onsdag 31 mars 2010

Clara och Clara

Idag har en vän, som vi lärde känna i Stockholm när F jobbade där, varit och hälsat på. Hon heter också Clara. Det var riktigt roligt att träffa henne för det har hunnit gå några år, vi sa det tiden rullar på och allt man vill får liksom inte alltid plats eller att man får ihop det. Tur för oss att Clara har fler vänner i vår stad så att hon kom och hälsade på. Vi tog en lunch på stan och pratade och pratade.

Clara och Clara
Idag har vi också sagt upp vår lägenhet t.o.m. den sista juni/första juli men meddelat att vi kan vara avflyttade sista maj om nästa hyresgäst skulle vilja flytta in en månad tidigare. Sen blir det att bo litet, pyttelitet för att spara pengar till huset och alla möbler som vi kommer att behöva. 

Idag var det även "första" gången på babysimmet för det här steget, steg 2 har gruppen som helhet, men vi och Love går steg 3 fast i samma grupp som de andra. Clara och Love är tydligen sjöstjärnor sa fröken idag. Clara har fridykt flera gånger och sen fick hon träna på att hålla i kanten själv, det gick riktigt bra, starka tjejen!!! 

Nu hade jag tänkt att gå och lägga mig i skaplig tid men så hör jag någon som ropar från sovrummet, då står hon i sängen lillskruttan, söt som socker med sirap på.

tisdag 30 mars 2010

Gå gå med lära-gå

Fredag:

Efter att hon hade lärt sig att resa sig, så fortsatte hon resten av de vakna timmarna. Ingen tid finns till annat nu, när det är sån här fart. Jag måste vara med hela tiden, tills hennes balans blir bättre. Innan jag lärde mig att vara tillräckligt snabb så hann hon ramla tre gånger. Nu vet jag bättre, när hon är i farten blir det inget kaffedrickande, inget Tv4 morgon, inget bloggande, ingenting sånt som gör att jag inte kan reagera tillräckligt snabbt. Nu kanske jag lät som en hönsmamma, men faktum är ju att det går på en millisekund från det att hon släpper till det att huvudet slår i, så nu är det Clara för hela slanten. Med tanke på hur mycket hon är uppe och står så lär hon nog träna upp balansen rätt fort.

Hon gillar sin bobbycar, når nästan ner med benen nu. 
När hon kommer på hur hon ska göra med den så får jag väl aldrig sitta still.

Lördag:
Earthour i lördags. 29 st ljus hade vi tända och ingen lampa, dator eller dylikt. 
Eller jo, jag var tvungen att göra välling till Clara så spisen var på i max 3 minuter. 
Mat var hon faktiskt tvungen att få innan sänggåendet.

Söndag:
 Gå, gå med lära-gå.

I söndags fick hon sina fina, nya skor, och himmel vilken skillnad det blev på balansen genast då. Inte alls lika svajigt. F kunde t.o.m. släppa henne så hon stod helt själv en kort stund. Lära-gå-vagnen gick hon en liten promenad med också. Fast då var F tvungen att vara bakom och hålla kolla så hon inte ramlade och jag fick sitta framför och hålla emot annars så fort den framåt alldeles för fort. Hon höll i sig iaf.

Nyäten Ella med kvällsgröten runt munnen.

På kvällen var vi hem till Ella, Elin och Gustav och hälsade på. Det var riktigt längesen vi träffades alla sex. F har ju inte varit med de senaste gångerna pga av jobb. Det blir härligt sen när vi bor nära och kan träffas ofta!

Måndag:
Möte med husbyggarfirma nr 2. Vi var där i 2,5 timme för att gå igenom deras kalkyler, vad som ingick i standard och allt som hör till. Huvudet snurrade av siffror när vi gick därifrån. Nu måste vi höra med husbyggare nr 1 för att berätta hur läget ser ut och att vi nu har fått en fördelaktigare kalkyl, en fördel med flera 100 000 kr som det verkar.  Valet vore väl inte så svårt och jobbigt om det inte vore för att vi känner byggare nr 1 och kommer att bo ganska nära denna. Fast vi ska ju självklart tänka på vad som är bäst för oss, kan inte ta hänsyn till andra i så här stora frågor/köp.

Tisdag:
Idag har vi varit på mammamaffia, dock så var Molly och E hemma för de är med i en budgivning på ett parradhus som pågår idag. Hemma hos E och Love var det idag och god vegetarisk lasagne serverades efter promenaden. Nästa vecka är det Loves pappa som kommer med i maffian. Då blir det här hemma hos oss. Vi sa nu att vi ska försöka få till en tjejkväll utan bebisar med vin och utgång nån helg framöver, det ska bli riktigt roligt!

Hej hopp!

måndag 29 mars 2010

Det fortsätter snurra...

Har varit dött här på sidan sen i lördags, syster min påpekade det idag när vi pratade på telefon. Nu är klockan så mycket att jag tar det som varit imorrn. Vi var ju på möte med en husbyggare idag. Det känns rätt bra, men det snurrar i hjärnan av alla frågor som vi måste ställa till den första entreprenören. Ahh det löser sig alltid.

lördag 27 mars 2010

Kavat

Max Shoe SEK 449, Kavat - NELLY.COM 
Hittade dessa fina skor av märket Kavat hos Linus och Lotta. Ska ut på stan strax, om F orkar hänga med, och se om vi kan hitta några liknande Kavatskor. Eller kanske dessa t.o.m. finns. Clara måste ju ha ordenligt på fötterna och runt anklarna nu när hon är uppe och står!

Upp och stå!



Nu på morgonen för kanske en timme sen, alltså strax innan 7 en lördag, Clara sitter i sin lekhörna där vi har alla hennes leksaker. Hon börjar dra i sin bobbycar fram och tillbaka så det dunkar i väggen. Svea skäller inifrån sovrummet där hon och F ligger och sover. Jag drar ut den så att hon kan sitta och putta den utan att slå i väggen. Då drar hon sig upp på knä mot bilen och står där och ler stort. Jag applåderar och hejar på, för säkerhetsskull så sätter jag mig bredvid henne utifall hon skulle tappa balansen och drutta i golvet. Försöker få till några kort i extasen eftersom det bara är jag som är vaken. Bredvid bilen står vår fotpall och hon går ner och sen upp mot den på knäna och sen drar hon sig upp till stående! Hon drog sig alltså upp så hon stod, alldeles själv!!! Wow, vilket häftigt ögonblick, sen gör hon det en gång till sen var det dags för gröt och nu sover hon så sött. Våran lilla, stora tjej så duktig, stolt är man som mamma varje dag men lite extra i sådana här stunder.
Knästående mot sin Bobbycar!
Drog sig upp i knästående mot mig också tittade en stund på barnprogram.
Barnprogrammen lockade inte länge, utan det var upp och stå som var det häftigaste.

Mammamaffia och fredagsmys

För näst sista gången, med den ursprungliga mammamaffian, hade vi promenad- och lunchdejt idag. Nästa vecka är sista gången för mammamaffian, sen blir vi väl föräldramaffia eller mamma-pappamaffia. E börjar jobba veckan efter påsk och då tar hennes S över hemma med Love.  Mycket köpa lägenhet/hus prat blev det idag då Mollys föräldrar försöker hitta något nytt och större boende åt dem och jag fick dra historien kring vårt. Sen är det ju som alltid massor med barnprat, de har blivit så stora. Första gången som jag och A-S träffades var i oktober och då var Clara 3,5 månad och Ingrid bara några veckor, det har hänt så mycket sen dess och tiden springer iväg. Det är bara att se till att hänga med och njuta.

Sen när vi kom hem så blev det några timmars fredagsmys med F innan han skulle iväg och jobba natt. En till natt efter denna sen så är han ledig i två dagar, tycker att hans schema har varit riktigt schysst den här senaste schemaperioden. Några dagars jobb och några dagar ledigt. På måndag ska vi till tomten för att se hur de nya gränserna ser ut och bestämma om vi vill flytta på huset innan situationsplanen blir fastställd.

Under dagen så hörde J av sig för hon visste att F skulle jobba och det skulle hennes L med ,så då hyrde vi film köpte lite gott och hade eget tjejfredagsmys, fyra bruttor i olika storlekar. Clara somnade sött (efter otaliga nattsånger) innan nio och då satte vi igång filmen "allt för min syster" en berättelse om en familj med ett cancersjuk dotter och en syster skapad för att vara donator åt sin äldre syster. Vid 11-års ålder kräver Anna att få rätten att bestämma över sin egen kropp och huruvida hon ska "behöva" donera mer till sin svårt sjuka storasyster. En djup film med en smått hysterisk mamma, men vem är jag att säga hur man som förälder reagerar i en sådan situation. Frågan kring "donatorbarn" är komplex och filmen är vacker. En mysig kväll med film och massa prat.

Ha en fin helg!

torsdag 25 mars 2010

Snurr i huvudet

Mitt huvud känns som en boll full med bomull, alldeles luddig. Vi fick kalkylen från vår tilltänkta entreprenör häromdagen men det kändes som att det kommer att bli så sjukt dyrt. Vi har därför sett oss om efter en ytterligare åsikt/kalkyl/offert. Allt bara snurrar i huvudet, än hit än dit. plötsligt blev det så jobbigt, tur nu att F tar tag i saker när jag gick ner på lågvarv tidigare har jag varit väldigt drivande, men nu står det still i huvudet. Får se hur det slutar, ska på ett möte på måndag kl. 11 för att se hur den andra hustillverkaren tänker. Vi var på ett möte hos samma firma idag och pratade men vi måste ju prata med en av deras säljare i den staden vi ska bygga. Efter dagens möte kändes det ganska bra och tryggt och företaget är stort och vi vet några st som har byggt med dem och är nöjda. Vi får la se, vi får la se... Banken var vi till idag också för att se hur vår ekonomi ser ut och vilka marginaler vi har att spela med. Har också sökt om ett lånelöfte, det får vi svar på på tisdag så det blir riktigt spännande att se om banken tror på oss och våra tillgångar.

Tittar på lyxfällan varje vecka och fuskbyggarna också och båda dessa program gör att man blir lite rädd. Iofs så kan jag inte riktigt påstå att vi ligger i riskzon att hamna så lågt som dagens deltagare i lyxfällan, hon har inte öppnat sina räkningar på 8 år och impulsköper hästar och bröst. Galet, men man måste ändå tänka långt när man bestämmer sig för att bygga ett hus och ta lån, räntorna kommer garanterat att börja stiga rätt snart.

onsdag 24 mars 2010

Babysimmet

Det har ordnat upp sig hyfsat iaf med babysimmet. Vi kommer att få fortsätta hos medborgarskolan. Dock så kommer vi att får fortsätta med de barnen som nästa vecka börjar steg 2, vi har precis idag avslutat steg 2. Simfröken sa att det får bli mer individanpassat och vi känner att det viktigaste är att hon får fortsätta varje vecka att vara i vattnet. Det finns en varm bassäng uppe på Lugnet men det är en sån där som det bara är plaskvatten i. Alltså så går det inte att dyka osv. Känner inte heller att det känns fullkomligt tryggt att gå och dyka med henne själv riktigt än. Även om det känns bättre och bättre för varje gång.
Vi älskar babysim!

Idag är det onsdag och det betyder ju babysim för oss, idag var Claras farmor med och tittade på och körde hårt med kameran så idag har vi fått en hel del kort med oss hem. Kul, kul! Idag har vi också kört fridykning och fröken skickade henne under vattnet mot mig och jag fick ta emot henne under vattnet och titta hur hon såg ut. Först så tittade hon på mig sen blundade hon precis innan jag tog upp henne. Superkul! Det var som att titta på ett sånt där kort med bebis under vattnet, fast det var på riktigt och det var vår bebis! Hur häftigt som helst. 
Mys med farmorn!


 
Sen blev det mer fart efter maten.

Heja Brynäs!

Kom igen nu Brynäs! Här sitter hon lilla supportern och hoppas att ni ska vinna idag. Jag kom på att vi har en del att skylla för måndagens förlust, glömde att ta på Clara Brynäströjan. Hoppas att det går bättre idag på bortaplan, det gjorde det ju sist! (Hoppas att Läck kan hålla tätt, Markström skadad, attans, attans!)

Heja BRYNÄS!


Uppdatering: Jag frånsäger mig nu allt ansvar från förlusten i måndagens match då Clara med tröja på under hela matchen idag inte hjälpte. Den lilla pluttan sover t.o.m. i outfiten och ändå blev det förlust idag. Tråkigt Brynäs, tråkigt! Nu lär ni bita ihop ordentligt!

tisdag 23 mars 2010

Besvikelsen hägrar

Såg precis att jag hade fått ett mejl från medborgarskolan här i Falun. Det är hos dem vi går på babysim, mejlet löd;
" Hej!
Vi är ledsna men vi kommer inte att kunna få till en steg 3 grupp nu som vi hoppats med start 31/3. Då det är för få som återanmält sig nu. Vi har tyvärr ingen steg 3 grupp annan dag heller. Så vi behåller ert intresse och återkommer till hösten. Vi har flera steg 2 grupper som startar nu och som då blir steg 3."

Så sjukt besviken, ska ta och ringa deras konkurrenter Virèns för att höra om det finns någon möjlighet att fortsätta hos dem. Till hösten?! Det är jättelångt tills dess, bebisarna kommer att ha glömt allt vi har gjort, finns ingen bra bassäng här i Falun som är så varm och djup som den vi varit på. Åhhh asbesviken är jag nu!


söndag 21 mars 2010

Hoho Våren?!

Jag vill inte tjata om vädret, men hallå vad hände!? Igår var det 10 grader ute i solen och nu, nu gick det knappt att komma fram i över 2 dm snö med hund, barnvagn och mobilen, har inte tre händer eller fyra som hade behövts med all denna snö och utan att plogbilarna har varit ute på gångbanorna. Äsch va tråkigt!

Göran, Clara och Kerstin
Full rulle i helgen har det iaf varit. På lördagen kom min moster med tillhörande man och hälsade på, massor med presenter fick vi, inte bara Clara. De stannade och fikade och lekte med lillpluttan, Skalman han sov. Tills det var 15 minuter kvar på deras parkeringstid då kom han upp. Trots detta sovaöverbesök så var det så att stackarna bara fick sova 6 timmar. Ähh tänker ni 6 timmar är ju jättelänge, men faktiskt det kan vara bra att vara utvilad när man ska iväg en till natt, men det hade han inte tid med. För kl. 16 skulle vi vara hos L och J och fira 30-åringen! Som faktiskt blir 30 idag grattis, grattis, grattis! J berättade att han hade haft väldigt specifika önskemål om hur han ville bli firad, ingen fest, inget drop-in, inget överraskande, utan en mindre middag med sin pappa, hennes föräldrar och bror och så Linda, F och Clara ville han ha med! Snacka om att man känner sig viktigt då! Att vara en av de väldigt få utvalda!!! Tack det betyder mycket att vi fick vara med och allt var supergott, han hade gjort bra specifika val den där L! F var ju tvungen att gå hem redan kl. 17.30 för att komma iväg till jobbet. Vi stannade framåt 21 för vi hade lämnat voffsan hemma och stackars grannarna, speciellt den nya, kanske inte vill spendera hela lördagskvällen med en gnällande, ylande Cavalier. Så vi gick alla de fyra kvarteren eller är det två? Kom hem tog ut en galet glad hundracka och sen in och på med välling, Claran drack nästan 4 dl och sen var hon total däckad.

Clara och Emma.
"Dansa min docka medan du är unger.."
Imorse var det väl rätt lugnt, sen fick vi väcka F igen, som hade fått sovit hela 4,5 timme, för då skulle vi bege oss till St. Skedvi kyrka för att gå på högmässa. Kjolen på mig och klänningen på Claran, man ska vara fin i kyrkan har jag hört. Den skönsjungande Emma var det såklart som drog oss till kyrkan, hennes vackra stämma är som en änglasång för öronen, speciellt med kyrkans vackra akustik. Efter kyrkbesöket var vi hembjudna till Emmas föräldrar, som bor i ett riktigt bullebyhus, på lunch Claras farfar var också med. Smaskigt med soppa och nybakt bröd. Redan efter en timme var vi tvungna att bege oss hemåt för att det var någon som skulle iväg och jobba igen. Clara och jag har myst och sovit på soffan en stund, lilla smultronet så himla älskvärd och underbar!

  Våren har flyttat in! Björkris i vatten, får se hur vi reagerar när det slår ut.

 
Tulpaner från Kerstin och Göran.
 
Påsken har också den fått flyttat in, 
mysigt att njuta av det innan tycker vi (jag). 
Detta ris står dock inte i vatten.

Köpte dessa igår, då hade de inte slagit ut alls, 
på kvällen när vi kom hem var det fullt med små gula påskliljor! 
Visste inte ens vad det var jag hade köpt då det stod vårlökar.


Härligt är det med blommor som förgyller.

fredag 19 mars 2010

Fredagsmys

Fredag och såklart fredagsmys. F gillar verkligen att laga mat så han står för det mesta av den sorten i vårt hushåll. Idag hade han bestämt att vi skulle ha kalv och hasselbackspotatis med mild pepparsås, morötter och lök.

Pappan och Clara lagar mat.
När jag och tjejerna kom in från att ha varit ut med Svea var bordet dukat. 
Vi åt gott och Clara satt på golvet och lekte. Såklart hade vi en godisskål såhär på fredagen också.

 
 Medan vi åt såg vi denna film, F skulle iväg och jobba
så då är det bästa att passa på och äta och titta samtidigt.

Clara när hon är med under matlagningen och sen sussar sött i sängen.

Lite firade vi också, kan man säga, för idag pratade jag med kommunen och det kommer inte att vara några problem med vår bygglovsansökan! Det enda de väntar på är nybyggnadskartan. Lantmäteriet var där och mätte ut den nya tomtgränsen i tisdags så snart har nog kommunens kartritare kordinaterna och då mina vänner kan bygglovet vara färdigt under denna månad, senast i april!!!

Ha en underbar helg!

torsdag 18 mars 2010

"Du är vacker"

Min älskade F, han gillar att "busa" ibland. Igår så sa han "jag har gjort ett litet bus, den som dricka mycket vatten, skola finna". Jaha? Dricka mycket vatten? Aha, tänkte jag, om man dricker mycket vatten måste man så småningom gå på toaletten. Denna lilla lapp hade han gömt under toalettpapperslocket där han hade vikt "hotellvikning" på papperet. Han är så söt!


Idag när vi kom tillbaka till stan från Sågmyra så sa han att vi behöver matlagningsgrädde. Va? Varför då, det behöver vi väl inte. Nähä, men vi behöver iaf jordgubbsfil. Så jag fick hoppa ut på Ica för att handla fil. Knepigt tänkte jag då, vi har väl fil hemma, när jag kom tillbaka till bilen och satte på mig bältet förstod jag. Han hade satt fast denna lapp på bältet med gem, såg det inte förrän jag hade fått på mig bältet.



När vi bodde långt ifrån varandra och hade distansförhållande, nästan hela vårt förhållande faktiskt, förutom 10 månader i Örebro, fram till i somras, så lämnade han ofta lappar eller kärleksbrev efter sig när han åkte hem. De hittade jag ofta när jag skulle gå och lägga mig. Ett kärleksbrev på kudden tänk vad det betyder mycket! Det gör dessa lappar också, speciellt eftersom han placerar dem på kluriga ställen, bättre än en blomma faktiskt! Även om det också förgyller vardagen mycket.

Sågmyra for vi ju till idag. Lager 157 och Calimero, Scorette hann vi inte gå in på. Inne på lagret så hittade F två Levis T-shirts för 150 kr st, superbra pris! Jag hittade ett par jeans leggings för 100 kr och en jumper för samma pris. En outfit för 200, inte ofta man ramlar över det. Den här gången hade de också mycket mer barnkläder än när jag var där i höstas, då var jag lite besviken över att de bara hade kläder i stl 80 och uppåt, den här gången hade de dock mer i mindre och större stl. Kan det vara bara för att vi ville hitta nåt i stl 80-86 tro? Har tänkt länge att Clara ska få en blå och vit SVEA tröja, sist fanns den bara i stora storlekar idag bara upp till 68, så typiskt. Men så är det när det är en outlet och de får in olika saker hela tiden. Bara att åka dit oftare så hittar vi säkert en sån till henne. Nu fick hon en likadan jumper som mig som kommer att passa framåt sensommaren/hösten och så hittade vi en bordstablett för 10 kr.

Några av dagens inköp.

En härlig dag med familjen! På lördag får vi besök igen, en av mina mostrar och hennes man kommer över dagen och hälsar på. Det ska bli kul för det har vi pratat om sen vi flyttade hit och snart flyttar vi härifrån igen. Sen på eftermiddagen blir det 30-årskalas för L. Undra vad man ska hitta på för present? F har en idé och det kan nog funka!

Sussa sött!

Minikånken!

Igår när de var här så fick Clara en tidig påsk/vårpresent av sin mormor, hon ringde tidigare på dagen och sa att Clara skulle få en present och undrade om hon fick välja färg själv. Vad är det då? undrade jag -En minikånken sa mamma då. Jag vet att hon har nämnt tidigare att hon (och morfarn såklart) ville köpa en sån till Clara. Fin va?! Hon fick välja färg själv, tidigare så har jag och F tittat på sådana och jag tyckte svart, F tyckte ljusblå men nu blev det en ljusgul med gröna band. Riktigt färgglad och vårig är den, blir toppen tills i höst och föris (min förkortning på förskolan säger helst inte dagis).

 Minikånken!

 Vi fick en blombukett av min mormor, superfin med hennes favorit blomma.

onsdag 17 mars 2010

Besök idag!


Idag kom mamma och mormor. Hon orkade, så himla roligt! Mormor har varit förkyld, hängig och trött i över två veckor och visste inte om hon skulle pigga på sig till idag men det gjorde hon så hon var med hit. Hon har varit lite nervös inför att följa med på babysimmet, hon tyckte att det lät så läskigt att ha lilla Clara under vattnet. Efter simmet idag så hade hon ändrat sig, hon tyckte att det var sååå kul och mysigt att få se Clara i vattnet då hon är inte under vattnet nån lång stund. Det går fort, upp och ner. Idag fick hon fridyka för första gången! Häftigt! Såklart klarade hon det galant! Inte ens en kallsup blev det, mysigt var det också idag för vi var både jag och F i vattnet. Egentligen får bara en vara med i vattnet för att det inte ska bli för många vuxna i bassängen men vår grupp är så liten så då får vi det! Idag har vi även tränat på att ha dem sittande på "kanten" och lyfta i dem och sen "simma" tillbaka till kanten. Eftersom det gick så bra för alla barnen så provade vi även att låta dem hoppa ner i vattnet och tog emot dem då. Det gick jättebra så vi körde en gång till.

Nu är det en gång kvar på steg två och redan veckan efter börjar steg tre. Vi får se om det blir samma grupp eller om de slår ihop oss med några andra, inte visste vår fröken heller om det blir samma tid och dag  och inte ens om vi får fortsätta ha henne. Jag hoppas verkligen att vi får det för jag tycker mycket mer om henne än den vi hade i höstas. Hon är mer pedagogisk och förklarar så bra vad allt är nyttigt för.  Jag gillar även hennes personlighet och sätt att vara.

Tyvärr så hade Jim satt batteriet till hans undervattenskamera på laddning och mamma hade inte sett detta så hon kom med kamera utan batteri. Det blir fler gånger. Såklart så glömde även jag att ta med kameran så att de kunde knäppa kort. Mamma har dock filmat och knäppt lite med sin mobilkamera men de kunde vi inte lägga in på vår dator då hon inte hade någon kabel med. Det blir fler gånger för det också! Nästa vecka ska Claras farmor (förhoppningsvis) komma med och titta, det blir superkul det med för hon har inte haft möjlighet att komma då hon slutar jobba kl 16 och det är då vi simmar.

Imorrn tar vi, hela familjen, en utflykt till Sågmyra och lager 157!

tisdag 16 mars 2010

Luna

Idag har vi som sagt varit på promenad med de andra tjejerna och sötnosarna. När vi kom hem till E och Molly så ringde världens bästa Luna och frågade vad vi hade för oss idag. Så efter den goda lunchen, E är suverän på att göra omelett trots att det var första gången, så kom Luna och hennes Per och hälsade på hemma hos oss. Luna det är en underbar person, en av mina finaste vänner, det går inte att inte älska henne hon är så genomsnäll och gó.  Nu har jag haft turen att få träffa henne två gånger på inte alls lång tid och det är riktigt lyxigt eftersom hon bor i Norge. Om jag har ännu mer tur så kommer hon tillbaka en sväng i maj också för då fyller hennes brorson år och det kommer krävas mycket för att hålla henne därifrån då.


Luna och Clara när vi hälsade på i Norge.
 Imorgon kommer mamma och mormor de ska vara här med oss under dagen och sen följa med på babysimmet. Förhoppningsvis med kamerorna redo!