lördag 30 januari 2010

Dukdag





Japp, så var det, dan före dan och vi har spenderat mestadels av dagen på Mariagården för att möblera och duka samt att få dit alla kakor, bullar o dyl. Lilla lillebror kom med mamsen imorse kl. halv 8 typ. Så han har varit här idag och hjälpt mig och F. När man ska möblera och duka och greja samtidigt som att hålla en 6-månadersbebis glad då är en person till en gudagåva. Dukningen blev iaf så fin och de har t.o.m en sån där projektorgrej i taket som man kopplar datorn till. Superbra! F och bror har varit hos F's pappa och skrivit ut programmen också, de blev jättefina. Efter det var dom till F's mamma för att hämta de godsakerna som hon har bakat. Det har verkligen varit fantastiskt med den hjälp vi har fått. Syster har bakat en sorts kakor och mamma har fixat tårtorna. Dom ska hon hämta imorgon bitti.

Imorgon blir det att vakna vid sju, förhoppningsvis innan Clara vaknar så att iaf en eller två av oss hinner duscha innan. Jag måste hinna duscha innan eftersom jag är den som tar längst tid på mig med smink och hårfixeri. Hoppas att dagen blir fin och går bra och att gästerna ser gäst/minnesboken så att de skriver några rader till Clara, det kan ju vara roligt att ha kvar för henne sen, som minne av dopet eftersom hon själv inte kommer att komma ihåg ett jota. På de första sidorna i boken ska vi sätta in bilder från dagen och sen hälsningarna från gästerna och sen om det blir sidor över är det ju bara att fylla även dem med bilder! Såklart är även detta album i samma färg som resten av arrangemanget.

Får väl se om jag däckar imorgon kväll eller om jag orkar skriva nått och lägga upp några kort, annars så kommer det på måndag.

Hoppas att ni har haft en fin lördag!

fredag 29 januari 2010

En helt vanlig Fredag


Vilken skön dag! Solen sken och det var krispigt ute. Imorse var det att se till att komma upp i tid. Kl 10 skulle vi vara på Mariagården för att få nycklarna, så innan det skulle vi hinna med att promenera Svea också. Det blev en halvtimmes snabbpromenad runt sjön. Hej å hå, hej å hå, när vi kom fram till M-gården nån minut efter 10 så var jag genomsvettig och hade ruskig håll, men det fick gå för jag hatar att vara sen och det blev vi ju ändå, typ 2 minuter. Fick lite koll på vart allt fanns och fick nyckel och kod. Imorrn ska vi dit och duka och ta med alla kakor också.

Nästan allt är nu inhandlat, skönt, riktigt skönt, det enda som är kvar är en ros till Claras dopklänning och några buketter till borden. Det blir lätt avklarat imorgon eftermiddag. Efter nyckelfix så var jag och Clara ner på stan, mamman var ju tvungen att köpa strumpbyxor, är det något som jag ALDRIG använder så är det vanliga strumpbyxor i vanlig hudfärg, svart det gillar jag men sånna där andra?! Vad ska man ha för färg? Vad ska man ha för storlek så att de inte blir sådär hängiga i grenen? Vilken denim ska man ha? Stod inne på Lindex och spanade efter de perfekta strumpbyxorna i typ 20 minuter sen fick jag nog och frågade om råd. Då gick det fort, varför frågade jag inte tidigare?

Sen så ville jag hitta nått hårband eller hårspännen till Clara. Det är inte det lättaste med det där lilla huvudet, var in på H&M och där hittade jag värsta fyndsnurran, 100 kr för jeans och 50 för tröjor (barnkläder alltså). Stod och pratade med mamma medan och så sa hon köp två par jeans så får hon dom av mig, gulligt. Så då blev det två par jeans av mormorn och så köpte jag två tröjor, det blir bra till hon ska börja förskolan i höst, köpte i stl 86. Sen fixade vi lite mer saker innan vi gick hem till Svejkon igen, mata Clara, mata mamman sen skulle vi träffa J för att ta en långpromenad i solen. Det var en riktigt upplyftande promis. Mysigt att gå och prata om alla världens ting sådär en fredag eftermiddag. Sen så skulle vi ta en kaffe hos oss men så kom J på att hon hade tvättid och behövde gå hem så då tänkte vi ta kaffe där istället men så hade Clara bajsat och jag hade ingen skötväska med mig så då var det bara att gå hem igen så kom J efter en stund.

Nu så har jag precis lagat tre burkar med kyckling-pasta-morotspuré och ska till och lägga mig bredvid F i soffan.

Ha en underbar helg alla!

onsdag 27 januari 2010

Svea vår Svea

Världens finaste vovva! Man kan inte ha en finare och snällare hund än Svea, visst så kan hon bli lite osäker i vissa situationer och då vet hon inte riktigt hur hon ska bete sig. Hon har inte varit van med barn och inte riktigt fattat vad barn är för nått och hur hon ska uppfatta dem. Med Clara är hon underbar, snäll, försiktig och intresserad. Gillar att pussas och gosa. Svea är vacker, riktigt vacker, fin teckning och superfina mörka djupa ögon. Jag älskar Svea, hon är så kul att ha.

Svea och hennes syskon kom till världen till stor del för att jag så gärna ville ha en valp från mamma Malou. Malou är även hon en go och fin hund, hon är inte lika sprallig som Svea och är på nått sätt säkrare i sig själv, men hon fyller ju faktiskt, himmel är det 6 år i år. Hon har ju mer livserfarenhet så att säga. Iaf så kom min kära systeryster och sa när jag tog lärarexamen 2007 att hennes gåva var en liten valp.

Tro nu inte att jag fick hela hunden för så får man inte göra, ge bort liv i present, men jag betalade betydligt mindre än vad Cavalier King Charles valpar kostar. De ligger mellan 10-14 000 kr ungefär. I april-maj 2008 så betäcktes Malou och den 19 juli fick hon fyra fina valpar. De fick heta, Zorro, Svea, Zoolander och Ztardust, pojkarna heter dock inte så längre då deras nya hussar och mattar valde andra namn. Ztardust köpte min pappa av syster som en överraskning till min mamma när hon fyllde 50 år. Gissa om hon blev överraskad när de kom ner från Kebnekaise och hon fick en smyckesask med ett kort på Ztardust i. Hon ville så gärna behålla den lilla söta skruttan. Hon är tokgó hon med, hon verkligen kramas. Lägger tassarna på axlarna och kramas.

Svea blev vår och hon flyttade ner till Spånga när hon var 12 veckor. Vi gick i skogen och busade och hon sprang lös, kom alltid tillbaka till matte för att busa efter en kort sväng på upptäcktsfärd. Efter flytten från Gävle till Spånga så har hon flyttat två gånger till och det har gått bra, hon kommer i ordning fort och gillar läget. Att ha en hund är på nått sätt på villkorslös kärlek, hon blir tokglad när man kommer in genom dörren om man så bara varit ner i tvättstugan en sväng.



Fina, fina Svea vad skulle vi göra om nått hände dig? Världens bästa vovva!

tisdag 26 januari 2010

Bebislek och kakbak

Japp idag tog vi den långa vändan med tjejerna. Idag var det A-S med Ingrid, E med Molly och A med Vanna som är nästan 10 månader. Tror Clara gillade henne som tusan. Hon kryper och tar sig runt och pillar på de mindre tjejerna, det tyckte Clara var spännande. Härmade också och hävde sig upp ordentligt på armarna.

Har jag sagt att hon varit kinkig? Och att det är en tand. Vannas mamma fick titta, vi har ju ingen som helst erfarenhet av tänder och Vanna har fått två, det är absolut en tand på G sa hon. Japp då vet vi varför hon vaknat på nätterna och inte velat ha gröt och mat i två dagar. Fast idag ville hon ha så nu är vi tillbaka till normalstatus på matningarna. Köpte majskrokar igår när vi var och handlade, hon fick smaka av Vanna igår på öppna förskolan och hon blev kär, tror att de kan ha bidragit lite till den ökade matlusten. Hon har fått en sån och suttit och gnagt på vid matstunderna, MUMS!

Har bakat en kaksort idag, till på söndag, 79 kakor blev det och det får räcka. Kommer att finnas två sorter till + annat gott. På söndag ska jag strunta i vikten för då är det kalas och det kommer aldrig åter. Känns bra iaf, nu har vi handlat dukar och ljus samt kaffe och sånt, måste se till att inhandla gäst/minnesbok och lite mer pynt nu kommande dagar.

måndag 25 januari 2010

-4,4 kilo!

Hahaha, jag är superduperglad! Helt sjukt, trodde inte att vågen skulle visa en sådan angenäm nedgång. Iofs så har vi nu köpt en ny våg och som alla vet så väger inte alla vågar lika. Frågan är om det är vågen som är snäll eller jag som har varit duktig. Jag har ju verkligen gått in för det här nu. Ett exempel, F sitter just nu och mumsar i sig en semla med varm mjölk, vad gör jag - INTE äter jag då semla iaf. Myser med Clara och bloggar istället. Semla är ju riktigt gott men om jag ska ha nån då får det vänta till semeldagen, för nu är jag sjukt peppad. Jag kan rekommendera Viktklubb.se det är riktigt intressant att se hur mycket olika sorters mat, bröd, osv innehåller plus att man får koll på vad man stoppar i sig och på så vis blir det lättare. Jag är iofs inte så att jag väger maten, kör på ca vikt och dl istället. Jag har t.o.m. ätit godis i lagom mängd, annars så har jag kunnat vräka i mig.

Tjolahopp mot ett lättare och sundare liv.

söndag 24 januari 2010

Prästbesök


Idag har vi haft prästen på besök. Vi gick upp tidigare än vanligt för att hinna dammsuga och baka bröd. Jomenvisst, det är inte varje dag man har en präst över på besök så då kan man ju anstränga sig lite och baka. Det vart riktigt gott och prästen sa "gott med riktigt kyrkkaffe". Han kom direkt från högmässan. Vi gick igenom dopet, psalmerna, bibelläsning, dikter och sång. Vi hade i princip redan skrivit upp allt som vi ville ha det så det gick ganska fort. En sak som var söt, var att de i denna kyrka ger barnen "dopänglar", dessa änglar hängs upp kyrkan efter dopet och sedan om man vill ha ängeln så får man en inbjudan att komma på en gudstjänst vid påsk då änglarna plockas ner till de familjer som vill sin.


Imorrn ska vi åka och köpa dukar, ljus och sånt till dukningen. Även ingredienser till kakorna ska inhandlas, och en våg så jag vet om mitt slit med ViktKlubb ger nått. Veckan är full med aktiviteter. Måndag - öppna förskolan med E och Molly och A-S och Ingrid. Tisdag - mamma-bebis promenad och lunch hemma hos A-S och Ingrid. Onsdag - första gången på babysimmet. Torsdag - bakdag, Fredag - träffa församlingsvärdinnan för att få nycklar och genomgång av lokalerna samt sånt som vi behöver veta. Lördag - dukdag med hjälp av farfarn, mormorn och Jim. Då ska allt till Mariagården för att finnas på söndagen. Tur att vi får hjälp med viss bakning! Söndag - dagen med stort D, upp vid 7 för att Clara ska hinna sova sin först vila innan 11 då hon ska få gröt för att vara både utsövd och mätt till dopet som är kl 12. På kvällen så däckar vi nog!


Bilden är lånad ifrån "http://jesus2you.bloggspace.se/119195/Namn-pa-anglar/"

fredag 22 januari 2010

Tapetdrömmar



Entreprenören sa att oftast så glömmer folk bort att bestämma sig för tapeter och golv i tid. Tur att jag gillar att drömma och de här tapeterna gillar F också. Båda är faktiskt från Rusta och kostar inte alls mycket. Som hittat liksom, frågan är om man ska se till att köpa dem medan de fortfarande finns kvar. Hittade dem först i höstas men var in och tittade på hemsidan och de verkar ju fortfarande finnas!


Golv är lite svårare, jag tycker att man kan ha samma trägolv genomgående i huset förutom i entrén, badrum/toalett och tvättstugan. Där ska det ju vara klinkers. Medan F tycker att man kan blanda, nu har vi kommit så långt att vi är överens om att ha samma trägolv i hallen, köket och matsalen/vardagsrummet som bli relativt öppet. Vi är också ense om ett mörklaserat/betsat trägolv.

Mycket grått och vitt kommer det nog att bli och visst kan det tyckas tråkigt men man ska trivas och inte tröttna heller. I badrum kan man ju få in färgklickar med textilier och tvättstugan den tycker jag kan vara ganska kal och ren. Ett rum för renhet. Det där med att ha groventrén i tvättstugan det kommer jag aldrig att förstå! Ha in leriga, skitiga ungar och kläder i rummet där tvätten ska bli ren, nix inte min visa. Därav valet att bygga in bron som vi tittade på först så vi får en entré med en ordentlig tröskel så att gruset (förhoppningsvis) stannar där till dammsugaren kommit fram.

torsdag 21 januari 2010

8900 gram


Ja idag har vi varit till BVC och träffat vår sköterska och läkaren. 8900 gram väger hon, Clara, och är 68 cm lång. Kurvorna ser fina ut och växer som hon ska, fortfarande tyngre och längre än genomsnittet men precis enligt Clarakurvan. Inte så konstigt kanske att man får ont i ryggen efter att ha burit henne en stund. Det är skönt att hon gillar att ligga på golvet nuförtiden och älskar gåstolen. Hon fick också 6 månaders vaccinationen, skrek till ilsket när de stack henne men det gick över fort. När vi kom hem så sov hon bara i 45 minuter vilket jag tyckte var lite märkligt eftersom hon var däckad efter förra sprutorna. Men efter 40 minuter vaken somnade hon igen och sov nästan två timmar. Nu är hon glad och nöjd och ingen feber i sikte.

onsdag 20 januari 2010

Sovmorgon - gud så skönt!

Vilken underbar morgon vi har haft. Idag var en dag utan planer, vilket kan vara skönt det också. Clara vaknade först gången vid 20 i nio och fick en flaska och somnar om! Underbara unge så då gjorde jag det med och vi sov till tio. Sen låg vi och drog oss till halv 11, vilket lyx. Vi har haft turen att inte haft några problem med sömnen vi, det är inte ofta lillskruttan vaknar på nätterna och skriker. Ett tag nu så har hon vaknat en gång men somnat om så fort hon fått äta lite. Såhär har vi haft det sen ja vecka två.



Vi vann på sömnlotteriet men förlorade på amningslotteriet. Man måste ju kunna förlora för att vinna, kanske är det så att vi fått en tjej som sover bättre just för att hon har ätit ersättning? En vän till mig sa att på hennes BVC hade de förklarat det, med hur bebisarna blir mätta, som att bröstmjölk = sallad för en vuxen och ersättning = pizza för en vuxen. Det blir väl skillnad på mättnadskänslan då. Hur som helst så går jag inte och grämer mig över det längre. Ibland tänker jag tillbaka på ångesten som härjade i mig de där veckorna som bestod av smärta, febertoppar på 41 grader och pumpning, pumpning, pumpning. Det är skönt att det finns ersättning när det inte går som man har tänkt. Den där ångestkänslan höll dock på att äta upp mig, jag grät hela dagarna, konstant, och om vi träffade folk var det bara att torka ögonen bita ihop och se glad ut även om det gjorde så ont, både psykiskt och fysiskt. Jag är glad att jag tillslut blev rådd till att sluta. En av dem som gjorde det lättare var en av mammas arbetskamrater, en sådan sympatisk person med erfarenhet från arbete på både förlossningen och BB, hon sa "mår inte du bra, så mår inte Clara bra och det kan ingen bröstmjölk i världen göra bättre" Tack snälla H!

Hur blev det såhär nu då? Skulle ju skriva en kortis om vår underbara promenad på en timme, vädret är inte på topp men det var energin efter sovmorgonen så vi vandrade ut och det var så skönt!

tisdag 19 januari 2010

Öppna förskolan, mammapromenad och bebislunch



Vi var ute och gick en promenad igår, vi tjejerna i familjen. Sen gick vi hem med Svea för att gå till Mariagården. Jag ville höra mig för vad det fanns för dukningsgrejer och se lokalen. När vi kommer precis utanför dörren så ser jag att det ju var tid för öppna förskolan då. Kommer in och då står det en förskollärare där och säger hej och välkommen, är det första gången? Ja, jo, visst, men egentligen är jag här för att prata lite angående vårt dop. Så jag gjorde det men vi passade också på att vara med en stund inne med de andra bebisarna, barnen och mammorna (pappan). Vi stannade en timme och var med på sångsamling. Clara tyckte att det var riktigt spännande att spana in de andra bebisarna, en av tjejerna var född dagen föra lillskruttan och dom låg bredvid varandra och snurrade runt och "stönade", hon har börjat med nya ljud låter gåööööö ändå nerifrån magen, det lät tillslut som att det hade startat en "gåöööh kör". Kul att träffa lite folk, men när det var dags för fikat så gick vi hem. Jag hade ju inga saker med mig, inga blöjor och ingen mat så det var lika bra att gå innan hon blev både arg och hungrig.



Idag så skulle vi ju på vår veckopromenad, vi mammor med bebisar. Idag var också F´s jobbarkompis sambo med och lilla Molly. Det var riktigt trevlig! Allt gick dock inte som jag hade tänkt. Igår kväll vid ca 23 så tittade jag igenom recepten och såg att jag hade missat att köpa jäst, jag skulle ju också ha färsk basilika till tomatsoppan. Så jag ställde klockan på sju för att hinna med att duscha, handla, mata, laga soppa och baka bröd innan vi skulle ses kl. 11. Vid åtta var jag klar och väckte Clara, hon hade fått ett mål ersättning vid kvart i sex så hon behövde ju inte mat på en gång, så vi åkte till affären, men alla dessa enkelriktade gator och gator med motorfordonsförbud gjorde tillslut att jag avbröt färde till den ena affären för den inne i centrum. Plockad åt mig, basilika, vetemjöl special, ramlösa och jäst. Betalade, packade, in i bilen och hem. Klär av Clara och packar upp, basilika, vetemjöl och ramlösa. Vart är jästen?!, ja inte var den i påsen. Sprang ner i bilen, där var den inte heller. Det var bara att klä på Clara igen och åka tillbaka till affären, klockan var nu nio, hur skulle jag hinna baka brödet som skulle jäsa i 1 timme? Samtidigt som jag skulle laga soppan och mata Clara! Ojoj, jästen låg iaf där vid kassörskan och väntade. Hem igen och börja slänga ihop degen, snabb som jag är var detta gjort fem i halv tio! Så då var det bara att börja med soppan, gröta Clara och sen var hon sjukt trött. Det är inte så vanligt att jag väcker henne på morgonen, dumma mamman. Men hon somnade vid strax efter tio så jag fixade klart allt och halv 11 var det bara att slänga in brödet för gräddning i tio minuter. Tänk jag hann ALLT och var först ute vid mötesplatsen, Svea hann t.o.m. göra sina behov innan de andra kom.



Vi tog en sväng kring både lilla och stora sjön vid Kålgården och det var härligt, skönt ute nu med bara -5, sån himla skillnad! Clara hon skrek nästan hela vägen dock, det var mindre kul. Hoppas att det blir bra när hon får sittinsatsen till vagnen, jag tror att hon blir less på att ligga ner när hon är vaken. I vanliga fall brukar jag pallra upp henne med en kudde men hon sov ju när vi gick så jag tänkte inte på det. Om en och en halv vecka då kommer mormorn och Jim med sittdelen! Trevligt vart iaf dagen, fast vi fick spä ut den heta (starka) soppan med mellangrädde, kändes som att våra munnar skulle brinna upp. Brödet var supergott! Efter promenaden, lunchen och bebislek så däckade Clara, Svea och jag. Skönt att vila en liten stund. Ingen av oss som är van att gå upp sådär tidigt, hur ska det gå i höst!? Jobb och förskola, det kommer att kräva planering!

måndag 18 januari 2010

Byggare Bob

Tror att Clara gillar Byggare Bob, hon står just nu framför svtB och just denna byggare. Hon skrattar och tjuter förtjust.

I helgen har vi farit iväg en del. I lördags var vi till ett par som F känner genom jobbet. Clara skaffade sig en ny kompis, Molly heter hon och är 4 månader. Det är kul att vi utvidgar vårt umgänge, Falun är inte så tokigt ändå.

F bror ringde och sa att han och Emma är hemma från Norge över helgen, skulle försöka få till en visit på lördagkvällen men det funkade inte. Så på söndagen vart vi hembjudna av Claras farfar allihopa för att äta mat. Så då fick vi träffa Jonas och Emma. Jonas skrämmer oss lite när han säger "morsan sa att jag inte är döpt" (faddrarna måste ju vara döpta) va säger vi men varför skulle du inte vara det? Deras pappa säger att han visst är det men Jonas litar inte på det och säger att han lär höra med "morsan" igen. Jag pratade med deras mamma senare och Jonas är visst döpt, hon hade sagt det till honom när han frågade.

Pojkstackarn är väl nervös så han blir förvirrad.

Clara hade riktigt roligt hemma hos farfar eftersom vi kom ihåg att ta med hoppgungan nu när vi åkte någonstans där det finns dörrfoder. Vi har inga dörrfoder så att vi kan hänga upp hoppgungan och ingen krok i taket heller. Clara vill att morfarn ska komma hit och fixa det snart, blir väl kanske till den sista januari. När vi ändå hade nära till en skog så tog vi oss en promenad, vi pulsade runt i snön i typ en halvtimme och Svea hon älskade det!



Söndagen avslutades med Johan Falk på fyran. De filmerna är ju bättre än både Beck och Wallander, vi gillar sånna där filmer vi.

Nu ska vi snart pallra oss ut genom dörren och ta oss en promenad och sen ska jag och Clara gå till Mariagården och kolla läget, hur lokalen ser ut och vad de har för grejer där. Imorrn blir det promenad med tjejerna och bebisarna, sen lunch här hemma hos oss.

lördag 16 januari 2010

Vinterpromenad

Vi var ute, jag och småtjejerna, häromdagen. För ovanlighetens skull så kom jag ihåg kameran, har ingen flaschig systemkamera utan bara en vanlig digital grej. Jag tycker att det blir fint ändå.







fredag 15 januari 2010

Oj vilken dag!

Det började när jag gick för att släppa ut Svea från sovrummet, hon brukar ligga kvar hos F ett tag när han har jobbat natt. Vad får jag se, jo hundgalningen har ställt sig och käkat upp halva blomman som står vid sänggavel och sen spytt fem gånger lite varstans i sovrummet. Det var bara att ta fram papper och sen mopp. Då var jag ju även tvungen att ha sovrumsdörren öppen, Clara var inte så glad så hon skrek hela tiden och spelade hejvilt på gåstolen. Svea hon hoppade upp och ner från sängen, på F. Ojoj kan inte ha varit så roligt att vara honom just då. Det var faktiskt inte så kul att vara mig heller, kanske igen av oss, eftersom Clara var ruskigt missnöjd och Svea spytt massor.

Jahopp, sen då. När jag står och grejar i köket. Skulle koka upp vatten till Claras termos och sen hoppa in i duschen, då slutar först varmvattnet att fungera och sen kallvattnet. Jag hade INTE hunnit ta vatten till att koka. Å NEJ, tänker jag, nu är det nått fel på ledningarna och det är fredag, tänk om vi får sitta här utan vatten hela helgen. Så jag börjar ringa till hyresvärden, kanske 20 gånger, bara upptaget hela tiden i ungefär 20 minuter(fler än jag som var missnöjda tro?). När tillslut signalerna börjar gå fram så försöker jag vrida på vattnet. För tänk att komma fram och så fungerar det igen! Såklart att det gjorde det! Så glad jag blev, tänk om man hade stått i duschen när dom stängde av vattnet det skulle vara mindre kul. Mindre kul hade det också varit om det faktiskt var så att vattnet hade slutat att fungera, jag var sjukt flottig i håret och en timme efter skulle F´s pappa komma för att åka och äta lunch med oss på Lugnet. Det ordnade sig iaf!

När vi kom hem från lunchen så skulle F iväg och latja lite hockey med några jobbkompisar. Då tänkte jag, när Clara somnat, att jag skulle ta och ringa till det stället som vi hade beställt noter ifrån till dopet. Hej säger jag och förklarar vad det var vi hade beställt och undrar när leveransen kan tänkas komma eftersom det gått 11 dagar och det stod mellan 3-5 arbetsdagar. Hmm säger karln på andra sidan luren, det ser ut som att vi väntar på leveransen från England. Ohh shit, tänker jag, "hur lång tid kan det ta då" säger jag. Ja... kanske ni kan ha dem i slutet av nästa vecka. Slutet av nästa vecka! Dopet är om två veckor och kantorn vill säkert öva lite innan. Men, sa han, kolla runt på andra internetbutiker och om du hittar nån som kan leverera den tidigare så kan du ringa och avboka dem. Detta gjorde jag sen, satt och googlade på noter till sången, hittade några hemsidor. Ringde och frågade om de hade dem på lager. Nej, nej, nej fick jag till svar. Men herregud! Vad skulle jag då göra? Började kolla på musikaffärer i Sthlm för jag tänkte att det är väl större chans att de har dem där än här och mamma och pappa ska dit imorrn för att hälsa på bror. Icke sa Nicke, inte på ett enda ställe fanns häftet i lager. Hur svårt ska det vara? Kollade musikbiblioteket i Gävles hemsida om de kanske hade noterna, sökte i katalogen men de fanns inte. Tillslut så höll jag på att bryta ihop och gråta så det skrev jag som status på FB och sen efterlyste jag noterna. Kanske fanns det nån ängel därute som kunde hjälpa mig? Efter en stund ringer mamma! Hon hade sett min status och hade ringt till musikbiblioteket i Gävle. Först hade de sagt att de inte hade just det häftet men att de skulle kolla upp och beställa hem det. För det skulle inte ta så många dagar. Men efter en stund hade tjejen ringt upp mamma och sagt att hon hade hittat det trots allt! WOHOOO! Samtidigt som jag pratar med mamma ringer min moster K upp och säger att hon har pratat med Musikbiblioteket men att hon antog att det var mamma som hade bokat häftet. TACK snälla ni för att ni hjälpte mig! Och tack ni andra också, som på det ena eller andra sättet engagerade er. DOPET ÄR RÄDDAT! Alltså klart att vi hade "klarat" oss, men ett dop utan sångfågeln Emma hade inte blivit lika vackert.

Nu sitter jag här på fredagskvällen, med sambo påväg till jobbet, nykissad hund och sovande bebis - utan godis! Jag?! Jo jag har tagit mig i kragen, min kära mor bjöd mig på 6 månade med "viktklubb.se" vilket betyder att jag nu måste fokusera på att bli av med de sista bebiskilona. Jag är en sockerjunkie jag älskar godis! När F åkte så frågade han om vi inte kan ha lördagsgodis nu, vi får se sa jag (sugen som ett as). Endast morgondagen får utvisa det, men jag hoppas att jag kan hålla mig. Vore verkligen kul att se om det har hänt nått till på måndag. Men jag känner av att mitt mat/kalori/whatever-intag är mycket lägre än tidigare blir lite matt och orkeslös men hoppas på att det går över när den vant sig.

torsdag 14 januari 2010

Inredningsdrömmar


Sitter och läser bloggar om inredning. Jag längtar så tills huset blir färdigt och vi får börja fylla det och göra det till vårt eget lilla näste. Jag gillar alla de inredningsbloggar med mycket vitt och shabby chic men känner ändå att när vi väl sätter igång så måste det finnas en gräns för allt vitt. Jag har ju alltid varit torsk på svart och mörkbrunt så man får ju mixa och matcha så att man själv blir nöjd och trivs. Ett stort MINUS för svart och mörkbrunt är spåren av damm, de dyker upp sekunden efter att man har dammtorkat och det är inte alltid så kul. Finns ju annat man vill göra än att dammtorka hela tiden. Nått som jag också verkligen gillar är alla de små prydnadssaker från Thailand. F är dock inte så mycket för prydnassaker, han säger att i bokhyllan ska det vara böcker, det är för mycket tjaffs om inte böckerna får plats. Så efter jul fick jag tränga ihop mina "pryttlar" för han fick ca 40 st August Strindberg böcker av mig. Jag får väl skylla mig själv. Men när huset är färdigt helt så ska ju F få sitt efterlängtade bibliotek så då får böckerna vara där och mitt tjafs vara framme!!!

onsdag 13 januari 2010

Dopsnurr

Har suttit i över en timme för att hitta tips på dukning till dopet. Jag är nu nästan helt säker på att vi kör färgtema, och nej inte rosa. Har också skrivit upp lite funderingar och tips till hur vi kan göra det fint. Har även ringt till kyrkan idag för att höra när prästen kommer att ringa och boka in samtal. Dopet är om två veckor och jag tycker att han borde vilja träffa oss och kantorn vill inte hon veta vad hon ska spela? Vi har beställt noter till den sång som vår kära, gulliga Emma, en av världens bästa sångerskor, ska sjunga. Avslöjar inget om den innan, det får bli en överraskning för dopgästerna.

Annars så har det varit en riktigt trevlig dag, jag och promenad/fika tjejerna trotsade kylan och tog en lite kortare promenad än vanligt sen blev vi bjudna på lunch hemma hos E. Riktigt gott och mysigt är det att se de små liven interagera, för det är ju det dom gör när dom tar på varandra och skrattar. Clara älskar att träffa andra bebisar, hon älskar också att se bebisar på kort, ännu nått som hon älskar är att se sig själv på kort och i spegeln. Som hon skrattar, så hjärtligt. Tänk om man kunde bli lika lycklig själv när man tittade sig i spegeln eller på något foto!



Just ja, min fina nya röda mobil har kommit, den älskar jag, eller nja gillar iaf. Fina kort tar den också, det är stor skillnad på 2 megapixel och 5, I like.

fredag 8 januari 2010

Duktig kicka!




Hon var så duktig igår Clara, rullade från mage till rygg och tillbaka igen fyra gånger innan hon lessnade. Sen förflyttade hon sig på nått märkligt sätt, jag hann inte med att se, från mitten av filten till en bit utanför. När jag tittade på henne låg hon och pillade på skarvsladden, den måste alltså också flyttas/gömmas på nått sätt. Vi har fått köpa dörrar till tv-bänken för annars åker alla dvd-filmerna ner på golvet när hon röjer runt i gåstolen. Datorn står även den illa till, hon ääälskar att dra i alla sladdar som finns!

My babe - my love!

torsdag 7 januari 2010

Solen skiner och himlen är blå...

å vad det är skönt att leva då! Idag är det inte alls så fasligt kallat, har dock ingen termometer så jag vet inte riktigt hur kallt det är. Iaf så var det så pass skönt väder så vi tog en promenad kring en av sjöarna, så himla skönt när solen står högt på himlen!

I tisdags åkte vi till Järvsta och fixade med ritningarna till bygglovet och så var vi runt till de närmaste grannarna och visade ritningar och fick underskrifter till samtycke till byggandet. Som jag förstått det så behöver man inte detta men det kan underlätta processen, så då var det väl lika bra att göra det. Kommunen kan vara lite kinkiga i ett sånt gammalt område. Dock ligger tomten utanför kommunens detaljplan så det ska inte vara så svårt. Ett annat par som också vill bygga i området har en tomt som ligger inom detaljplanen och det K-märkta området, så för dem går det riktigt trögt som det verkar. Tur för oss att inte vår tomt ligger så till. Vi väntar dock på två underskrifter från dem som inte var hemma. Sen funderar vi på om vi ska söka bygglov på ett garage/carport på en gång. Vi behöver ju inte bygga det med detsamma men det kan ju vara bra att få lov på allt samtidigt, ett bygglov är ju giltigt i 5 år.

Nu ska jag diska och plocka lite i "röran" Clara sover så då är det bäst att passa på. Om jag har tur så hinner vi med en tripp till elgiganten så jag kan köpa mig en ny efterlängtad mobil!

So long!

söndag 3 januari 2010

Clara 5 månader

Jag kan inte fatta vart tiden har tagit vägen. För 5 månader sedan låg vi inne på förlossningen mitt uppe i alltihopa. Hon var påväg att komma ut för att möta världen, idag är hon en aktiv liten tös som går runt i sin gåstol, skrattar och leker. Va fort det går och underbart är det att få följa alla hennes framsteg. Älskade unge!

Imorrn ska jag ta och ringa entreprenören och gå igenom de nya tankarna inför huset, vi har bytt storlek sen vi träffade honom. Insåg att det skulle bli alltför dyrt och 210 kvm är faktiskt väldigt stort! Tänk att städa det, 180 kvm räcker gott och väl, även det är stort och vi får plats med alla rum som vi vill ha.

Nu ska jag försöka få upp F som jobbade natt inatt.

fredag 1 januari 2010

En resa som gör mig lite nervös

Ett nytt år och decennium är kommet då ger jag mig in i denna värld.

Att planera inför ett husbygge är oerhört stor och herre jeeses vad det kan göra mig nervös ibland. I denna dag väntar vi på att den nya tomtgränsen ska dras av lantmätare och sen ska vi få iväg ansökan om bygglov. Entreprenören är bestämd och det känns som att det kommer att bli ett givande samarbete med en gedigen husbyggare.

Än så länge så testar jag bara denna bloggvärld vi får se hur det går, om det ens är något för mig, för egentligen så känns det som "vem vill läsa det jag skriver" men ähh jag provar!

Mot Skrolycka - förövrigt hämtat ur Selma Lagerlöfs bok "Kejsaren av Portugallien", en fin bok som blivit till film. jag rekommenderar dem båda varmt!