onsdag 30 juni 2010

Uppdatering från tomten

Det är juni månad nu så det är ingen tomte med vitt skägg jag pratar om, många läser med "fel" betoning när jag uppdaterar status på FB och jag skrattar varje gång. Självklart handlar det alltid om tomten som huset ska stå på (om förvisso det inte skrivs om farbrorn på  just självaste julafton, men nu så får han vänta). Förhoppningsvis så bor vi i vårt nya hus på tomten när farbror tomten kommer för att hälsa på nästa gång. Idag var grannen snickare förbi med energideklarationen och frärdigställandeskyddet. Det händer grejer mest hela tiden nu. Imorrn ska jag skicka iväg papperen om byggfelsförsäkringen och då är den också i rullning och klar till grunden läggs i slutet av Juli.

Hur som haver, F har jobbat med grävaren på tomten under semestern och likaså har far min gjort när han har haft möjlighet efter jobbet. Igår var pappa där och "paddade" marken med en paddare (alltså ni vet en sån där maskin som pressar marken) som han lånat hem från jobbet. Resurserna de finns lite varstans! Tyvärr har jag inga sådana nya kort men titta så får ni se att det händer mycket ändå! 

 De här korten är från slutet av Maj/början på Juni när F gick på sin semester, all matjord måste bort och moränen blottas det är på den som fyllningen ska läggas för att inga sättningar ska bli på huset. 
De här dagarna slet vi även med att röja ur lillstugan. Hallen är forfarande kvar men vi satsar på att få den gjord så vi kan åka till återvinningen på söndag.

 Grävs för fulla skopor för att få ordning innan grunden ska läggas.

 Om man tittar riktigt nog så ser man nog att det har hänt en del.

Det är egentligen inte mycket av tomten som syns på dessa kort då den faktiskt är 1800 kvm stor. Fler träd har fallit runt om och trimning av meterhögt gräs har avverkats. Prio ett är just detta område där huset ska stå. Sen har vi planerat i stora drag hur vi vill att hela gården ska se ut framöver men det får vi ta i "små" etapper och lillstugan måste rivas först den också. F´s semester är slut nu och han är iväg och jobbar massor dessa dagar, vi får sakna honom och blir extra glada att få hem honom på söndag!

tisdag 29 juni 2010

Sandbankarna


Idag har vi varit och badat i havet, första gången för lilla stumpan. Mormorn, gammelmoster B, gammelmorbror T, och min kusin B var med oss. Efter ett tag kom bästa fröknarna Nyqvist, det var så härligt att få träffa dem och det blir iaf en gång till den här veckan också.

Bad gånger tre har det blivit för Clara idag, havet, plaskpoolen hemma och sen badkaret. Hon älskar att bada vår underbara unge. Slagit huvudet har hon gjort på kvällskvisten, ser lite ut som en enhörning men så kan det bli när man är uppe och går och går bråttom.

Får se hur det här funkar från mobilen.

Uppd. Se det funkade, nu vet också jag hur man bloggar från mobilen!

söndag 27 juni 2010

Claras första midsommar

 En underbar helg har passerat, Claras första midsommar. Det blev ingen dans runt stången men en otroligt vacker midsommarkonsert med bästa Emma i St Skedvi. Vädret har i princip hela tiden varit på topp utom tre minuter när vi kom ut ut kyrkan.
Självklart att vi åt jordgubbstårta med så mycket jordgubbar att de rasade.

Mammans hjärtegull.

 Superfin solnedgång längs vägen hem.

torsdag 24 juni 2010

Den där sladden

Jo det var ju det där med kamerasladden. Var helt övertygad om att den skulle ligga in någon av alla ouppackade kartonger, men så fick jag en snilleblixt idag och tittade i datorväskan, där låg den. Jag hade varit förutseende med att den skulle behövas och därför lagt den lättillgängligt. Bra där! Mindre bra att jag faktiskt inte kommit på detta under tre veckors tid. Mindre bra är också att batteriet nästan är dött och att laddaren ligger i en av de ouppackade kartongerna.

Här kommer iaf lite bilder från den senaste tiden;

Göteborg.
Nöten i F´s famn, fina lilla kusinen.
Claras första karuselltur.
Ute vid Marstrand.
Snabbt stopp i Örebro hos bästa Maria!
Jims student.
Lillebror blev stor, hissar Clara i luften och tågar stolt runt stan.

NF-tårtan.
Albert Einstein är hedersmedlem i Naturvetenskapliga föreningen på Vasaskolan och därför fick han pryda de två tårtor som jag bakade till deras ankomst på fredagen. Tårtorna består av vanlig sockerkaksbotten, mörk chokladmousse, hallonmousse, spacklad med marängsmörkräm. Dekorerad med färgad marsipan och grädde samt bilden på Einstein. Recepten hittar ni hos Tove med bloggen "Baka baka liten kaka".

Blandat från Gävle.
Fotboll hemma hos Ella.
Första cykelturen.
Clara gungar i Bourlongerskogen med Ella.
Clara och Lova badar ute på altanen.

Idag har vi varit en sväng hemma hos Ella och hennes föräldrar sen gick vi, mammorna och småtjejerna, en sväng ner på staden innan vi skulle möta upp Katten, David och góa Axel i Bourlongerskogen. Dit kom även Mango, Miguel, Ronja och Lova. Riktigt mysig dag idag med med massor av sol och bus. Efter vi hade varit hemma ett kort tag så stannade familjen Ronja och Lova hos oss ett tag och alla tre tjejerna var så söta när de badade i Claras lilla plaskpool.

Imorgon blir det sillunch med mamma, pappa, Jim och mormor innan vi far till stora Skedvi och lyssnar på världens bästa Emma som ska ha konsert!
Clara med familj önskar er en riktigt Glad Midsommar!

onsdag 23 juni 2010

Vilken dag!

Underbara sommarvärme! Efter att jag och lillskruttan hade fått i oss lite lunch satte vi oss upp på cykeln och tog en tur in till staden. Clara behövde nya sänglakan, kan vara bra att ha mer än en uppsättning, och en ny napp till muggen. Tyvärr så fanns det ingen sugnapp i silikon så nu provar vi en i latex, fy va mina händer luktar... 

Efter inköpen cyklade vi några kvarter till, först en sväng för att se om Ella och hennes pappa var hemma, men det var de ju såklart inte i sommarvärmen. Då förflyttade vi oss två kvarter igen och var hemma hos världens bästa gammelmormor Clara. Hon blev sååå himla glad när hon såg att vi stod utanför. Där höll vi hus under några timmar innan vi cyklade hem igen, lilla stumpan var så trött så hon somnade där bak i sitsen, huvudet hängde mot min rygg och från sida till sida. Väl hemma stoppade jag ner henne i vagnen och grejade lite med tvätten, hann t. o. m. sätta mig i solstolen i typ 30 minuter för att bara njuta. Sen vaknade hon och då blåste jag upp hennes nya bassäng och fyllde i lite vatten så hon fick plaska på altanen. Lagom bortskämd unge men en pool hos farmor och Micke och en hos mormor och morfar. Älskar man att bada så gör man! 

Häromdagen gick ju grävaren sönder och det har inte varit det lättaste uppdraget att hitta en ny mutter som passade till denna 35 åriga Atila. Som tur är har vi en av världens bästa grannar, Patrik han kan trolla fram det mesta inom maskineri. Han fixade även reservdelar i förra veckan då en slang gick sönder. Det var strömavbrott här på förmiddagen och F var upp till dem för att kolla om det var lika hos dem med eller om det bara var nere hos oss, då frågade Patrik hur det gick för oss och F berättade om muttern. Ska kolla det sa Patrik och följde med ner för att mäta, senare på eftermiddagen ringer han och har fixat en, guldvärd! Så nu är F ute och gräver igen, annars har han, under dagen, dragit runt och flyttat på alla stockar som var kvar efter röjningen samt åkt staden runt för att hitta en mutter.

tisdag 22 juni 2010

Skogshuggaren har varit här...

Idag har det röjts mer borta på tomten och himmel vad härligt det är när man ser att mer och mer sol kommer in på den. F´s pappa skogshuggaren har varit här över dagen då F´s bror Jonas med Emma var på Furuvik med minsta brorsan Daniel.  De hade haft det kanon och småbröderna hade åkt massor med karuseller, oklart hur mkt Emma åkte. Sen var de hit och åt mat med oss för att sedan bege sig tillbaka till Hedemora och Säter. Emma skulle på sångträning och Jonas skulle ha fotbollsmatch. 

Clara har varit med mormorn när vi har varit på tomten. Idag har vi även fått på cykelsitsen på min cykel så en kort provtur har vi även hunnit med, hon såg glad ut och satt med tungan ute. Får se om vi tar en längre tur här framöver och i nästa vecka kanske ända till Skutskär för att fira små fröknarna Nyqvist som har fyllt 2 och 4 år här under de senaste dagarna.

Har så mkt kort att lägga ut men ingen kabel till kameran, lär ta tag i det där och leta rätt på den, får bli många bildinlägg efter det.

Ikväll ska vi grilla, pappas barndomskompis är hemma i Sverige. Han bor i Los Angeles med sin familj och det här är andra gången han är hem den här våren då hans mamma håller på att flytta från sitt hus till lägenhet. Har jag förresten skrivit om att min farmor också har köpt lägenhet inne i stan och att systeryster och svågern varit och titta på hennes hus för att förbereda idéer hur de kan göra om då de flyttar dit nästa vår! Fatta systeryster som närmaste granne, lyxigt!

måndag 21 juni 2010

Dagens fästingstatus

F och Jim tog en rask runda runt milspåret nu på kvällen. Tillbaka kom de med tre lortiga hundar och två svettiga grabbar. Utöver detta så följde även inte mindre än 20 fästingar med dem in; Svea - 9 st, Ztardust - 7 st, Zacke - 3 st och F - 1st. Betänk då att dessa var de som vi hittade på dem, om det sedan kryper omkring X antal till i pälsen på dem det vet vi inte. Hua, jag tycker inte att fästingar är så läskiga att ta bort om de har bitit sig fast men när de kryllar omkring i pälsen på dem så är de desto obehagligare.

Tänkte lägga in en bild på fästingar, men nu när jag satt och kollade på google så började det krypa överallt på kroppen så jag stängde ner sidan och skippar det.

Uppd. Mamma hittade 7 till på Ztardust och 3 till på Zacke, huahua.

söndag 20 juni 2010

Säter

Vi är i Säter och myser hos Claras farmor och Micke. I fredags städade vi ur lägenheten i Falun och på måndag har vi besiktning. Skönt att bli klar helt med den för städningen är ju lika tråkig som flyttningen ur den. Förövrigt så går Clara numera hela tiden, verkligen hela tiden överallt och det är bäst att man är med och passar farmorns och Mickes saker. Speciellt tv som hon vill klappa på mest hela tiden.

På tomten hemma i Gävle har det hänt en hel del under den gågna veckan. F har grävt och grävt ännu mer, vi har fått 5 lass med fyllning och sen har vi röjt i lillstugan på tomten där byggjobbarna kommer att spendera sina raster. Fy sjutton vilken svinstia, den karl som bodde där tidigare kan inte vara riktigt klok. En dag så stack han infrån pick och pack och kom aldrig åter, inte betalade han hyran heller. Nu föll det på vår lott att städa upp efter snuskhummern och fy farao vad äckligt. Stor skillnad blev det iaf och nu är det bara den lilla hallen kvar och sen fylla släpvagnen med alla sopor och åka till återvinningen. Tror inte att ni kan föreställa er bedrövelsen där inne + att det var något år sedan han stack och det gjorde ju knappast saken bättre. Efter byggperioden ska hela "skiten" bort. Rivas utplånas med marken.


Måste ta tag ikameran så jag får upp lite bilder, för den har gått varmt fram tills nu då jag glömde den i väskan hemma.

fredag 11 juni 2010

Efterfest

Lille lillebror blev idag stor, sprang ut från trappan med studentmössan på huvudet och lyckan tindrade i ögonen. Det var så man blev rörd, lyckliga studenter är härliga att se. Just nu hör jag, här uppe i stugan, hur de partar nere i huset hos mamma och pappa, sista stoppet för NV3A var här ute och här håller efterfesten på för fullt. De sa att de har haft en underbar dag och en grym kväll, nöjda studenter. Det är svårt att låta bli att tänka tillbaka på sin egen studentdag såna här dagar, det var så underbart - 8 år sen nu, tiden går ju faktiskt fort.

Grattis alla Vasa studenter idag 2010-06-10 en dag ni aldrig glömmer. Speciellt grattis till "mina" finingar i NV3A ni vet vilka ni är!

tisdag 8 juni 2010

Göteborg och snart student!

Kan väl säga att det inte lugnade ner sig efter alla måste göra saker. Eller på ett sätt så gjorde det väl det. I torsdags packade vi in oss i bilen och for mot Göteborg och F´s syster, sambo och Claras lilla kusin. Ett lite längre stopp i Jönköping hos min systeryster och Andreas tog vi oss tid till, käkade mat i stan och F´s pluggkompis Mäthi kom och käkade med oss. Mycket mysigt att bara kunna titta förbi sådär, längtar tills de flyttar upp. 

Tio mil kvar till Göteborg och när vi kom fram fick vi träffa det lilla knytet, 1 månad och söt som socker! (Vet att bla Emma vill se bilder, har inte kameran här så det kommer) Vi tog det lugnt på kvällen och t tacopaj och mös med de små. På fredagen så gick vi såklart in till stan och Liseberg, man kan inte kan inte åka till Gbg utan en tur dit. Vi älskar att åka karuseller, men med två barnvagnar så är det ju inte lika lätt som det var förr så jag och Johanna köpte kuponger och F köpte åkband så han åkte alla karuseller och jag och Johanna turades om. Clara har nu åkt sin första karusell, pariserhjulet blev det och hon såg nöjd ut. Solen sken hela dagen och tror ni att fröken Linda hade solskyddsfaktor på sig? Icke, när vi kom hem vid 18-19 tiden var jag återigen en röd kräfta. Vi stannade en snabbis hemma hos Johanna och Patrick och beställde kinamat som vi plockade upp och åkte ut till en sjö för att äta. Trötta och mätta återvände vi till lägenheten och gjorde upp planer för lördagen.

Vi startade lördagen med frukost på "Bar Italia", ett sjukt mysigt fik i Linnéstan med det absolut godaste kaffet vi någonsin druckit. 60 kr för frukost som bestod av valfri kaffe, juice och valfri smörgås. Allt är väldigt italienskt. Det stället rekommenderar vi starkt att besöka i Gbg. Efter det så bestämde vi oss för att åka ut till Marstrand och där spenderade vi hela dagen i solen, jag med Claras solskyddsfaktor 50. När vi kom tillbaka in till stan så ville vi fortsätta med utetemat som började vid frukosten och köpte lite grejer att grilla och slog oss ner på gräsmattan utanför deras lägenhet. Framåt tio så drog vi oss in och Clara var verkligen redo för sängen.
På söndagen så tog vi ännu en frukost på "Bar Italia" och sen gick vi en sväng på stan. När klockan var 14 så packade vi in oss i bilen igen för att åka hem. Vi tog vägen om Örebro och hälsade på min bästa Maria och hennes Micke, det vart inte någon lång stund men värt det var det. Så sällan vi träffas och himmel vad vi jämt var med varandra när jag pluggade där nere. Det klickade från första dagen och sen var vi "Piff och Puff" oklart dock vem som var vem. 

En fantastisk långweekend har vi haft och vädret var strålande, människorna underbara och bebisarna perfekta. Nu i veckan är det mycket stök kring lillebrors student så vi hjälper mor och far med det. Förhoppningsvis ska F börja gräva på tomten också, vi var på byggsamrådet igår och nu är det grönt för att börja köra!!! Wohooo!!!

Idag fyller fina Mariana år, Grattis sötnos!

Får se hur länge det dröjer tills nästa gång, ha det fint vänner!

onsdag 2 juni 2010

Hoppsan och lite till

Dagarna fylls med så mycket "att göra" så det finns inte tid till annat. Sedan torsdagen förra veckan har jag/vi iaf;
  • Flyttat från Falun till Gävle
  • Varit på SATC2, himmel -underbara film, underbara vänner med drinkar och Harrys efteråt.
  • Haft överraskningsfest för underbaraste Mango som fyllde 30 år i lördags, har sett fram emot den festen sen över två månader men inte kunnat skrivit något om den eftersom hon inget skulle veta.
  • Varit bakis och skakis, blir lätt så när man inte festat till det ordentligt sen innan Clara flyttade in i magen. Alltså nu menar jag ordentligt för jag har varit på två bröllop och diverse middagar och druckit vin och sådär men när festen är för Mango och Elin och Alva är där då blir det som förr i världen, flaskan med botten upp och klackarna i taket och riva hela haket osv.
  • Firat min första mors dag men fika på säng, utspilld fil i sängen eftersom jag var lite skakis, fina, fina svarta skor med höga klackar i present av älsklingarna.
  • Helt plötsligt sitta på golvet, på mors dag, och får den häftigaste upplevelsen av att Clara travar iväg rätt över köksgolvet och går! Hon GÅR nu alltså! Gissa om hon valde sin dag bra.
  • Flytta lite mer från Falun till Gävle går på fotboll i Säter och ser långa farbrorn vinna.  Träffade farmorn, Micke och Emma där, och såklart långa farbrorn.
  • Nyst en miljon gånger.
  • Packar upp våra tillhörigheter inne på våra 24 kvm - får se hur det löser sig...
  • Fått förskoleplats till Clara, inte den vi valde men ändå en som ligger nära.
  • Lifes goes on, nu mera uppackning sen hjälpa mor min med stök inför studentfirande nästa vecka. Minsta brorsan tar studenten, iiiiiiiiia.