söndag 28 februari 2010

Tandsprickning

Idag har vi förstått varför Clara har varit gnällig och sovit lite sämre de senaste dygnen. Idag tittade hennes andra tand fram, lillgumman med två gaddar! Visst är den andra bara framsprucken men den känns tydligt så om någon vecka så har den också tittat fram lika mycket som den första. Det syns även i överkäken att de kommer att komma sinom tid. Tandköttet är liksom lite svullet frampå och det skiner igenom vitt. Det händer saker varje dag och det är så himla roligt att få vara med om detta. Att få bli förälder är verkligen den största och underbaraste gåvan man kan få. Jag är helt övertygad om att alla föräldrar känner så, även om vissa kanske har problem inom vissa områden av föräldraskapet. Vi stortrivs och njuter av gullungen varje dag, klart att man ibland är trött men det är ett litet pris att betala. Inte för att Clara överhuvudtaget har haft några sådana problem, vi har ju haft tur. Men det är ändå inte så att man kan ha sovmorgon varje lördag och söndag, men så är det och det är ganska mysigt bara man tar sig upp ur sängen och fått i sig lite kaffe.

Nu har jag precis sett den nya Beck filmen och jag gillade den, Beck är alltid Beck men jag gillar ju som sagt polisfilmer och serier jag. Är helt såld på Johan Falk. F är och jobbar Clara sover och Svea ligger däckad på soffan. Den här kommande veckan är F ledig flera dagar och det ska bli underbart, snö och sol hoppas vi faktiskt på trots att de flesta vill ha vår. Våren kan komma veckan efter så blir det bra.

Imorgon ska mammamaffian ut på promenad igen och den här veckan blir det lunch här hemma hos oss. Jag har bestämt mig för att bryta sopptrenden, även om det är ruskigt gott med soppa men vi hade ju det till förrätt igår. NU VANN KANADA HOCKEY FINALEN! Så då skippar jag soppan imorrn. Det blir grillad kyckling och qinoasallad istället som är en av mina absoluta favoriträtter. Ska ta fram grillen nu ikväll så jag slipper det imorrn bitti. Elgrillar gillar jag skarp, man måste inte stå ute och huttra när det är vinter utan bara att ställa fram den på spisen under fläkten och köra! Jag fick den som vi har i födelsedagspresent av svärmor och Micke i somras, så himla roligt, helt oväntat. Hade pratat om en elgrill hela sommaren och det hade svärmor snappat upp!

Förhoppningsvis så kommer vår batteriladdare till kameran imorgon eller på tisdag så jag kan börja knäppa kort igen, vi hade glömt den hos Jonas och Emma i Norge och de skulle posta den igår. Jag hoppas verkligen att den kommer nu i början av veckan för nu ska Clara få prova pulkan och då vill vi kunna ta kort med en vanlig kamera istället för med mobilen.

Sov gott!

Nice lördag!

Sååå god mat han fixade min sötaste F! Har donat i köket hela dagen och lite nervös var han nog hur den där oxfilén skulle bli och den blev hur bra som helst. Gästerna gillade maten och vi med. Trevligt var det och Clara hon som vill vara med och ha koll hela tiden hade lite svårt att slappna av. Tyvärr så glömde jag ju helt bort att ta några kort under kvällen och det känns lite tråkigt, men det blir fler gånger får vi hoppas.

Efter att gästerna åkt hem, en skulle jobba natt och skjutsade då hem frun och bebisen och den andra karl har varit förkyld och ska jobba imorrn så då behövde han få vila upp sig lite hans fru kanske fick bära honom hem hehe, så försökte vi söva Clara för kanske sjuttielfte gången, tillslut lyckades vi och slog på "bröllopsfotografen". Ännu ett bra tips om ni funderar på vad ni ska hyra! Vi älskar verkligen Smala Sussie och hade höga förväntningar på fotografen, kanske för höga? Hur som helst så var den rolig och underhållande, nu är kl 01:47 och vi borde komma i säng för snart är det en liten piggelin som vaknar och ska upp. Då är det bra om föräldrarna är hyfsat pigga de med.

Tack vännerna för en trevlig kväll!

lördag 27 februari 2010

UP

Bilden är lånad härifrån.

Vi har precis sett filmen Up, vilken fin film, rolig, full med kärlek och vänskap samt hur det är att bli gammal och inte hinna göra det man tänkt med sin älskade. Ruskigt välgjord också! Verkligen sevärd så om ni funderar på vilken film ni ska hyra, hyr UP!

fredag 26 februari 2010

Oxfilé ohh my god!

Hallå, Oxfilé hur mycket kostar inte det då? Jag som inte ha ätit kött på typ 10 år, började dock så smått under graviditeten, hade ingen som helst koll på det. Men nu är det så här att F tycker att det är jätteroligt att laga mat och speciellt när vi ska få gäster, så imorrn ska han ge sig på en dyrgrip, såklart jag ska äta även om magen får ta sitt slag. F gör även förrätten och jag har fått kämpa för att få göra desserten, han hade tänk att han skulle göra rubbet. Förhoppningsvis så piggar L på sig så att de kan komma och även att E, P och Molly håller sig pigga så kommer det att bli så trevligt så!

Idag var vi ner på stan en sväng, min kära mor hade ringt och frågat om inte jag kunde jaga stan runt, då virknålar i stl 8 var slut i Gävle. Jo hon ska alltså göra OS mössor, en till Clara och en till henne själv, fast hon har valt andra färger till sig själv. Clara får visa att hon stolt har följt OS så till den milda grad, nu sitter hon med fjärrkontrollen i F´s knä och kollar på skidskyttestafetten. På stan så inhandlades ett par nya mockasiner, det är ett måste när hon ligger och tar i med fötterna för att ta sig framåt, en lite vårigare mössa blev det också i svart och vitt, sådan mor sådan dotter. Sen hade min vän Elin köpt solbrillor till sin Ella på Lindex häromdagen, jag hade funderat på det där men trodde inte att det skulle finnas så små, så nu har Clara ett par också. Ella har både gröna och svarta och då fanns det bara rosa kvar så nu fick Clara ett par ROSA solbrillor och hon är stencool i dem!

Coola, coola bruden!


Gillar lagboken bäst, den är såå god!

torsdag 25 februari 2010

Om mormor

Igår när vi var ute och gick så började jag tänka på mormor. Helt plötslig slog den mig, vetskapen om att hon inte kommer att leva i all tid. Tårarna började sakta trilla, den dagen, den hemskaste dagen då kommer min värld att stanna. Jag kommer att sättas i chock och behöva kämpa för att andas för även om jag vet att hon är inne på sitt 87 år och inte kan vara med för alltid så kommer det att vara ett hårt, hårt slag.


Mormor, den bästa av de bästa. Med ett hjärta av guld där alla får plats, hon har så mycket kärlek att ge, den tar aldrig slut utan bara växer och växer. En av de första gångerna hon träffade F så berättade han för henne att hans mormor dog långt innan han var född och att han saknade att inte ha en mormor "men jag kan vara din mormor om du vill" sa hon då och sådan är hon. Tar alla till sig, F kallar henne mormor Clara.


Det är svårt att beskriva henne för att göra henne rättvis, hon är så mycket. Har alltid funnits där för alla oss och alltid ställt upp vad det än har gällt. Hon är en vacker kvinna, som en ängel, den som inte träffat min mormor har missat en fantastisk kvinna. När vi var små var vi ofta hos mormor och morfar, bara för att mysa med dem eller om vi var sjuka. Då stoppade hon ner oss i sängen med trollakanen, de gjorde så att man blev frisk. På tomten hade de en "bananbuske" som det växte bananer i och på uthusvinden bodde det en "tupp" som kom med godis och en slant varje natt man sov där, han lade sakerna under kudden. Hon berättade de mest fantastiska sagor helt ur huvudet, hennes fantasi är gigantisk. Hon hade lätt kunnat skriva 100 barnböcker om hon hade haft tiden, hon hade också kunnat haft stadens bästa bageri, om hon hade haft tiden. Men när mormor var ung var det inte riktigt så, när man var mor till fem barn. Hon höll i hushållet och morfar jobbade.

Hon säger ofta att hon har levt ett långt, fint och rikt liv fyllt med lycka. På senare år har hon börjat prata om att hon tar en dag i taget och är redo att släppa om det blir så. Jag är inte redo att släppa henne. När Clara föddes var jag så oerhört lycklig över att mormor fortfarande orkade och att hon fick träffa Clara och att Clara fick träffa henne. Att Clara var en Clara var så självklart att det aldrig fanns några andra flicknamn att diskutera, varken för mig eller F. Mormor är såklart stolt men tycker ändå emellanåt att det är lite konstigt på nått sätt att hennes första barnbarnsbarn fick heta som henne. Gammelmormor Clara kommer alltid att finnas i Claras liv, vi har så mycket att berätta om henne, och ett par av trollakanen har jag fått så när Clara (och hennes syskon som vi hoppas att kunna få till henne) blir sjuk kommer vi att bädda ner henne i dem och berätta om gammelmormor och lakanen som gör att man blir frisk igen.

Mormor du är bäst och jag älskar dig så innerligt!

onsdag 24 februari 2010

Haveri i reningsverket

Onsdagar brukar betyda babysim men i förmiddags ringde hon från Medborgarskolan och sa att reningsverket hade gått sönder igår. Det var igång igen idag men de släpper inte i nån förren efter provsvaren på vattnet kommit och de skulle de göra tidigast imorgon bitti. Tråkigt.

Mysonsdag i myskläder

Så istället för badonsdag har vi haft mysonsdag. Skuttat runt i mysiga kläder och kramats lite extra mycket, vilat tillsammans i vår säng och tagit en långpromenad i det fina vädret. När vi var ute och gick träffade vi på en hurtig mamma, hon hade en 10 månaders i vagnen och en stor hund som såg ut som en varg, kan ha varit en gråhund, efter hunden hade hon en 3 åring i en pulka och mamman och hunden sprang! De såg ut som värsta ekipaget och den stora tjejen hon hade kul, de lös i hennes ögon. Kanske ska prova och sätta Clara i pulkan och binda fast henne efter Svea? Nä det funkar nog inte riktigt, har inte hunnit prova om hon kan sitta i pulkan än och Svea är ju ingen gråhund. Fast iofs så är inte Clara så tung som en treåring heller...

Söta tjejerna


Glad mest hela tiden

Hon har suttit sen innan jul men idag var första gången som jag vågade "släppa" henne
och gå iväg en sväng. Det fixade hon ju galant så mamman kanske har varit lite feg.




Idag bjuder vi på en lite filmsnutt när hon tränar att stå på knäna.


Sen vill jag bara säga JAAAAAAAAAAAAAAA fy tusan vilka duktiga svenskar vi har i OS! Grabbarna idag! Fantastiskt!

tisdag 23 februari 2010

Mammamaffia

Tänk dig, du är ute och går möter ett gäng på fem-sex mammor med barnvagnar, de fattar inte att de tar upp hela gångbanan utan du får surt klämma dig förbi dem för att komma fram. Muttrande går du därifrån och svär över galna mammor med barnvagnar. Kommer ner på stan möter upp en kompis och ni ska gå och fika på ert favoritfik, vad möts ni av om inte klungor med mammor och deras sablans barnvagnar som tar upp 80% av golvet inne på fiket. Tillslut hittar ni en plats inträngda i ett hörn eftersom alla mammamaffior har tagit över ert älskade fik, precis sådana är vi inte. Vi håller oss ur vägen när vi möter folk och går inte på fik nere på stan, det är mycket skönare att vara hemma hos varandra. Vi är inte i vägen och framförallt så är det roligare för bebisarna att få golvyta att leka på.

Idag var vi alltså på promenad med de andra mammorna och bebisarna. Vet inte om vi var så maffiga idag dock. Endast tre barnvagnar, vi har ju varit fem! Men Molly var sjuk idag så de kunde inte komma och Vannas mamma har börjat jobba igen, nu är det hennes pappa som är hemma och leker, busar och myser med henne, men de kunde inte följa med idag kanske nästa måndag. Vi blev bjudna på morots och löksoppa, supergott. A-S hade hittat nån sida på nätet sopprecept.se där sa hon att det fanns massor med recept som verkade enkla och goda, denna lyckades hon verkligen med!


På morgonen innan hann vi med att dona med disk och flytta ner Claras sängsbotten ett steg. Hon fick ligga på vår säng med Svea och alla gosedjuren så länge, det såg så mysigt ut.


Efter promenaden och lunchen hos A-S och Ingrid så var jag och Clara ner på stan en sväng, hade för några veckor sedan fått en kupong från liberoklubben att vi kunde hämta ut ett sexmånaderspaket från dem på Lindex. I paketet fanns en liten boll, ett par strumpor, ett paket med up&go blöjor, våtservetter, lotion och babywash, bindor, easymeal haklappar och en kupong med 30% på valfritt  barnplagg på Lindex. Schysst tycker jag. Sen så köpte vi också ett par halksockor i stl 28-30 och nej hon har inte så stora fötter. Vi kom fram till, under lunchen, att man skulle kunna köpa ett par sådana och klippa av dom så att de går att trä på knäna så att hon inte glider så mycket när hon står på knä och försöker krypa. Fixades och prövades när vi kom hem, jag inbillar mig iaf att de fungerade. Dock så är jag utan vanlig kamera och mobilen är inte lika snabb att ta kort så det är svårt att hänga med och få henne på bild när hon står på knäna. Duktig är hon iaf, står och gungar fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hos A-S och Ingrid så stod hon på knäna och så ville hon fram då gjorde hon som ett grodhopp mot grejen hon ville ha och fram tog hon sig. Har jag fött en liten groda månne?

 
Precis lagt sig igen efter knäträning.

 
 Här syns halkknäskydden lite grann.

 Grattis svåger på 25 årsdagen! Hipp, hipp, hurraaaa för Andreas idag!
Visst är han läcker, haha, det här var för 1,5 år sedan 
när han skulle på maskerad. 
Som jag skrattade när jag fick bilden.

måndag 22 februari 2010

Spotta gröt

Clara har kommit på hur man spottar ut maten! Svea älskar det, speciellt när Clara böjer sig ner mot henne och spottar. Mumsfilibaba för vovven, hon fick en skvätt på örat också. Góa tjejerna de gillar varandra och det verkar som att Clara tycker att det är roligt att Svea är hemma igen.
 
 Gröt överallt blev det imorse.

  

  
 Svea väntar på att Clara ska spotta ner gröt på henne, kolla örat.

 
Mums!

söndag 21 februari 2010

Herr och Fru Nylund

I helgen har vi varit i Gävle på bröllop. Min enda tjejkusin (på mammas sida) gifte sig med sin drömman Andreas, en sån fin kille. Jag önskar dem all kärlek och lycka livet igenom.

Nygifta utanför kyrkan.

Vi packade bilen på fredagen för att skjutsa lilltösen till Säter och farmorn och Micke. Jeeses va jobbigt det var att åka därifrån, tårarna rann ner för mina kinder när vi kom in i bilen och åkte därifrån. Clara har såklart haft en toppenhelg, men farmorn var trött idag. Clara sov väl inte så jättebra första natten, massa nytt och fattade väl kanske inte vad som hände. Andra natten gick bättre, då sov hon från halv tio till halv fem och det är ju helt okej. Men som Barbro sa, när man inte är van och 50+ så blir man lätt trött och slut även om hon och Micke har njutit i fulla drag av det lilla barnbarnet. Idag när vi hämtade henne tittade hon på oss, sen på farmor och klappade henne på kinden, såg ut att fundera en stund sen ville hon komma upp i våra famnar och kramas. Góa älskade unge!

På fredagkvällen så passade vi på att gå på bio med Anna och Andreas, det blev "snabba cash" jag tyckte den var riktigt bra även om den var rätt rå. Den är inte alls lika som boken men ändå bra. Fast jag gillar slutet i boken bättre än det som var i filmen.

Lördagen började med sovmorgon! Mysigt var det, längesen vi båda kunde ligga kvar i sängen. Så klart vaknade jag ganska tidigt men somnade om. Sen var det att börja med allt fix innan vi skulle vara i kyrkan. Bröllopet började kl. 15 i Valbo kyrka. Frukost, dusch, hårfix, smink och så i med lite lunch så man skulle orka ända fram till middagen på Engeltofta.

 Här anlände Fru och Herr Nylund  till Engeltofta.

 
Supergod och fin tårta med vitchoklad och hallonmousse.

 
Den sedvanliga bröllopsvalsen.

Bröllopet och hela kvällen var som hämtat från sagornas värld. De var så vackra och såg så lyckliga ut, de måste vara riktigt nöjda med dagen! En prinsessa och en prins, herr och fru Nylund. Nu är hon inte längre en Lindberg, kusinen min. Maten var fantastisk, vinet gott, tårtan härlig och talen var rörande, såklart att jag grät och mest när mormor höll tal. Fina, fina mormor, så lycklig hon är att hon hänger med och får vara med att uppleva barnbarnens stora dagar. Igår var första gången på tolv år som alla hennes nio barnbarn var samlade och såklart fick fotografen ta kort. Det gjorde även mamma. Spexsångerna som sjöngs var sjukt roliga, som vi skrattade. Allt var sådär perfekt som man drömmer om när man är liten. Festen höll igång tills vi inte längre fick vara kvar och vi kom hem vid halv fyra snåret i natt. 

 Mormor Clara med alla sina nio barnbarn.


 Tack Caroline och Andreas för en oförglömlig dag!

torsdag 18 februari 2010

Trött

Fattar inte, jag är så trött, så trött, trots att jag på eftermiddagen kröp ner i våran säng med Clara och läste böcker och sen vilade vi i över en timme. Hon är så rolig när vi läser, verkligen gapskrattar och kiknar, det är en riktig fröjd! Idag har vi varit på långpromenad med E och Love sen var det lunch hemma hos dem och då kom andra E med Molly också. Det bjöds på riktigt smaskig hemmagjord svampsoppa och baguette.

F har jobbat mycket i några dagar nu, hann på och träffa honom i 10 minuter när vi kom hem och så for han iväg igen. Han jobbade natten till idag så han åkte vid 18 igår och nu jobbar han kväll så det dröjer några timmar innan han är tillbaka. Vill verkligen hålla mig vaken tills han kommer hem. Nu så är han ledig i dagarna tre, så då får vi massor med tid att träffas. Imorrn ska vi åka till Säter där Clara ska spendera sin helg hos farmorn och Micke. Tänk en hel helg utan Clara! Hon kommer ju att ha det superbra och mysigt men frågan är om det kommer att bli lite eller väldigt jobbigt för oss. Kanske mest mig? Jag vet inte, F jobbar och är ifrån henne då. men jag är i princip med henne varje minut av varje dag. Vi har iaf att göra, imorrn har vi planerat in ett biobesök med min syster och hennes Andreas, på lördag blir det att gå på bröllop med efterföljande festligheter. Det ska bli riktigt roligt! Det är en av mina kusiner som ska lova kärlek i nöd och lust och hela kusinskaran kommer på bröllopet. Kul, kul! Vi får alltså två sovmornar denna helg, och det ska faktiskt bli riktigt mysigt. Även om Clara är jätteduktig att sova så vaknar hon ändå 6 eller 7 eller 8 (imorse kl.5) på morgonen och av någon konstig anledning så kommer jag ju aldrig i säng på kvällarna.

Imorgon när vi åker till Säter hoppas jag att vi kommer att ha tid att kika in hos mig&alice, en butik som jag hittade häromdagen på nätet.

I tisdags fick vi besked från Gävle Kommun att de mottagit vår bygglovsansökan, den dåliga nyheten är att de har lång handläggningstid 2-6 månader! Då har hela sommaren passerat, men vi håller tummarna att det blir närmare två än sex månader.

Nu ska jag hålla mig vaken med att plocka, städa undan, diska och packa Claras väska sen blir det mer OS!

Trötta kramar
 och en puss från Clara!

onsdag 17 februari 2010

Vända bebis "hoppa" från kant

Idag är det ju onsdag och här hos oss betyder det babysimsdag. Vi var borta förra veckan och missade när de började träna "hoppa" från kant, men vi körde det idag igen så vi fick prova. Det går ut på att barnen ska lära sig hur de ska agera om de ramlar i vattnet. Vi satte bebisarna på en flytmadrass och höll i dem, sen sjöng vi en sång och räknade till tre och sen fick de "hoppa" i vattnet och fort vända om för att ta sig tillbaka till "kanten". Clara älskar att hoppa i vattnet så det där var riktigt kul. Desto mer de utvecklas (kan sitta själva och vara under vattnet själva) så kommer de att få hoppa av kanten helt själva också. Vi har en ettåring tjej i gruppen och hon gör det. Sen fick vi prova ett grepp som ska stimulera barnen att vända om på rygg om de skulle trilla i vattnet. Vi har en ny fröken nu jämfört med i höstas och jag gillar henne som tusan, hon förklarar syftet med alla grepp som vi gör och förklarar hur de små kommer att ha nytta av detta sen. Hon är toppen! Clara har ju såklart också dykt idag och plaskat, "karusellat" och slängts över axeln mm.

Tyvärr så hittar vi inte laddaren till den ena av våra kameror, och den andra som vi hade med oss hittar vi inte USB-kabeln till, så tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder med Clara på min rygg. Måste verkligen hitta den där laddaren, tar ju kort i princip varje dag och det är så tråkigt när det blir hinder.

Imorrn blir det mamma-barnpromenad med lunch hemma hos E och Love. Ska bli kul att träffa dem igen, känns som att det var jättelängesen nu när vi inte sågs alls förra veckan, eller det gjorde vi, på måndagen, men ja det ska bli superkul ändå!

tisdag 16 februari 2010

OS wohoo!

Björn Ferry!
                                                                                           OS-guld!     
                          
Tack det var underbart!!!

Semeldagen

Idag är det semeldagen och då får man faktiskt unna sig en Semla grande! De hade inga sådana där "grodor", på bageriet Focus, som jag tycker om. Det är med grädden och mandelmassan blandad, mums. Nu fick det bli två dubbla, egentligen gillar jag oftast inte vanliga semlor men den här var riktigt god. 


Nu måste jag komma över alla sötsaker igen och fokusera på nyttig mat. De två första veckorna med viktklubb gick jag ner 4,4 kg nu de senaste två har det "bara" försvunnit 1 kg. Trots detta så har jag faktiskt blivit 7,8 kg mindre sen den 11 januari, inte så illa ändå det! Jag är glad, hade 10 kg som mål först men nu är jag så sporrad att jag hoppas på 3 kilo till, då är jag nere på den vikt som jag hade när jag var typ 16 och tränade simning 6-7 dagar i veckan, dock så hade jag mycket mer muskelmassa då.


Ha nu en underbar fettisdag med goda semlor!


 

måndag 15 februari 2010

Ritningarna

Idag var en stor dag! 
Vi lämnade nämligen in våran bygglovsansökan. Tänkte att jag skulle dela med mig av våra hemmagjorda ritningar. Vi hoppas verkligen att de duger åt proffsen uppe på Miljö och Bygg i Gävle Kommun, annars så får vi lämna in dem hos en arkitekt som får proffsrita. Vi tänkte att vi provar och om det går bra så spar vi ju några tusenlappar. Det kan tyckas som en liten summa i sammanhanget, men det är faktiskt så att "många bäckar små blir till en å" och så mycket vi kan spara, utan att rubba på kvalitet, är bra. Ritningarnas standard kommer inte att påverka husets kvalité.


 Här är huset från alla väderstreck och situationsplanen. Den vänstra delen av tomten är den ursprungliga och det som är tillagt är det som köptes till i höstas, allt som allt ca 1800kvm.


 Här är planlösningen som jag redan lagt upp och även sektionsritningen, vi kommer att ha 2,60 i takhöjd i huset och i entrén blir det 2,40.


 
Detta är garaget, denna ritning har vi gjort helt för hand. De andra har vi tagit hjälp med dator till. Det syns ju men vi blev faktiskt nöjda ändå. 

Så nu håller vi alla tummarna att det ska gå bra! Eller hur!?! Så kanske bygget kan starta framåt sommaren!

Kalla!

Tack Charlotte, du är underbar! 
Härligt jobbat Anna Haag!

 

Förkväll - Carolina is back!

Den nyare versionen av programmet förkväll på fyran har jag verkligen inte gillat. Har saknat när Carina Berg och Carolina Gynning höll i rodret och höll sköna underhållande program varje eftermiddag. Den senaste veckan har det varit en del skriverier om programmet och Elisabeth Höglund. Det har varit fokus på åldersdiskriminering osv. Jag säger som många andra, har dessa skribenter och åldersfokuserade människor över huvudtaget sett programmet och Elisabeths insats? Troligtvis inte, hennes intervjuer passade inte in i det koncept som det känns att förkväll har. Ett glättigt underhållsprogram som ska vara relativt enkelt och just underhållande. Jag tycker inte att Höglund passade in. Iofs så anser jag inte heller att Yvonne Ryding och Carin Da Silva har känts så säkra i sina roller heller, men dock passar de programmet bättre. Det bästa som har hänt nu - Carolina is back! Sitter med fyran på i denna stund och genast efter denna halvtimme tycker jag att programmet har lyfts!


Vad jag hoppas att Carina Berg och Gynning kan ta över helt igen till hösten! Fast Carina är ju mammaledig och vem vet hur länge hon har tänkt att snusa bebis.

Hur som helst det var ett bra byte av fyran!

söndag 14 februari 2010

Ännu en helg har passerat

Igår packade vi om bilen och for mot Gävle för att gå på sötis Ellas dop. Det var mycket fint och en skön stämning var det. Prästen som de hade var kanon. Elin och Gustav har en ganska invecklad relationshistoria för utomstående och när prästen hade varit och hälsat på dem hade han inte alls fattat. Elins bror är gift med Gustavs mamma och de har två barn. Ella är alltså kusiner med sina fastrar, fattar ni? Gustav har alltså en annan pappa. Prästen var förvirrad och detta tog han upp under dopet och hela församlingen skrattade, för alla där visste precis hur allt ligger till.  Mamma Elin läste en sån fin dikt till sin dotter och gudmor Oriana läste en berättelse som hennes gudmor alltid läste för henne när hon var liten. Vackert. 

 
Här döps lilla Ella.

Pappa, Ella, Mamma och Gudmor.

Senare på kvällen så var vi hem till Elin och Gustav, där var även gudmodern med sambo och ett till par. Vissa av dem är melodifestivalsfreak men på något sätt så missades hela festivalen till förmån för spelet "Orient expressen" riktigt roligt och svårt spel. Clara ville vara social hela tiden hon, däckade i ca 30 minuter men sen var hon vaken ända tills vi bestämde oss för att åka hem framåt halv tolv. Då var hennes ögon alldeles röda av trötthet, hon sov som en stock till nio imorse.

Idag vill jag även gratulera Elin och Gustav till deras förlovning. Gustav tog idag fram en ring när de var ute på promenad och friade till bästaste Elin. All lycka och välgång önskar jag detta underbara par och deras lilla familj!

Idag har vi varit en sväng hem till min farmor och fikat. Där var också min farbror, kusin Moa, bonuskusin Ida och deras mamma. Clara fick sin doppresent av dem då. En supersöt tigersparbössa och en slant. Sen busade hon med mina kusiner och Ida var så betagen och ville mysa mest hela tiden. Sötaste bebisen hon sett, såklart! När jag ändå var där så tog jag mig en tripp ut på farmors ladugårdsvind och gissa om jag har hittat många skatter! De flesta är dock för stora för att släpa med hem för att fixas till så de får vänta tills i sommar när jag kan stå ute och dona. Jag var som ett litet barn på julafton, mina ögon verkligen tindrade av alla fynd jag gjorde! Farmor sa att jag får ta vad jag vill för det är ju ingen annan som är intresserad av de där gamla sakerna. Tror ändå att jag ska ta med mig post-it lappar och sätta upp.

 
Clara med min lillkusin
Efter skattjakt och fika gick vi hem till mor och far och började med garageritningarna. Nu är alla papper klara och ifyllda så imorrn bitti ska jag ringa upp till kommunens bygglovshandläggare för att prata om bygglovet och tala om att vi skickar in det samt om de vill träffas. Nu börjar det på riktigt!

Glad alla hjärtans dag!

fredag 12 februari 2010

Back at the base

Japp, vi kom hem helskinnade! Skönt, F körde faktiskt hela vägen så jag fick sitta i baksätet och underhålla Claran. Hon blev missnöjd efter ett tag. Att sitta fastspänd sådär i flera långa timmar är ju inte så kul och när vi kom hem så var det dags för blöjbyte och den långa turen i bilen hade gjort så hon fått märken efter blöjan i rumpen. Hon var alldeles knögglig. Nu är klockan tio och hon är i full fart med att träna "upp på knä" movsen, inte trött för fem öre verkar det som. Snart blir det dock bad och så får vi hoppas att hon somnar så hon är utvilad imorgon bitti när vi ska upp och iväg på Ellas dop. Ella Maria Linnea Larsson, Claras "bästis", ska nämligen döpas imorgon i soldatkyrkan i Gävle så det blev bara hem och vända för oss. Men vi är snart tillbaka igen inte så många mil är det inte den här gången.

Dagarna hos Emma och Jonas har varit riktigt mysiga. De bor i en liten stuga högt uppe i Kongsvinger med en vidunderlig utsikt. Tyvärr så glömde jag ju att ta kort på den söta stugan.