörmokaren har påbörjat sitt arbete och har dragit det mesta han ska göra på övervåningen. Snickarna har ett uppdrag i Sthlm nu snart så de ska hinna få upp alla skivor på alla väggar innan de åker, vilket de har tänkt göra i nästa vecka som vi förstod det. Under tiden så ska väl elektrikern och rörmokaren fixa så att de blir klara. Ett av mina barns, på jobbet alltså, föräldrar jobbar på AB Karl Hedin och jag stod och pratade med honom idag och vi kom in på vårt bygge, när han fick höra vem som bygger så sa han att han är en av Gävle absolut bästa snickare som är grymt noggrann inför hur saker görs. Det kändes superbra när han sa det och alla vi kommer i kontakt med som känner till snickaren har bara gott att säga om honom. Det har ju vi med hittills, samarbetet känns kanon. 

tisdag 28 september 2010

Inget kök men en braskamin!

En sväng till Ikea idag igen för att, som vi trodde, beställa kök. Dock dök fler frågor och funderingar upp när vi pratade med försäljaren. Det var en annan än sist och den här killen kändes mycket mer kompetent än den sista, vilket gör att dessa sista funderingar känns bra och samtidigt viktiga. Däremot har F och Clara varit till Beijer idag för att beställa vår braskamin. En Contura 550:3 blev det, fin är den men vi är lite osäkra på om killen på Beijer beställde en med öppet fack eller med låda. Först så ville vi ha öppet nu är vi mer osäkra, så vi struntar nog i att ringa och kolla och den som kommer blir bra hur som helst. Det är så mycket val hela tiden så nu får det valet vara ogjort och hur som helst blir det en superfin grå kamin!

Bild lånad från contura.se

Det har varit fullt ös idag på jobbet med vikarier och ordinarie personal borta så jag är helt slut men känner mig ändå märkligt lycklig och tillfreds och lite extra fylld med kärlek. Om man fokuserar på det positiva i tillvaron så blir varje dag lättare att leva!

kram på er!

söndag 26 september 2010

Reglade väggar i massor!

Skulle visa bilder från exteriören utan ställning den här veckan. Det hände inte pga av att ställningskillarna inte varit här för att ta ner och hämta den. Tyvärr så står den alltså fortfarande uppe, fast det var väl positivt i ett hänseende, F och pappa är nämligen där, fortfarande i skrivande stund kl. 22.36, och spikar landgång på vinden. Det är pappas idé, snickaren tyckte väl inte att det var nödvändigt för ingenting där uppe behöver lagas/fixas/servas där uppifrån och inte heller blir det många kvadrats förvaring, men min pappa tänker långsiktigt och på osynlig el som man kan vilja ha längre fram. Alltså att man ska kunna dra kablar genom taken istället för inomhus så att det syns. Vi säger väl så då, vilket betydde att de skred till verket här i eftermiddags när jag kom tillbaka från målning och städning, såklart vi har varit en vända till återvinningen brodern och jag. F han sov då han jobbat natten, ett till natt/kvällsskift nu då. 

När jag kom tillbaka från en kvällpromenad med hundarna var jag tvungen att åka närmare huset för att fota det då det var helt upplyst inifrån. Det är inte lätt att få bra bilder i mörkret med en vanlig digitalkamera vill jag lova. Men det såg så mysigt ut, jag bara längtar mer och mer för varje dag som går!

I veckan har snickarna jobbat mycket inomhus och lite med den sista läckten som skulle upp på entrén. Nu är alla rummen reglade såväl nere som uppe och det är sjukt häftigt att se hur det kommer att se ut. Biblioteket blir lite mindre än det var tänkt men gör så att de två sovrummen på vardera sida blir då lite större. 

Häng med på rundvandringen!
Nedervåningen:
 T.v: Sett från entrén rätt in i huset, där brodern klättrar upp kommer trappen att vara, men man kommer att gå upp inifrån huset sett och inte från entrén sett.
Mitten: Här ser man tvättstugan (om man tittar åt höger från entrén sett) och lilla badrummet samt vardagsrummet längst in.
T.h: Här tittar man åt vänster in från entrén (alltså under trapphålet) och ser lekrummet med köket innanför.
 T.v: Sett mot köket från vardagsrummet, hej och hå öppen planlösning!
T.h: sett mot vardagsrummet från köket.

Övervåningen:
 T.v: Sett från balkongdörren över trappen, ett av sovrummen och det andra på andra sidan korridoren. Mitt emellan ligger en av våra "walk in closets". 
Mitten: Rätt fram sett från balkongdörren, där ligger biblioteket.
T.h: Där är vårt sovrum med vår "walk in closet" och sen är den utbyggda delen som går in i stora badrummet linne och handduksförvaring. Alltså så är badrummet längst till höger i bild men syns inte så mycket.
 T.v: Här står jag i yttersta hörnet i vårt sovrum och tar kortet, med badrummet till vänster, biblioteket till höger och trappen rakt fram. 
T.h: Här är utgången till balkongen.
 Här är de mörka, mörka korten av huset, på håll såg det nästan beboeligt ut, men skenet kan som vi vet bedra.
Här håller de på grabbarna och bygger landgången, vi har gjort en lucka i fasaden mot norr som ingång, senast idag målade jag gångjärnen och låset rött för andra gången. Allt för att luckan inte ska synas.

Hoppas att ni har haft en fin helg, det har vi och både hunnit med shopping (två fototapeter), vila och produktivitet! Sov gott!

tisdag 21 september 2010

Claras bästis ett år!

Imorgon fyller Claras bästis Ella 1 år, söta lilla vännen. Då blir det kalas och C och F åker dit efter föris kl 14 och jag åker direkt efter jobbet. Ska bli roligt att träffa bästisfamiljen igen, det var alldeles för längesen nu, om man inte räknar med deras snabbvisit och inspektion av bygget i söndags. Något som verkligen blivit "lidande" av allt kring husbygget är de sociala relationer vi har, hinner nästan aldrig träffa någon förutom min familj som vi bor hos. Pratade med Claras farmor i söndags och hon var sugen på att komma och hälsa på, det hoppas vi att hon gör snart och att hon tar med sig Micke också. 

Börjar nu inse att det faktiskt inte är så långt kvar tills vi ska få flytta in. Idag var vi på Ikea för att gå igenom köket en gång till, då frågade vi hur lång leveranstid det var och eftersom vi ska ha en måttbeställd skiva så tar det mellan 6-8 veckor. Ja men då är det lugnt tänkte vi, men insåg att vi måste beställa snart när jag berättade för mamma och hon började tänka efter vart i tiden vi ligger om 8 veckor. Om 8 veckor då är det vecka 46 och och vi är inne i mitten av november! Oj oj oj, hösten verkar gå rätt fort ändå.

Uppdaterade bilder från huset tänker jag inte lägga ut än, snart ryker ställningen och då blir det roligare att se förändringen. Nu är övervåningen isolerad första svängen och nedervåningen är klar till hälften på första svängen. Det rullar på kan man säga, vi måste snart åka och titta på golv igen och bestämma oss för om vi vill ha asken som vi sett eller om vi vill ha eken. Troligtvis så kommer det att bli ask på hela nedervåningen och i hallen uppe, sen kanske vi tar ek i något av sovrummen uppe, tror att ek kan bli fint till den skogsfototapet som vi vill ha i vårt sovrum.

Har ju lovat släkt att vara "duktigare" på att visa bilder på deras saknade góunge, så idag bjuder jag på en gó och glad Clara och en mindre road tjej.
Fina, söta, underbara tjejen vår!
Ibland är det inte så superkul att vara med på bygget och då ledsnar hon.

söndag 19 september 2010

Rösta!

Hoppas verkligen att alla där ute går och röstar idag. I Afghanistan dog minst 14 personer igår då de var påväg till vallokalerna. Du riskerar inte ditt liv genom att använda dig av din rättighet som samtidigt är din skyldighet för ditt land, för dig, för dina medmänniskorna, för naturen, för miljön, för framtiden. Jag tänker inte tala om för dig hur du ska rösta, jag vill bara att du SKA rösta oavsett om du röstar röd/grönt, på alliansen eller blank, tillsammans kan alla vi som inte vill ha in SD i riksdagen hjälpas åt.

Nu ska jag gå och måla lite mera och sen städa där borta på "torpet". All målning är alldeles snart klar! Iaf den som sitter upp, det är lite vitt och lite rött kvar på entrén men eftersom det inte sitter upp än så gör vi inte det då spikhuvudena måste målas över.

Hoppas ni har haft en fin helg!

onsdag 15 september 2010

Glada snickarn

Fick ett sms idag av F, "Snickarn är glad idag" skrev han. Jag förstod direkt vad han menade. Igår hade nämligen F pratat med honom om snickarglädjen, att vi ville ha sån och Skarpen (snickaren) hade inte förstått det tidigare. Nu sitter den uppe för även om han kallas för tokiga snickaren av sina "syskon"barn så är han även den glada snickaren. Helt suverän är vårt byggteam, fort går det också, än så länge har allt gått som det ska och de ligger bra till tidsmässigt, peppar, peppar! De säger att de verkar som att de hinner klart med utsidan av huset i veckan, alla ribbor är nu uppe och entrén har inte långt kvar den heller, isf går de in och börjar isolera nästa vecka. Det betyder att nu är det snart dags för elektrikerna, att göra sitt intåg, som vi var och träffade idag igen, även de verkar super!

onsdag 8 september 2010

Mosters skrutt

Claras moster ringde igår, hon sa "det är mycket husbygge på bloggen nu, det är superkul att se men jag vill se lite av min skrutt också!". Hon bor nämligen ända nere Jönköping och har ganska många mil att ta sig för att komma upp hit. Det blir alltså ganska långt mellan gångerna. I förra veckan fick Clara ett lycka till-kort från moster när hon skulle börja på föris och ett par dagar efter kom ett stort paket med massor av kläder till skrutten. Tokig moster som skämmer bort.


Här är ett kollage från idag till mostern och alla andra släktingar som vi har många mil till!

tisdag 7 september 2010

Foder och knutar

Idag som alla andra dagar var jag tvungen att svänga förbi bygget när jag kom hem. Känslan som infann sig var salig lycka, jag fick nästan tårar i ögonen. Det är på riktigt och det blir så fint. Idag har knutarna kommit upp på framsidan och de flesta foder kring fönstren samt en del av brädan som sitter under plåtbrytningen. Detta gjorde att huset genast kändes ljusare och det är verkligen så fint. Nu ska det bli jättespännande i nästa vecka då de ska börja bygga den inbyggda entrén med balkong. 

Fina, fina huset med två knutar uppe och foder.
Betongpannorna sattes upp igår, idag skulle resten egentligen upp men plåtslagarna fick (antar jag) förhinder. De kommer förhoppningsvis imorgon, tur att det finns mycket annat för snickarna att greja med.
Drömmen är påväg att slå in!

söndag 5 september 2010

Planlösning

Fick en fråga från Marika om våran planlösning. Har lagt ut den tidigare men bilden är så liten. Eftersom vi inte haft en arkitekt som ritat utan vi gjort det själva så blir kvalitén inte heller lika bra utseendemässigt, men den funkar för snickarna och alla de andra som har med ritningen att göra. 

Nedervåningen. Ha överseende med bildkvalitén då jag fotat A3 papper.

Övervåningen.

Samarbete it is!

Ikväll när jag och bröderna gick hem för dagen var både fram och baksidan färdigmålade, likaså ovanför den nedre brytningen. På förmiddagen var jag och Clara på stan en sväng. Hon behövde lite nya saker till föris, dubbla uppsättningar med gummistövlar är ju alltid bra så att det alltid finns ett par där och sedan nya joggingskor med kardborrband. Att ha ett barn att knyta skorna på är okej men att ha många är inte lika lätt när en hel avdelning ska ut. Kardborrband är bäst, tänk vad mycket tid det försvinner från våra idrottstimmar för att jag måste knyta skor. Sen blev det även shoppning till mig själv också faktiskt. Det är lätt att glömma när man ränner mellan affärerna åt lilla C men idag kom jga ihåg och hittade en del snyggt.

Efter staden plockade vi upp (C´s) gammlemormor för hon skulle vara med lilltjejen så jag kunde gå och måla med de andra som redan var där. Min mamma hon sov för hon jobbar natthelg. Imorgon kommer våran kompis Tobbe, Fredriks pappa och bror för att hjälpa till med målningen. Målet är att hinna måla allt som vi grundat nu en andra sväng. Det som är kvar att grunda får göras imorrn och andra lagret på måndag. Runt tisdag kommer de att börja plocka ner ställningen för då beräknar de att vara färdiga med takpannorna. Det betyder att det kommer att kunna börja med den inbyggda entrén, spännande. Sen är det väl isolering som ska göras och synd är det att F ska jobba även nästa helg för annars så hade vi ju kunnat börja isolerat och sparat tid för snickarna vilket betyder pengar för oss. Vi får se hur det blir.

Såhär såg huset ut den 31 augusti, vissa av fönstren hade kommit på plats och viss del av panelen kommit upp.

Såhär såg det ut när mamma var förbi och tagit med sig vår kamera. Tre syskon på rad samarbetar med det sista vi hann med idag. Hade vi kunnat vara där allihopa idag så hade vi hunnit hela huset men ibland så är det andra saker som kommer emellan.

torsdag 2 september 2010

Hus med panel!

Idag har vi varit och städat en sväng på bygget. Nästan hela huset har nu panel. Bror Jonas har varit och målat med Falurödfärg idag så nu är lite mer än halva framsidan röd! Jag och F var på bygget mellan ca 16-22 igår och målade, var inte superlätt på slutet när mörkret hade fallit och vi inte hade några lampor. Små, små steg uppe på ställningen blev det. Imorrn ska jag se till att få med mig kameran dit och knäppa lite kort, har varit dålig på att dokumentera i veckan, men mellan jobb, liten C, mat, målning och sömn så har det glömts bort. 

Imorrn blir en spännande dag, jag ska med C på inskolning på föris. Idag så fick F gå in och sitta i personalrummet ganska tidigt och hon var ensam under lek ute, lunchen och när hon skulle sova. Får se hur mkt jag blir sittandes där imorrn. Jag har förberett mig med jobbdator, idrottslektionspapper och almanackan så jag kan hålla mig sysselsatt med viktiga saker. Missar två timmars planering på jobbet och timmarna är dyrbara när neddragningarna har gjort så vi har färre nu än innan jag gick på föräldraledigheten.